Însărcinată de Crăciun? 6 soluții pentru a nu rata atmosfera de sărbătoare

Decorațiunile, cadourile și gătitul sunt mult mai complicate dacă ești însărcinată de Crăciun. Află cum poți proceda pentru a te bucura în continuare de momentele speciale.
Poate că nu ai chef decât de un pui de somn când te simți copleșită de toate pregătirile de sărbători și ești însărcinată, dar există remedii simple pentru a nu avea o amintire neplăcută despre această perioadă a anului.
Dacă numai gândul la petrecerile de la birou, cumpărăturile de Crăciun și reuniunile de familie te face să vrei să dorrmi până când vor trece toate, este momentul să-ți creezi o strategie de acțiune. Nu uita că te poți răsfăța mai mult decât de obicei când ești însărcinată. De ce să nu profiți și de Crăciun?

 
Iată cum poți petrece sărbătorile frumos când ești însărcinată:

 
1. Nu-ți aglomera programul

Crăciunul este o perioadă plină de evenimente și este foarte ușor să-ți umpli agenda cu reuniuni de serviciu și cine în familie sau alături de prietenii pe care nu i-ai văzut de ceva timp. Nu este deloc greu să te trezești că nu ai nicio seară liberă și ți se va părea că nu poți respira.
Evită să spui „da” la orice invitație, ci selectează cu atenție și alege evenimentele la care vrei cu adevărat să participi. Nu încerca să ai exact același ritm cu cei din jur pentru că inevitabil vei fi puțin mai obosită din cauza sarcinii.

 
2. Nu-ți fie teamă să anulezi unele planuri

Dacă îți dai seama că nu ai cum să faci față la toate evenimentele pe care ți le-ai programat, nu te teme să refuzi invitațiile pentru că sarcina este un motiv obiectiv și nimeni nu te va învinui. Dacă simți că nu ai suficientă energie pentru a ieși undeva, fii sinceră și sună persoanele la care trebuia să mergi în vizită. Prietenii și familia te vor înțelege fără probleme.

 
3. Ia-ți niște pijamale pentru gravide cu model de sărbătoare

Nimic nu este mai plăcut decât să te relaxezi în pijama în timp ce asculți colinde sau stai lângă bradul împodobit. Urmărește filmele tale preferate într-o pijama confortabilă, cu un mesaj de Crăciun, și va fi mult mai simplu să simți atmosfera de sărbătoare.

 
4. Transformă Crăciunul într-o perioadă specială

Acesta este ultimul tău Crăciun înainte de venirea pe lume a bebelușului, iar dacă este primul tău copil, va fi și ultima ocazie în care veți fi numai voi doi. Sigur că ești entuziasmată să ai o familie, dar nu este nimic în neregulă dacă recunoști că ai nevoie să te adaptezi de la 2 la 3 membri ai familiei.
Astfel, organizează Crăciunul pentru a avea amintiri speciale cu partenerul tău. De exemplu, puțeți lua cina împreună, vă puteți plimba sau ați putea urmări un film interesant la cinema.
În cazul în care nu este primul copil, oricum se va modifica dinamica mediului familial. Fă ca aceste sărbători să devină o amintire plăcută împărtășind momente speciale alături de ceilalți copii ai tăi. Citiți împreună, jucați-vă sau arată-le cum să pregătească rețete delicioase de sărbătoare. Iubirea, timpul dedicat și afecțiunea vor face diferența atunci când va veni pe lume cel mai mic membru al familiei.

 
5. Redu timpul în care călătorești

Nimeni nu vrea să petreacă timp îndelungat într-o mașină îndreptându-se spre o destinație aglomerată, cu atât mai puțin femeile însărcinate. Indiferent dacă ai probleme cu starea de greață sau cu durerile de spate, nu este o idee bună să stai în mașină ore în șir.
Nu este deloc ușor să călătorești când ești însărcinată. Mai bine invită prietenii și familia să te viziteze sau pur și simplu redu numărul de vizite pe care le faci.

 
6. Folosește scurtăturile

Nu trebuie să faci totul la fel ca în anii precedenți. Acum ești însărcinată și ar fi cazul să utilizezi toate soluțiile pentru a evita oboseala. Găteai de obicei foarte multe feluri de mâncare, scriai toate felicitările sau organizai o petrecere pentru toată familia? Nu este cazul să faci aceste lucruri dacă ești însărcinată pentru că ai putea să te epuizezi. Gândește-te ce îți face mai mare plăcere din lista de activități posibile și elimină orice presupune multe ore petrecute în picioare sau o activitate intensă. Cel mai important lucru este să ai grijă de tine și de copilul tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod