Regulile bunelor maniere pentru copii - ce ar trebui să îi înveți până la vârsta de 10 ani

Doar pentru că nu mergeți la o întâlnire cu prințul George și prințesa Charlotte, nu înseamnă că nu trebuie să îi înveți anumite regui de bune maniere pe copiii tăi. Iată ce ar trebui să știe aceștia până la vârsta de 10 ani!

Ce reguli de bune maniere ar trebui să îi înveți pe copii până împlinesc vârsta de 10 ani?


Ca părinte, nu îți dorești decât să vezi cum excelează la tot ceea ce face copilul tău, iar cel mai bun mod de a-l ajuta să facă asta este de a-l învăța reguli de bune maniere și abilități sociale încă din copilărie. Baza etichetei învățată în copilărie este de neegalat și este considerată a fi o investiție în viitorul copilului tău. Indiferent de scopurile personale, eticheta din frageda copilărie reușește să stabilească maniere de bază, bunătate și respect, aptitudini sociale și încredere în ceea ce-i privește pe copii. Nu este niciodată prea devreme să îți înveți copiii reguli de bune maniere. Desigur, este vorba despre un proces continuu de învățare, iar unele lecții trebuie adaptate pe baza comportamentului copiilor. Adevărata semnificație a etichetei presupune respect și bunătate față de toată lumea și de toate lucrurile din jurul nostru, inclusiv animalele și mediul. 

Reguli de etichetă pentru copii


1. Modul corect de a ține tacâmurile


Adesea, modul în care țin tacâmurile la masă se numără printre cele mai mari greșeli pe care le fac copiii în timpul mesei. Atunci când încep să mănânce ca bebeluși își folosesc mâinile, dar când mai cresc puțin se așteaptă să avanseze la tacâmuri.
Din păcate, de multe ori se ajustează mai greu la această schimbare. Învață-i pe cei mici să țină furculița în mâna stângă și cuțitul în mâna dreaptă, să se ajute cu cuțitul să pună mâncarea în furculiță dacă este nevoie. 

2. Cum să folosească șervețelul pentru a se șterge la gură


Copiii ar trebui învățați cât mai rapid că mânecile doar fac parte din vestimentația lor și că șervețelele sunt cele care ar trebui folosite pentru a-și șterge gura atunci când mănâncă, nu mânecile bluzelor.

3. Să nu mestece cu gura deschisă


Copiii pot începe să învețe regulile de bune maniere la masă de îndată ce sunt suficient de mari pentru a sta la masă. Este foarte important să îi înveți de mici să nu mestece cu gura deschisă, pentru a nu-i deranja pe cei cu care mănâncă. Este unul dintre obiceiurile cele mai enervante pentru ceilalți.

4. Cum să aranjeze masa


Abilitatea de a aranja masa presupune mai multe decât aranjarea tacâmurilor. Părinții ar trebui să le arate copiilor unde să așeze tacâmurile, șervețelele și paharele.
Și pot exersa aceste lucruri cu ei înainte de mesele în familie.

5. Să nu-și pună coatele pe masă


Plasarea coatelor pe masă este văzută ca un comportament nepoliticos în cultura occidentală. Mâinile ar trebui ținute sub masă, în general, până când sunt servite mâncărurile și băuturile. Însă în alte culturi coatele sunt ținute pe masă. Lumea occidentală nu permite acest lucru la masă. De ce? Atunci când ții coatele pe masă, îți curbezi spatele, sprijinindu-te de masă. Este, de asemenea, posibil să dărâmi ceva de pe masă cu coatele.

6. Să mulțumească și să ceară politicos


De îndată ce copiii dobândesc abilitatea de a vorbi, este important să le explici importanța anumitor expresii, precum și "te rog" și "mulțumesc".

7. Să își acopere gura când tușesc sau strănută


Părinții ar trebui să fie un exemplu pentru copiii lor, mai ales având în vedere că cei mici fac de obicei ce văd la părinții lor. Iar dacă știi că îți va fi copiat comportamentul, asigură-te că îți acoperi gura de fiecare dată când tușești sau strănuți. 

8. Să invite un alt copil să se joace cu ei dacă este singur


Recunoașterea nevoilor altora presupune compasiune și dă dovadă de bune maniere. La început, copiii probabil că vor avea nevoie de un adult care să le indice pe cine ar trebui să invite să se joace cu ei.
Dar vor învăța să invite un alt copil să se joace cu ei dacă acesta este singur.

9. Să nu comenteze niciodată felul în care este îmbrăcat cineva, decât dacă au un comentariu frumos


Copiii au obiceiul de a fi sinceri. Dacă știu că singurele comentarii pe care ar trebui să le facă despre aspectul cuiva sunt cele pozitive, atunci nu îi vei auzi pe cei mici țipând într-un magazin că au văzut o doamnă urâtă. Ar trebui încurajate comentariile pozitive, iar copiii ar trebui învățați cum să facă complimente.

10. Să nu arate cu degetul sau să privească insistent


Această regulă intră în aceeași categorie cu cea de dinainte. Cei mici ar trebui să știe că nu este potrivit să arate o persoană sau un obiect cu degetul. De asemenea, poate fi stânjenitor și să privească insistent.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod