De ce nu poți să rămâi însărcinată? 6 motive științifice

Sarcina este o perioadă frumoasă din viața fiecărei femei. Dar poate fi și complicată. Ai găsit partenerul perfect, alături de care știi că vrei să-ți petreci viața.
Ești recunoscătoare pentru relația ta. Cu toate acestea, vrei să exprimi dragostea pentru partenerul tău în toate modurile posibile. Așa că decideți să faceți un copil. În primul rând, veți decide dacă este momentul potrivit, dacă vă permit cariera și situația financiară. Însă există câteva motive pentru care s-ar putea să nu poți rămâne însărcinată.

Motivele pentru care nu poți să rămâi însărcinată


Decizia de a avea copii nu este o datorie. Nu este ceva ce te poate forța cineva să faci. Este ceva ce tu și partenerul tău vă doriți cu adevărat. După ce luați în calcul deciziile legate de situația financiară și alte aspecte ale vieții voastre, încercați să faceți un copil.
Cu toate acestea, în ciuda tuturor eforturilor și celor mai bune intenții, pare că nu ai noroc și nu poți rămâne însărcinată. 

Încercarea de a rămâne însărcinată poate fi dificilă. Dar trebuie să ții cont de faptul că există motive științifice și biologice. Trebuie să înțelegi procesele din spatele dorinței tale. Doar pentru că vă doriți să aveți copii și sunteți pregătiți pentru asta, nu înseamnă că faceți totul în mod corect. S-ar putea să existe anumite limitări care să te împiedice să rămâi însărcinată. Iată câteva motive posibile pentru care nu poți să rămâi însărcinată!

1. Mănânci prea multe grăsimi trans


Consumul excesiv de grăsimi trans poate reduce fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei. De aceea este important să eviți alimentele care au o valoare nutritivă foarte mică.

2. Faci antrenamente prea intensive


Da, este bine să faci exerciții fizice și să fii în formă. De aceea, s-ar putea să exagerezi și să faci antrenamente prea intensive.
Acestea sunt contraproductive atunci când vrei să rămâi însărcinată, conform oamenilor de știință.

3. Ai un indice de masă corporală scăzut


Nu ar trebui să îți fie frică să mănânci mai mult dacă vrei să rămâi însărcinată. Studiile au arătat că femeile cu un indice de masă corporală scăzut au o probabilitate mai mare de a suferi de disfuncții ovariene. Iar atunci când ovarele tale nu funcționează cum trebuie, s-ar putea să nu poți să-ți urmezi dorința de a rămâne însărcinată. 

4. Partenerul tău se confruntă cu un nivel ridicat de stres


S-a constatat în diferite studii că stresul poate influența foarte mult fertilitatea unui bărbat. Este posibil ca un bărbat să aibă un nivel scăzut de fertilitate atunci când trece printr-o perioadă extrem de stresantă.

5. Folosiți un lubrifiant greșit


Dacă vreți să măriți șansele de a rămâne însărcinată, atunci trebuie să te asiguri că utilizați un lubrifiant potrivit. Există anumiți lubrifianți care pot îmbunătăți fertilitatea masculină.
Este vorba despre lubrifianții care conțin suficiente minerale ce pot contribui la stimularea fertilității.

6. Nu calculezi corect perioada în care ești fertilă


Uneori, poate fi dificil să ții evidența perioadei de fertilitate dacă ciclurile menstruale sunt neregulate. De aceea, nu trebuie să eziți să folosești o aplicație dedicată pentru a te ajuta să organizezi și să urmărești perioada fertilă. Știința presupune precizie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod