Mituri despre cezariană pe care să nu le crezi

Când te gândești la cezariană, probabil că îți vin în cap lucruri precum înfricoșător, dăunător sau nefiresc. Dar există mituri despre cezariană pe care le credem cu toții.
Iată câteva dintre acestea care nu sunt adevărate!

Mituri despre cezariană care nu sunt adevărate

1. Alăptarea este o provocare


Alegerea metodei de hrănire este întotdeauna o alegere personală, dar când vine vorba de alăptare, nu există lucruri distincte atunci când faci cezariană sau naști normal. Este adevărat că mamele care fac cezariană consideră că este mai greu să inițieze procesul de alăptare, dar nu este imposibil să facă acest lucru. Ratele de alăptare rămân aceleași. Singura problemă cu care se confruntă unele mame este durerea chirurgicală care vine împreună cu cezariana, fiind necesar să țină copilul în mod diferit sau chiar să se consulte cu mediul pentru a găsi poziția potrivită pentru a hrăni copilul.

2. Nașterea naturală este imposibilă după o cezariană


Unele persoane cred că este imposibil să nască normal după ce au făcut cezariană. Însă nu este adevărat.
Aproximativ 60-80% dintre femeile care au verificat dacă pot naște natural după cezariană au primit rezultate pozitive. 

3. Timpul de recuperare după nașterea naturală este același cu cel de după o cezariană


Deși s-ar părea că timpul de recuperare a nașterii de orice tip poate fi același, acest lucru este înșelător. Cele mai multe nașteri naturale au nevoie de o perioadă de recuperare de aproximativ 1- săptămâni, cu o ședere în spital de 1-2 zile de la naștere. Pe de altă parte, o cezariană necesită un timp de recoperare de aproximativ trei până la patru săptămâni, cu o ședere în spital de aproximativ 4-5 zile.
O cezariană te împiedică și să faci anumite acțiuni, cum ar fi efort intens, sex, ridicarea obiectelor grele etc.

4. Cezariana este mai ușoară decât nașterea naturală


Cezariana este efectuată în mod normal atunci când există situații cu risc ridicat sau în momentele în care există complicații în timpul travaliului. Majoritatea medicilor preferă întotdeauna și recomandă o naștere naturală, dar încurajează alegerea cezarianei atunci când este necesar. Ar fi o idee minunată să te poți decide ce tip de naștere vrei în ziua nașterii, dar o cezariană este, în cele din urmă, o operație grea, care poate fi evitată dacă nu există complicații.
Procedura, ca orice altă intervenție chirurgicală abdominală, are întotdeauna un risc crescut de sângerare excesivă, infecții și altele, lucruri care pot fi evitate. O naștere naturală poate părea neplanificată și mai grea în comparație cu o cezariană, însă luarea în considerare a riscurilor te va ajuta întotdeauna să hotărăști ce e cel mai bine pentru tine și copilul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod