Cum să mănânci coastele la restaurant

Există anumite reguli de etichetă pe care ar trebui să le urmezi atunci când mănânci coastele la restaurant. Iată despre ce este vorba!

Sfaturi pentru a mânca coastele la restaurant


Coastele pe care le mănânci la restaurant reprezintă de fapt capătul subțire al coastelor de porc din care se taie cea mai multă carne. Carnea care rămâne pe coaste este dificil de tăiat de pe os, așa că osul trebuie ținut cu degetele de la o mână, în timp ce carnea este mâncată. 

Din cauza faptului că acest preparat este servit cu sos, reprezintă un aliment dificil de mâncat, care face mizerie și care este servit numai la mesele informale.

Ce alte maniere la masă ar trebui să cunoști?


1. Folosește-te de șervet - pune șervetul în brațe imediat ce te așezi.
Desfă-l atunci când este în brațe.

2. Ține-ți obiectele personale, inclusiv telefonul, departe de masă. Este politicos să le pui și pe modul silențios sau chiar să le închizi înainte de a intra în restaurant. Dacă uiți să pui telefonul pe modul silențios și începe să sune, închide-l. Nu răspunde la telefon, decât dacă este important, moment în care te poți scuza de la masă pentru a răspunde. Nu trimite mesaje și nu sta pe Internet atunci când ești la masă.

3. În timpul mesei, este politicos să aștepți până când toți ceilalți musafiri sunt serviți, iar gazda începe să mănânce, înainte de a începe să mănânci și tu.

4.
În cele mai multe situații, folosește regula de exterior-interior pentru a-ți da seama ce cuțit, furculiță sau lingură să folosești la masă. Folosește tacâmurile din exterior mai întâi și apropie-te de interior cu fiecare fel de mâncare nou. 

5. Întotdeauna mestecă mâncarea cu gura închisă. Dacă ai ceva de spus, întotdeauna înghite mâncarea din gură, pune tacâmurile pe farfurie și vorbește înainte de a mânca din nou. Este la fel de important să nu bei ceva cu gura plină. Pentru a evita lăsarea resturilor alimentare pe pahar, asigură-te că nu mai ai mâncare în gură și șterge-ți buzele ușor cu un șervețel înainte de a lua o gură din pahar.

6.
Atunci când cineva îți cere sarea sau piperul, oferă-le împreună.

7. Dacă un anumit preparat nu ajunge la o anumită persoană, trimite mâncarea de la stânga spre dreapta. 
 

Alte sfaturi importante cand mancam la restaurant


După ce termini de mâncat, poziționează tacâmurile astfel încât ospătarul să știe că ai terminat.

Tot după ce termini de mâncat, împăturește șervetul din brațe folosit și plasează-l în stânga farfuriei tale. 

Atunci când ai nevoie la toaletă, scuză-te pur și simplu și asigură-i pe cei de la masă că te vei întoarce imediat. Este nepoliticos să pleci fără a spune ceva.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod