6 trăsături caracteristice persoanelor neglijate în copilărie

Nu înseamnă neapărat că au făcut parte din familii dezbinate, cu multe conflicte, ci se poate întâmpla chiar și într-un mediu plin de afecțiune. Află cum reacționează persoanele care au fost neglijate în copilărie și cum poți ajuta sau dacă este chiar cazul tău.
Nu este vorba despre întâmplări sau acțiuni clare, ci mai degrabă despre momentele în care părinții nu reacționează deloc. Poate nici nu realizezi cum sau când s-a întâmplat acest lucru în copilărie pentru că nu ai cum să-ți amintești tot trecutul în mod exact, iar creierul nu înregistrează neglijența ca pe un eveniment în sine.
Un adult care a fost neglijat în copilărie va avea adesea un sentiment difuz că este ceva în neregulă și că lucrurile nu sunt exact așa cum ar trebui să fie. Ai putea presupune că orice lucru greșit este din vina ta, dar nu este deloc așa. Odată ce reușești să înțelegi situația cu adevărat vei putea găsi o soluție utilă pentru a putea depăși momentele din trecut care te-au afectat.

 
Iată care sunt principalele semne care indică neglijarea în perioada copilăriei:

 
1. Vrei adesea să petreci timp singur

Mergi în oraș cu prietenii, dar nu simți că te înțeleg și că le poți spune orice. Ai senzația că nu te poți adapta la reacțiile sau felul de a fi al celor din jur.
Chiar dacă îți dorești să ai prieteni pe care te poți baza, îți este foarte greu să vorbești deschis cu ei. Să știi că te înșeli, ai un potențial foarte bun de a te conecta cu energia și impresiile celor din jur. Nu trebuie decât să te relaxezi și să nu îți mai închipui că toate eforturile tale nu au rezultate prea bune.

 
2. Te simți trist uneori, fără să-ți dai seama de ce

Nu ești nefericit pentru că ți s-a întâmplat ceva trist sau ești îngrijporat. Momentele de tristețe apar pe neașteptate și nu îți poți explica de ce ți se schimbă starea de dispoziție atât de rapid, fără să ai o explicație logică.

 
3. Îți este foarte greu să-ți analizezi sentimentele

În general îți este greu să-ți controlezi sau să-ți analizezi emoțiile. De fiecare dată când ai impresia că ceea ce simți nu apare deloc la momentul potrivit nici măcar nu îți dai seama de ce te simți astfel și încerci să-ți ascunzi starea prin negare.
Chiar și atunci când ești fericit te împotrivești în continuare. Ai senzația că emoțiile tale nu se manifesttă niciodată atunci când ar trebui, ți se pare că sunt ciudate și de cele mai multe ori te copleșesc pentru că nu le poți gestiona în mod eficient.

 
4. Ești mult mai dur cu tine decât cu restul persoanelor

Nu-ți acorzi deloc momente de repaus și în mintea ta critici fiecare acțiune pe care o inițiezi. Deși îi vei spune unui coleg că greșeala pe care a făcut-o este foarte ușor de remediat, în momentul în care tu faci o greșeală similară ți se va părea că este un lucru foarte grav și îți vei alcătui o întreagă listă cu defectele pe care le ai sau motivele pentru care nu ai făcut totul perfect din prima.

 
5. Te simți gol pe dinăuntru

Ți se pare că nu știi cum să reacționezi la ceea ce se întâmplă sau că oricum răspunsul tău emoțional este opus cu al celorlalți. În diferite circumstanțe nu ai nicio reacție, deși vezi că anumite lucruri îi afectează pe prietenii tăi și te întrebi adesea dacă ai o problemă.

 
6. Consideri că este mai ușor să iubești animalele decât oamenii

Te apropii mult mai ușor de animale pentru că simți că fiecare conexiune cu ele este reală și că nu te vor judeca și nu vor pleca niciodată, lăsându-te singur. Animalele te vor iubi indiferent ce se va întâmpla și se tem și ele de unii oameni pentru că, la fel ca și tine, au învățat că există persoane care te pot răni și prin abstracție sau indiferență.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod