Uleiul din sâmburi de caise: 7 beneficii pentru frumusețe

Uleiul din sâmburi de caise poate fi integrat în ritualul tău de înfrumusețare pentru a obține o piele catifelată și un păr strălucitor și mătăsos. Descoperă ce beneficii vei obține dacă îl utilizezi frecvent.
Sâmburii de caise conțin ulei în proporție de 40-50%. Structura acestui ulei este similară cu cea a uleiului de piersici sau de migdale, dar are beneficii suplimentare pe care nici nu le bănuiai. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că uleiul de caise poate trata acneea, elimină mătreața și ține sub control alte probleme dermatologice. Poate fi consumat și intern pentru a combate tusea, astmul sau constipația.

 
Compoziția uleiului de caise

Acest ulei conține acizi grași nesaturați și anume acidul oleic (60%) și acidul linoleic (30%). Celelalte componente ale uleiului de caise sunt:
- acidul palmitic;
- acidul palmitoleic;
- acidul stearic;
- vitamina A;
- vitamina C;
- vitamina E;
- vitamina K.

 
Iată care sunt principalele beneficii pentru frumusețe ale uleiului din sâmburi de caise:

 
1. Hidratare fără film gras

Uleiul de caise are o textură ușoară, iar în momentul în care este aplicat pe piele se absoarbe rapid, fără să lase un film uleios. În numai câteva secunde va intra în piele, fără să îți faci probleme cum să elimini excesul de ulei.
În ceea ce privește tenul acneic trebuie să începi treptat pentru a te asigura că pielea tolerează uleiul. Timp de 2-3 săptămâni poți aplica 3-4 picături pe față, iar după aceea este bine să continui cu o cremă hidratantă. După acest interval îl poți folosi ca unică variantă de hidratare fără să riști să-ți apară coșuri.

 
2. Remediu eficient pentru psoriazis și eczemă

În cazul în care suferi de afecțiuni dermatologice pe fond inflamator uleiul de caise va calma pielea, prevenind înroșirea și senzația de arsură. Aplică ulei de caise pe tot corpul după ce ai făcut o baie sau un duș, cât timp pielea este încă puțin umedă. În acest mod vei menține hidratarea zonelor de piele care au tendința să se descuameze și vei preveni crăpăturile cauzate de deshidratarea excesivă.

 
3. Bază de machiaj ideală pentru tenul gras

Credeai că singura soluție pentru a avea tenul mat este să renunți la crema hidratantă? Ei bine, uscarea pielii va exacerba producția de sebum, dar dacă alegi uleiul de caise vei putea să ai o piele bine hidratată și mată. Nu vei avea nevoie decât de 3 picături de ulei pentru toată fața.
Vei observa că și machiajul se aplică mult mai bine pe o piele catifelată și nu vei mai avea nevoie de produsele care conțin alcool și favorizează îmbătrânirea tenului.

 
4. Soluție pentru tonifiere și fermitate

Uleiul de caise va menține conturul ferm al feței, prevenind lăsarea pielii care se poate produce pe măsură ce înainte zi în vârstă. Este recomandat să aplici 2 picături pe față în fiecare seară, după ce ai curățat tenul cu un gel cu acțiune blândă, apoi să continui cu o cremă hidratantă.

 
5. Reducerea ridurilor

Acizii grași nesaturați din componența uleiului de caise, plus vitamina E sunt o combinație ideală pentru menținerea aspectului tânăr al pielii. Nu uita să integrezi acest ulei în rutina ta de îngrijire dimineața și seara pentru a preveni formarea liniilor de expresie și a ridurilor și pentru a reduce ridurile existente.

 
6. Eliminarea cearcănelor

Uleiul de caise este bogat în vitamina K, nutrient esențial pentru eliminarea cearcănelor care îți dau un aspect obosit și acentuează ridurile. Conține, de asemenea, vitamina E și acizi grași de tip Omega-6, care hrănesc pielea în profunzime.
Aplică-l în jurul ochilor pentru a obține luminozitate și hidratare de excepție.

 
7. Menținerea hidratării părului

Aplică 4 picături de ulei de caise după fiecare duș pentru a sigila cuticulele și a preveni uscarea părului. Va deveni din nou moale și mătăsos, ușor de aranjat și cu mai puține vârfuri despicate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod