Machiaj pentru ten acneic. Ce reguli să respecți și cum să-l faci pas cu pas. VIDEO

Numeroase femei apelează la machiaj pentru a ascunde acneea, pentru ca apoi să se confrunte cu și mai multe coșuri din cauza produselor cosmetice nepotrivite. Descoperă câteva reguli de machiaj pentru tenul acneic.
Din păcate, fondul de ten și corectoarele la care apelăm adesea pentru a acoperi coșurile nu fac altceva decât să agraveze acneea. Fondurile de ten pot fi comedogenice, ceea ce înseamnă că blochează porii și duc la acumularea de sebum și bacterii în interiorul lor. Rezultatul sunt și mai multe coșuri și un ten cu probleme majore. De asemenea, pudra folosită pentru a matifia tenul gras predispus la apariția coșurilor irită pielea și accentuează episoadele acneice.

Reguli de machiaj pentru ten acneic


Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a ieși din acest cerc vicios este să alegi cu foarte mare atenție produsele de machiaj pe care le folosești. Sunt unele ingrediente pe care trebuie neapărat să le eviți dacă ai un ten predispus la apariția acneei.

Evită produsele comedogenice și cele pe bază de ulei


Pentru un machiaj pentru ten acneic, majoritatea dermatologilor recomandă folosirea formulelor fără ulei și a celor noncomedogenice, în special dacă includ acid salicilic.

Cu excepția cazului în care conțin acid salicilic, recomand în general evitarea fondurilor de ten cu consistență lichidă grasă, care duc la acumularea de sebum și impurități pe piele și cauzează blocarea porilor”, declară pentru insider.com medicul dermatolog Joshua Zeichner.

Nu folosi cosmetice cu silicon și mică


Dacă pielea ta este predispusă la blocarea porilor și este sensibilă, dermatologii recomandă să eviți produsele de machiaj care conțin silicon și mică.
 

Siliconul blochează porii și predispune pielea la apariția coșurilor și comedoanelor”, declară medicul dermatolog Debra Jaliman. „Mica din produsele de machiaj sub formă de pudră irită pielea sensibilă. Acele mici particule strălucitoare pot fi abrazive”, adaugă medicul.

Pentru machiaj pentru ten acneic, încearcă fondurile de ten dermatocosmetice


Produsele dermatocosmetice sunt concepute pentru pielea cu probleme, fiind de obicei vândute în farmacii. Există numeroase tipuri de fonduri de ten dermatocosmetice dedicate tenului acneic, care conțin de obicei substanțe active precum acidul salicilic. Acestea nu includ substanțe iritante sau comedogenice așa cum sunt siliconul, uleiurile, mica sau parfumurile.

Alege un fond de ten cu pompiță


Și ambalajul produselor tale de machiaj sunt importante. Un fond de ten într-un recipient închis ermetic, care are o pompiță, este de preferat în locul celui la tub sau a celui de tip cremă.
Pe măsură ce intră în contact cu mâinile, produsul poate fi contaminat cu bacterii responsabile pentru apariția acneei. Prin urmare, la fiecare aplicare riști să distribui și mai multe bacterii pe ten, care pot duce la agravarea acneei.

Nu uita că dezinfectarea reagulată a ustensilelor de machiaj, așa cum sunt pensulele sau bureții, este un pas esențial pentru a preveni apariția coșurilor. 

Machiaj pentru ten acneic, pas cu pas:


Spală-te pe față folosind o loțiune specială pentru curățarea tenului acneic. Tamponează tenul cu un prosop curat.

Aplică o cremă hidratantă cu formulă lejeră și factor de protecție solară, concepută pentru tenul acneic. Pielea ta are nevoie de hidratare și SPF indiferent dacă este grasă sau uscată.

Aplică un primer pentru matifiere. Tenul predispus la apariția acneei este de obicei gras, ceea ce înseamnă că machiajul nu va rezista prea mult.
Începe cu un primer pentru a te asigura că fondul de ten rezistă pe piele. Aplică numai pe frunte, nas și bărbie, zonele în care apare excesul de sebum.

Folosind un burete pentru machiaj, o pensulă sau vârfurile degetelor, aplică fondul de ten cu mișcări circulare, de la interiorul feței către exterior.

Folosește un corector verde. Pentru a reduce culoarea roșie intensă a coșurilor, care este vizibilă oricât fond de ten și corector folosești, ai nevoie de un corector verde pentru neutralizarea zonelor înroșite. Aplică puțin corector verde numai pe coșuri, apoi aplică un corector de culoarea pielii tale deasupra lui.

Aplică puțin corector pe coșuri după ce ai folosit fondul de ten, nu înainte. „În acest fel există o bază pe care corectorul să se fixeze și nu vei avea nevoie de la fel de mult produs”, declară makeup artistul Shara Strand pentru thehealthy.com.

La final, folosind o pensulă de machiaj mare, aplică puțină pudră pentru a fixa machiajul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod