Video emoționant: O gorilă de la zoo încearcă să mângâie prin sticla securizată un bebeluș de cinci săptămâni

98% din genele noastre sunt identice cu ale gorilelor. Dintre toate mamiferele de pe Pământ, doar cimpanzeii sunt mai apropiați de oameni din punct de vedere genetic.
Un video devenit viral arată interacțiunea emoționantă dintre o gorilă de la Grădina Zoologică din Boston și un bebeluș de numai cinci săptămâni, care demonstrează similaritățile pe care le avem cu primatele.

Filmulețul o arată pe Emmelina Austin care se apropie de sticla securizată ce delimitează spațiul gorilelor, ținându-l în brațe pe fiul său, Canyon, de cinci săptămâni. Gorila, care este la rândul său mamă și a născut în luna octombrie prin cezariană, vine și se așază lângă Austin, privindu-l cu insistență pe copil și încercând să-l atingă prin sticlă.

Citește și: Ce se întâmplă în natură când animalele sunt lăsate în pace.
30 de imagini magice


În video-ul postat de Michael Austin, soțul Emmelinei, gorila Kiki stă aproape cinci minute lângă Canyon. La un moment dat se dă puțin la o parte, ca și cum ar dori să își arate propriul pui care se află în spatele ei.

„Părea să fie îndrăgostită. Îi arăta puiului ei bebelușul meu. Am fost fascinată. Încerca să îi mângâie fața prin sticlă și să îl țină de mână. Cel mai frumos lucru pe care l-am văzut! Puteai să vezi emoția din ochii ei”, a declarat mămica pentru News Center Maine.



Deși momentul a fost în mod evident emoționant, este umbrit de controversa primatelor ținute în captivitate.
Foarte mulți oameni sunt de părere că este greșit ca animalele să fie ținute în captivitate și că grădinile zoologice nu ar trebui să existe.

Însă în realitate nu este chiar atât de simplu. Multe grădini zoologice primesc animale sălbatice care nu mai pot fi eliberate pentru că au fost crescute în captivitate sau au fost salvate din medii periculoase. De asemenea, astfel de interacțiuni îi ajută pe oameni să se apropie mai mult de animale și să contribuie la conservarea lor în mediul natural.
Animalele aflate în captivitate le permit cercetătorilor să le studieze comportamentul și astfel să ajute la conservarea exemplarelor din sălbăticie. Unele grădini zoologice au programe de înmulțire care duc la reintroducerea în sălbăticie a speciilor pe cale de dispariție.

„Grădinile zoologice și acvariile responsabile există pentru a facilita și promova conservarea animalelor”, a declarat Dr. Robin Gannert, președintele American Human Association.

Momentul frumos împărtășit de gorila Kiki și micuțul Canyon a strâns peste două milioane de vizualizări pe YouTube în numai câteva zile.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod