Experții în etichetă spun că poți să mănânci cu mâna la restaurant

Experții în etichetă spun că poți să mănânci cu mâna la restaurant. Aceștia vor să actualizeze etichetele de masă depășite de gusturile culinare moderne.
S-ar putea să fi fost condamnat mâncatul cu mâinile într-un restaurant, însă acum este acceptabil, atât timp cât nu te lingi pe degete pentru a le curăța după aceea. Iată ce ar trebui să știi despre regulile care se aplică acum!

Poți să mănânci cu mâna la restaurant, dar nu te linge pe degete


Cele mai importante sfaturi când vine vorba de a mânca cu mâna la restaurant includ tăierea alimentelor în bucăți ușor de manevrat înainte de a le ridica de pe farfurie, folosirea unui șervețel pentru a șterge mâinile murdare și folosirea unei furculițe pentru a ridica orice tip de mâncare ce cade pe farfurie.

De asemenea, este recomandat să iei mici mușcături atunci când mănânci alimente precum pizza și să îi asiguri pe cei care sunt neliniștiți de mâncatul cu mâna că este acceptabil să folosească și tacâmuri, chiar dacă tu preferi să mănânci cu mâna. Multe dintre regulile tradiționale rămân, cum ar fi poziția cu spatele drept la masă, evitarea poziționării coatelor pe masă, așteptarea răcirii mâncării în loc de a sufla în ea și curățarea resturilor alimentare de pe buze.

Influența altor culturi și a alimentelor noi, cum ar fi calzone, ne face să ne dăm seama că mâncatul cu mâinile este o tendință care ia amploare.
Manierele la masă nu mai sunt corelate cu respectarea unui cod de conduită rigid și depășit. Acestea există ca îndrumare, dar nu ar trebui să îți răpească plăcerea de a mânca.

Sfaturi pentru mâncatul cu mâna


După cum spuneam mai sus, este acceptabil să mănânci anumite alimente cu mâna. Scopul ar trebui să fie acela de a face cât mai puțină mizerie. Iată câteva sfaturi care te ajută să faci acest lucru!

Taie alimentele mari în bucăți de dimensiuni controlabile, care pot fi susținute cu ambele mâini. Pune întotdeauna mâncarea pe farfurie între înghițituri.

Când mănânci cu mâinile, poate fi tentant să te apleci deasupra farfuriei.
Încearcă să mănânci cu spatele drept, să nu intri în spațiul persoanelor de lângă tine și nu îți pune niciodată coatele pe masă.

Dacă mâncarea este prea fierbinte pentru a o atinge, va fi prea fierbinte și pentru a fi mâncată. Evită să sufli peste mâncare pentru a se răci. Ai răbdare.

Atunci când mănânci cu mâna, este mai bine să iei mai multe înghițituri mici. Acest lucru te va ajuta să eviți orice mizerie în exces. Dacă mâncarea cade pe farfurie, folosește furculița pentru a o mânca, nu o lua cu degetele.

Folosește șervețele. Pune-ți șervețelul în brațe, nu la cămașă sau la guler. Șterge-ți mâinile așa cum trebuie, dar adu-ți aminte că este normal să te murdărești puțin.
Pe măsură ce degetele se murdăresc, încearcă să eviți să le lingi pentru a le curăța.

Dacă rămâne mâncare pe buze, șterge colțurile gurii cu șervețelul în timpul mesei. Nu te complica. Atunci când ai terminat de mâncat, lasă șervețelele desfăcute lângă farfuria ta.

Nu te șterge niciodată la gură cu mâna și nu vorbi cu gura plină.

Chiar dacă toți prietenii tăi au ales să mănânce cu mâna, este perfect acceptabil să folosești un cuțit și o furculiță dacă îți dorești acest lucru. 

Mâncatul cu mâinile reprezintă un stil relaxat, dar nu lăsa standardele să dispară complet. Adu-ți aminte de maniere!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod