studiu majoritatea copiilor

Studiu. Majoritatea copiilor moștenesc înălțimea tatălui și greutatea mamei lor

Oamenii de știință susțin că o dietă sănătoasă și echilibrată ajută copilul să profite la maximum de genele lui și să crească mai înalt.
Pe de altă parte, o dietă săracă în nutrienți poate duce la o statură mai mică a copilului în comparație cu părinții lui. Un studiu sugerează că înălțimea este moștenită de la tată.

Tații mai înalți fac copii mai înalți


Înălțimea noastră reprezintă aproximativ 70% genetică, susțin oamenii de știință. Dar, există multe gene diferite care au legătură cu înălțimea copilului.

Femeile, în general, încetează să crească la aproximativ 15 ani, în timp ce bărbații continuă încă 3 ani.

Din acest motiv, bărbații tind să fie mai înalți decât femeile. Și, adesea, femeile au relații cu cineva mai înalt, ceea ce îi face și pe copiii lor mai înalți.

Citește și: Ce se întâmplă dacă lași copilul să mănânce dulciuri înainte de felul principal


Pentru ca aceștia să fie mai scunzi, o femeie va trebui să aibă copii cu o persoană mai scundă decât ea. Cercetătorii de la Royal Devon și Exeter Hospital susțin că cu cât tatăl este mai înalt, cu atât copilul lor va fi mai înalt și mai mare.

Greutatea tatălui poate avea un impact mai mic asupra greutății copilului


Studiile sugerează că un tată mai gras nu pare să fie motivul pentru care și copilul lui ar fi mai gras.
Cu toate acestea, un alt studiu sugerează că bărbații cu surplus de greutate ar putea influența dezvoltarea creierului copilului și ar putea încetini abilitățile motorii fine.

Kilogramele în plus ale unei mame pot avea un impact asupra copiilor ei


Echipa de la Spitalul Royal Devon și Exeter a constat că, spre deosebire de tați, mamele își influențează copiii chiar dacă sunt ușor supraponderale. Acest lucru se bazează probabil pe mediul din uter, deoarece mamele supraponderale vor avea niveluri mai ridicate de zahăr în sânge.
Au studiat aproximativ 1000 de familii, investigând greutatea și înălțimea femeilor și bărbaților și a copiilor lor în primii 2 ani de viață. Doctorul Knight conchide că greutatea mamei este unul dintre factorii cheie care au un impact uriaș asupra unui viitor copil.

Este pentru prima dată când oamenii de știință au reușit cu adevărat să descopere și să explice efectele pe care le au genele părinților asupra greutății și înălțimii bebelușului și acesta este un indicator important al stării generale de sănătate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod