Rujul roșu de care Marilyn Monroe nu se putea despărți. Află ce nuanță folosea

Buzele de un roșu intens erau una dintre componentele esențiale ale identității de bombă sexy pe care faimoasa Marilyn Monroe și-o crease.
Buzele sale pline, roșii și strălucitoare, împreună cu ipostazele seducătoare în care se lăsa fotografiată au transformat-o pe Marilyn într-un adevărat simbol al feminității. La fel ca și părul blond platinat, rujul roșu făcea parte din arsenalul său de frumusețe.

Dar Marilyn nu apela la rujul roșu doar pentru aparițiile publice și pictorialele din reviste. Actrița s-a folosit de acest produs de machiaj pentru a da personalitate unora dintre personajele celebre pe care le-a interpretat.


În roluri precum Lorelei Lee din "Gentlemen Prefer Blondes" și Chérie din "Bus Stop", rujul roșu a fost accesoriul perfect care a accentuat feminitatea și latura seducătoare a personajelor.

Aplicarea rujului roșu în timpul filmărilor era o misiune strategică pentru Marilyn. Makeup artistul său, pe nume Allan Snyder, cunoscut sub porecla de “Whitey”, folosea diferite nuanțe de roșu în același timp.



Conturul buzelor era definit cu un ruj roșu într-o nuanță mai închisă, iar spre centrul buzelor aplica un ton mai deschis.
Rezultatul: buze accentuate, de un roșu intens. 

Faimoasa actriță nu renunța la rujul roșu nici în timpul liber. Iar rujul de care nu se putea despărți era nuanța Ruby Red de la Max Factor.

În 2016 compania de produse cosmetice a lansat o colecție de patru rujuri inspirate de Marilyn, numită Marilyn Monroe Lipstick Collection. Printre cele patru variante de nuanțe se numără și Ruby Red, nuanța favorită de ruj a celebrei actrițe americane.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod