Femeie

4 semne că îţi distrugi viaţa fără să îţi dai seama

Dacă nu vrei să te trezeşti într-o zi şi să realizezi că nu îţi place nimic din viaţa ta, începe să scapi de unele obiceiuri proaste!
Există unele situaţii din viaţa de zi cu zi care atrag energia negativă în vieţile noastre şi cu care ne confruntăm cu toţii din când în când.

Iată 4 lucruri pe care le faci zilnic şi care îţi distrug viaţa:


Te înconjori de oameni nepotriviţi

Cu toţii grăbim lucrurile din când în când şi asta se întâmplă de obicei pentru că ne temem să fim singuri. Nimeni nu vrea să se simtă singur. Încercând să schimbăm această situaţie cât mai repede posibil, luăm decizii care ne pot afecta viitorul. Nu prea mulţi oameni pot înţelege că singurătatea poate fi cu adevărat utilă. Nu te grăbi când vine vorba de viaţa ta. Un stil de viaţă agitat te poate epuiza rapid. Pentru a fi mai încrezător şi curajos, analizeaz-ţi trecutul. În acest caz, trebuie să rămâi singur pentru o vreme. Singurătatea ne oferă ocazia să ne cunoaştem mai bine.

Fiind singuri, ne dezvoltăm, ne dăm seama de ceea ce ne inspiră, ştim ce ne dorim cu adevărat şi ajungem la armonie cu noi înşine. Orice are două laturi şi singurătatea nu este o excepţie de la această regulă. Trebuie doar să îţi dai seama de cât timp ai nevoie fără să te deprimi. Singurătatea nu trebuie să provoace deloc disconfort.

Nu îţi exprimi sentimentele

Devenim rezervaţi dacă am trecut prin mai multe greutăţi de-a lungul timpului. Când întâlnim oameni noi, încercăm să evităm să spunem ceva greşit şi ne e frică să le arătăm prietenilor noştri apropiaţi cât înseamnă pentru noi. Există oameni care cred că manifestarea emoţiei este un semn de slăbiciune. De regulă, astfel de oameni nu sunt prea curajoşi şi se privează de cele mai frumoase momente din viaţa lor. Desigur, atunci când ne deschidem sufletul, devenim vulnerabili.
Dar a fi vulnerabil nu este un lucru rău. Atunci când o persoană este vulnerabilă, ea e pregătită să primească ajutor. Fiecare moment în care ne exprimăm dragostea şi devotamentul este magic. Nu îţi fie frică să te deschizi în faţa oamenilor, îndrăgosteşte-te! Dragostea necesită curaj şi merită preţul de a spune ce simţi.

Nu poţi ierta şi uita

Există momente şi evenimente în viaţa noastră pe care nu vrem să ni le reamintim: o trădare sau cuvinte ofensatoare. Toată lumea trebuie să facă faţă acestor provocări. Nu permite acestor incidente să îţi afecteze stima de sine. Când nu poţi lăsa trecutul în urmă, te auto-distrugi. Dăm cu piciorul anumitor oportunităţi în carieră deoarece credem că nu le merităm. Lăsăm iubirea adevărată să treacă pe lângă noi deoarece considerăm că nu suntem destui de buni pentru ea.
Astfel de sentimente ne distrug viaţa. Pentru a ieşi din acest cerc vicios, încearcă să scapi de orice resentiment şi suferinţă. Nu te mai plânge şi nu te mai compătimi atât. Lasă trecutul în urmă şi aminteşte-ţi că eşti atotputernic atunci când vine vorba de destinul tău!

Te compari cu ceilalţi

Motive pentru care acest lucru ne face rău:
- comparăm neajunsurile noastre cu avantajele altora
- nu câştigăm nimic, doar ne pierdem demnitatea, pasiunea şi devotamentul
- realizările noastre nu ne ajută, deoarece găsim întotdeauna pe cineva cu care să ne comparăm
- ne pierdem energia pe o altă persoană în loc să ne concentrăm pe noi
- comparaţia nu ne lasă să fim fericiţi
- fiecare persoană este unic, de aceea e nedrept să comparăm persoane diferite.

Ce trebuie să faci:
- acordă atenţie realizărilor tale. Ai propriile tale experienţe şi opinii.
Poţi să faci lucruri bune şi să faci ca această lume să fie mai bună. Nu uita de succesul şi realizările anterioare, ele te vor motiva să mergi înainte.
- aminteşte-ţi că nimeni nu este perfect. Orice om are propriile probleme. Nu poţi câştiga fără să te lupţi şi fără să te auto-depăşeşti. Ţine cont de acest lucru atunci când vei fi tentat să te compari cu cineva pe care îl crezi mai bun. Încearcă să înţelegi că acea persoană a trecut deja prin multe greutăţi pentru a ajunge unde a ajuns.
- găseşte exemple care te motivează. Găseşte pe cineva care te inspiră şi care te motivează. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să te compari cu acea persoană. Acordă atenţie vieţilor persoanelor pe care le admiri!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod