Știința confirmă: sarcina poate fi contagioasă

România este o țară în care rata natalității a scăzut destul de mult în ultimii ani. Acest fenomen este întâlnit nu doar în România, ci și la nivelul întregii Europe. Însă oamenii de știință au ajuns la o concluzie neașteptată despre sarcină - poate fi contagioasă. Iată care au fost factorii care au condus la această teorie!

Știința confirmă că sarcina poate fi contagioasă


În 2014, revista The American Sociological Association a publicat un studiu care a determinat oamenii de știință să ajungă la o concluzie interesantă: sarcina poate fi contagioasă.

În timpul studiului, care s-a întins pe durata a 10 ani (din 1990 până în 2000), cercetătorii au analizat datele a 1.720 de femei și au descoperit o tendință foarte interesantă: mai mult de jumătate dintre femei au făcut un copil până la sfârșitul experimentului.

În timpul interviurilor, femeile au menționat lucruri precum legături de prietenie, ceea ce ar fi putut fi un motiv probabil pentru o contagiune a sarcinilor. Acest lucru ar avea loc pentru că oamenii tind să acționeze în funcție de mediul lor, iar interacțiunile interpersonale influențează deciziile pe care le iau.
Cu alte cuvinte, când o femeie vede o prietenă însărcinată, percepe sentimente pozitive. În subconștient, dorința sa de a face copii este afectată. De asemenea, există și alți factori posibili care determină o femeie să schimbe direcția intențiilor fertilității sale. 

Dacă vede că prietena sa este capabilă să aibă grijă de un copil, atunci are încredere că va avea și ea aceste abilități. Când vede că prietenele sale au devenit mame, o femeie poate simți că a fost lăsată în urmă și va încerca să le ajungă din urmă pe prietenele sale, devenind la rândul său mamă.

În mod surprinzător, legăturile de prietenie pot influența, de asemenea, numărul de copii dintr-o familie.
Motivele sunt aceleași. Dacă o prietenă poate avea grijă de mai mulți copii, o poate face și aceasta. În plus, sentimentul că rămâne în urmă este prezent și când ea are un copil, iar prietena sa trei copii.

Un alt fapt interesant este că acest element contagios nu există și între rude. Unii cercetători explică acest lucru prin faptul că prietenii pot avea o importanță mai mare pentru indivizi decât au rudele. Prin urmare, probabilitatea ca o femeie să rămână însărcinată crește cu fiecare prietenă care are un copil.
Tu ai observat această tendință în cercul tău de prietene sau în alte grupuri? Nu ai vorbit niciodată cu prietenele tale că ați putea face copii în același timp, pentru a crește împreună și deveni prieteni la fel ca voi?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod