Nu uita

Nu uita niciodată cine te-a ignorat când ai avut nevoie de ajutor și cine te-a ajutat înainte să apuci să ceri ceva.
Oamenii pe care alegi să-i ai în preajma ta în fiecare zi pot avea un impact major asupra stării tale fizice și emoționale. Din acest motiv contează foarte mult să înțelegi care sunt persoanele care te fac să te simți bine și cine te stresează și îți periclitează echilibrul psihologic.
Nu uita niciun moment cât de mult contează ce fel de conexiuni ai cu cei care te înconjoară. Indiferent dacă este vorba despre prietenii sau relații este esențial să explorezi complet potențialul lor și să încerci mereu să vezi partea bună a fiecărei persoane pe care o întâlnești. O abordare optimistă te va ajuta să fii mereu sănătoasă și să ai resursele necesare pentru a găsi o soluție în situațiile neașteptate cu care te-ai putea confrunta.
Este contraproductiv să fii mereu înconjurată de negativitate. Nu are niciun sens să-ți petreci viața sperând că ceilalți vor reuși să te înțeleagă și făcând mereu eforturi pentru a-ți explica acțiunile sau comportamentul.
Cu toții facem greșeli și trebuie să încercăm să iertăm pentru a putea merge mai departe. 
Există suficiente lucruri frumoase spre care poți aspira și este foarte util să-i tratezi pe ceilalți cum te-ai aștepta să fii tratată la rândul tău. Nici naivitatea nu îți va folosi de-a lungul vieții. Nu crede că fiecare persoană din viața ta te va trata în mod pozitiv. Ai putea oricând să devii subiectul unei greșeli sau al unei atitudini intenționate și de aceea trebuie să știi să te adaptezi. Nu alegem întotdeauna calea cea mai bună și este posibil să iei o decizie pe care o regreți după aceea, dar li se poate întâmpla și celorlalți. Important este să nu fii neglijentă și să-ți pese de ceilalți, astfel încât să nu-i rănești intenționat.

 
Nu lăsa oamenii să treacă peste sentimentele tale

Deși te vei simți mult mai bine și îți va fi ușor să zâmbești când faci o faptă bună, nu lăsa acest obicei să funcționeze împotriva ta. Fii atentă cui îi spui secretele tale și ce decizi să le împărtășești celorlalți.
Nu lăsa să se profite de bunătatea ta sau ca sentimentele tale să fie desconsiderate. Deși trebuie să fii mereu pregătită să descoperi binele din ceilalți, nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă și de tine. Ai multe de oferit, dar tot ce ai de dat nu va fi apreciat decât de persoanele potrivite. 

 
Alege-i pe cei care te aleg

În acest mod nu vei risca să fii rănită și vei avea încredere în continuare în forțele tale. Oamenii care te încurajează, care au mereu încredere în tine indiferent de circumstanțe, sunt cea mai importantă echipă a ta. Nu continua să le oferi lucruri pozitive celor care nu-ți oferă nimic în schimb.
Dacă îți vei dedica timpul persoanelor toxice, ele vor continua să te solicite din ce în ce mai mult, fără să aibă vreodată timp să discute cu tine sau să te ajute să treci peste momentele dificile. În scurt timp te vei simți epuizată și vei observa că ies la lumină părțile negative ale caracteruui tău tocmai pentru că nu ai o interacțiune benefică în grupul de prieteni, la serviciu sau în familie.
Dacă vei continua așa vei fi copleșită de regrete și resentimente și îți va fi teamă să te apropii prea mult de ceilalți.

 
Nu uita cine te-a lăsat în urmă și cine și-a făcut timp să te ridice

Fiecare dintre noi vom avea parte de clipe de fericire, dar și de momente dificile când sprijinul și afecțiunea celorlalți contează cel mai mult. Prietenii care îți oferă motivare sunt cei adevărați, față de cei care au acceptat toată susținerea ta pentru a dispărea fără urmă când ai nevoie de ei.
Arată-le oamenilor că îi apreciezi și nu-i lăsa singuri la nevoie. Nu uita ce au făcut pentru tine. Fă o listă cu acțiunile și cuvintele lor pentru a înțelege fără niciun dubiu cum se comportă persoanele care merită dragostea și atenția ta. Folosește această listă ca standard de fiecare dată când te gândești să te implici într-o relație sau să ai un nou prieten. Măsoară autenticitatea relației și fii pregătită să renunți la contactul cu persoanele toxice.
Nu crede că le vei putea schimba pentru că realitatea este că vor accepta tot ce oferi, dar nu vor da nimic în schimb. Nu lăsa niciodată să plece din viața ta persoanele care te-au susținut. Analizează cu atenție cum sunt persoanele care au dispărut din viața ta. Privește obiectiv, gândește-te care este caracterul lor real și îți vei da seama că nu ai de ce să regreți absența lor.
Dacă nu au apărut decât atunci când au avut nevoie de tine nu merită să le dedici afecțiune. Nu te simți prost pentru că îi excluzi din viața ta și concentrează-te asupra celor care merită pe deplin tot sprijinul tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod