Uleiul din sâmburi de prune este noul ulei de argan?

Ingredient specific rutinei de îngrijire a franțuzoaicelor, uleiul din sâmburi de prune devine din ce în ce mai popular, fiind ideal pentru un păr mătăsos și o piele întinerită și catifelată. Lasă-te învăluită de aroma inconfundabilă de migdale și marțipan și testează acest remediu natural.
Uleiul din sâmburi de prune este obținut din Gasconia, regiune aflată în sud-estul Franței. Pomii numiți Prune d’Ente produc cele mai aromate și parfumate prune din Europa. Acestea sunt lăsate să se deshidrateze, fiind numite prune Agen după ce au trecut prin această etapă care le intensifică dulceața și gustul intens, dar foarte fin și ușor cremos. Uleiul este obținut prin presarea la rece a sâmburilor acestor prune deshidratate, iar operațiunea nu dăunează mediului înconjurător pentru că nu produce deșeuri și parfumul este complet natural. 
Având în vedere aroma specială pe care o au sâmburii de prune presați la rece nu este necesară dezodorizarea uleiului obținut, producția fiind mult mai rapidă. În acest mod se conservă nutrienții esențiali, iar aroma delicată nu provoacă reacții alergice nici măcar în cazul pielii extrem de sensibile sau reactive.

 
De ce este uleiul de prune secretul frumuseții desăvârșite?

Cercetătorii din Prose au studiat beneficiile oferite de 150 de uleiuri naturale pentru a determina obiectiv cum se clasează uleiul din sâmburi de prune. Rezultatele obținute au indicat că acest ulei are efecte benefice care depășesc beneficiile oferite de uleiuri mult mai cunoscute cum sunt cel de argan sau de jojoba, fiind foarte eficient pentru revitalizarea pielii, ca mască de păr înainte de șamponare, dar și în loc de balsam după spălarea părului.
Uleiul din sâmburi de prune a început să fie utilizat mai des în cadrul formulelor organice pentru frumusețe, fiind o alternativă utilă pentru silicon sau substanțele cationice.
Este un ingredient foarte bine tolerat de pielea iritată, precum și de scalpul foarte uscat sau afectat de arsuri provocate de decolorări ori vopsiri succesive.
Textura ușoară și deloc grasă garantează și combinarea uleiului de prune cu alte ingrediente naturale cu rol de vindecare. De exemplu, amestecarea uleiului de prune cu uleiul de ovăz în cantități egale reprezintă un tratament regenerant intensiv pentru părul vopsit, cu efecte vizibile chiar de la prima utilizare.

 
Iată ce beneficii vei obține dacă vei utiliza uleiul din sâmburi de prune în fiecare zi:

 
1. Este un antioxidant foarte puternic

Uleiul de prune conține de trei ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline, fiind alegerea ideală pentru a preveni deteriorarea pielii cauzată de factorii iritanți sau de poluare. De asemenea, creează un strat protector la nivelul firelor de păr, asigurând o strălucire intensă și minimizând efectele negative ale razelor solare.
Acțiunea uleiului de prune împotriva radicalilor liberi este de 8 ori mai puternică decât a uleiului de argan și de 6 ori mai puternică decât a uleiului de marula.

 
2. Recondiționează părul  

Cantitatea ridicată de acid linoleic din componența uleiului de prune face părul mătăsos și ușor de pieptănat. Va fi foarte simplu să-l descurci și nu-ți vor lipsi deloc formulele clasice de la supermarket, iar doza suplimentară de nutrienți va stopa ruperea firelor, asigurând creșterea și îndesirea părului. Acizii grași pe care îi furnizează acest ulei parfumat refac hidratarea șuvițelor, echilibrează producția de sebum de la nivelul scalpului și redau strălucirea și elasticitatea, eliminând aspectul tern care te face să ai un aer obosit.

 
3. Uleiul din sâmburi de prune are o textură ideală pentru orice tip de păr și ten

Uleiul din sâmburi de prune oferă un nivel de hidratare similar cu uleiurile foarte emoliente, dar fără să lase un film gras la suprafața pielii și fără să pericliteze volumul părului. Poate fi utilizat atât de persoanele cu tenul matur, deshidratat sau normal, cât și de cele care au un ten mixt, gras sau acneic.
În ceea ce privește coafura nu ai de ce să-l eviți dacă ai părul fin, fără volum sau foarte gras pentru că ar putea fi soluția rapidă pentru a elimina rapid aceste inconveniente și a redescoperi cât de frumos poate fi părul tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod