A murit Iris Apfel. Cea mai în vârstă fashionistă din lume avea 102 ani și spunea despre ea că e ”cea mai bătrână adolescentă”

Iris Apfel, care a fost numită „style icon” de criticii de modă, a încetat din viață pe 1 martie 2024, la vârsta de 102 ani. Era cea mai în vârstă fashionistă din lume, dar avea suflet de adolescentă.
”Iris Barrel Apfel, 21 august 1921-1 martie 2024” scria sub poza cu ea într-o rochie neagră spectaculoasă, care a apărut pe contul său de socializare. 
 
 
Avea 3 milioane de fani pe Instagram, iar ultima sa postare e din ziua precedentă și făcea referire la vârstă: pe 29 februarie, ea împlinise vârsta de 102 și jumătate.
 
 

Aniversarea a 100 de ani 

 
Când a împlinit 100 de ani, spunea că „totul legat de împlinirea a 100 de ani este fantastic. Dar eu încă mai cred că sunt cea mai bătrână adolescentă din lume”, a spus fashionista, care este recunoscută pentru ținutele sale excentrice.
 

Viața celei mai longevive fashioniste din lume 


După ce a deschis compania de materiale textile Old World Weavers în anul 1950 cu soțul său Carl, Iris a lucrat decenii la rând ca designer de interior, contribuind la proiecte de restaurare și decorare la Casa Albă pentru nouă președinți.
Cei doi soți au călătorit foarte mult în Europa, de aproximativ două ori pe an de-a lungul deceniilor, pentru a descoperi materiale textile vechi pe care să le reproducă. Au fost căsătoriți timp de 68 de ani, până la decesul lui Carl, în anul 2015, la vârsta de 100 de ani.

Citește și: Beatrice Borromeo a fost numită cea mai elegantă prințesă a Europei. Cine este modelul italian care le-a întrecut pe Meghan și Kate


Deși a avut întotdeauna un stil personal impecabil și o pasiune pentru modă, recunoașterea a venit mult mai târziu. „Primul meu proiect major în modă a apărut când aveam 84 de ani, deci chiar dacă sună ca un clișeu, vârsta este cu adevărat doar un număr”, a declarat fashionista pentru InStyle.

Faptul că mă pasionează proiectele mele și că mă implic cu tot sufletul este ceea m-a ținut tânără. De aceea nu mă voi opri niciodată din muncă”, a adăugat ea.

După vârsta de 90 de ani, Apfel a semnat un contract cu agenția de modele IMG, a lansat o carte autobiografică și a lansat o colecție capsulă de modă cu HSN și o colecție de articole decorative cu Grandin Road. 

Pentru a celebra împlinirea a 100 de ani, Iris a făcut un parteneriat cu brandul de ochelari Zenni și a creat colecția Iris Apfel Zentennial Collection, ce include ochelari cu rame colorate și masive, care au devenit de-a lungul timpului accesoriile sale reprezentative.

Întrebată care este secretul succesului său la o vârstă atât de înaintată, Iris a dezvăluit că încrederea este cel mai important factor.
Este vorba de încredere. Oricine își îmbrățișează propria personalitate, stilul personal, cariera și oricare alt aspect al vieții este de neoprit. Cred că la vârstă înaintată dai greș numai dacă nu încerci. Să îndrăznești să faci ceva nou, fie că înveți un nou lucru, începi un nou job sau te îmbarci într-o nouă aventură necesită încredere”, a declarat fashionista.

Am călătorit prin lume, ceea ce m-a inspirat întotdeauna în alegerile pe care le-am făcut. În designul meu se poate observa dragostea mea pentru arhitectură, decor și culorile și imprimeurile îndrăznețe. Încerc să mă impulsionez din punct de vedere creativ pentru că asta face ca viața să fie distractivă. Îmi place ca fiecare zi să fie diferită, iar acest lucru se întâmplă numai dacă spui da oportunităților, dacă experimentezi mereu și rămâi curios”, a adăugat ea.

Iris are și câteva sfaturi pentru cei ce își doresc un stil vestimentar impecabil.
Stilul nu se rezumă la cheltuit mulți bani. Nu este despre ce și creațiile cui porți, ci despre cum te simți când le porți. Nu vă temeți să fiți îndrăzneți și să încercați ceva nou. De asemenea, o ținută nu este completă fără un accesoriu semnătură - sau mai multe - care te ajută să îți exprimi individualitatea”, recomandă Apfel într-un interviu pentru InStyle.

Când a împlinit 100 de ani, Iris spunea că mai are multe de realizat. „Nu am de gând să mă opresc. Caut tot timpul noi modalități de a-mi exprima stilul personal, de a improviza și a profita de ocazii. Anul acesta am lansat parteneriate noi, deci pot să-mi împărtășesc stilul cu ceilalți, de la decorul locuinței, la ochelari de soare. Și mai sunt multe în lucru. Plănuiesc să mă provoc pe mine însămi și să deschid noi uși în anii care urmează. În tot ceea ce am făcut, am fost sinceră cu mine, în special după vârsta de 90 de ani.
Sunt nerăbdătoare să văd ce îmi rezervă viitorul”, a mai spus fashionista.
 
Viitorul s-a oprit pe 1 martie 2024. Îți mulțumim, Iris Apfel! 

2 Martie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod