Cum se aplică fondul de ten, pas cu pas

Iată lucrul enervant despre fondul de ten: atunci când este aplicat cu expertiză, vă poate transforma fața într-o perlă perfect uniformă, strălucitoare, cu aspect neted. Dar atunci când nu este aplicat prea bine, are potențialul de a evidenția liniile fine de care nu știați că există, de a vă face pielea să pară grasă și să vă lase cu o mască cu aspect uscat.
Majoritatea femeilor au trecut atât prin părțile rele, cât și cele bune ale fondului de ten. Ceea ce înseamnă că acum există o multitudine de sfaturi și trucuri care vă vor revoluționa rutina de machiaj. Iata cum sa aplicati un fond de ten, în așa fel încât să nu trebuiască să vă mai confruntați niciodată cu o altă aplicare neuniformă și grea.

Pasul 1: Pregătiți-vă pielea


Nu treceți peste acest pas. Permiteți-ne să repetăm: nu treceți peste acest pas. Machiajul are tendința de a se așeza în riduri și crăpături ale pielii uscate, așa că, dacă fața dvs. nu este curățată și hidratată corespunzător mai întâi, nu o să puteți avea un finisaj fără cusur.

După curățarea delicată a feței, masați o cremă hidratantă ușoară pe față (împreună cu orice alte produse de îngrijire a pielii pe care le utilizați de obicei dimineața), apoi așteptați 15 minute pentru ca totul să intre în piele, înainte de a vă machia.

Pasul 2: Alegeți formula potrivită


Am putea scrie o teză despre cât de dificil este să vă găsiți nuanța perfectă de fond de ten (este nevoie de multă încercări și fotografii nereușite), dar, de dragul sănătății dvs., vă vom spune pe scurt:

Acoperirea


Majoritatea fondurilor de ten se încadrează undeva între acoperirea light, medie și completă. Dacă vă iubiți pistruii, alegeți o formulă care e descrisă ca „light” sau „hidratantă” sau „ușoară”.
Dacă doriți să vă uniformizați puțin tonul pielii, căutați o formulă cu acoperire medie, care ar putea spune finisaj „semi-mat” sau „satinat”. Și dacă aveți pete, roșeață sau hiperpigmentare pe care ați prefera să le acoperiți (sau, dacă vă place un machiaj complet), mergeți cu formula care are o acoperire mai mare, care va spune de obicei „acoperire completă”, asadar nu puteti gresi.

Nuanța


Acum că v-ați ales acoperirea și finisajul, puteți să vă alegeți în cele din urmă nuanța. Poate că ați încercat deja fiecare truc de pe internet - subtonuri, gâturi, încheietura mâinii - dar cel mai bun mod de a vă alege nuanța de fond de ten este să îl aplicați pe față așa cum ați face-o în viața reală, apoi să vă uitați la el sub diferite lumini.
Lumina naturală de la soare este cea mai precisă și de neiertat, așa că, dacă arată bine afară, cel mai probabil v-ați găsit nuanța potrivită.

Evident, acest lucru necesită să obțineți mai întâi un eșantion de fond de ten. Multe din magazinele mari vă vor oferi mostre mici de fond de ten pe care să le luați acasă și să le testați înainte de a le cumpăra.

Pasul 3: Aplicați și uniformizați


Modul în care vă aplicați fondul de ten depinde de dvs., dar dacă vreți cel mai bun finisaj la nivel de Photoshop, majoritatea artiștilor de machiaj ar fi de acord că un burete de machiaj bun e calea de urmat. De ce? Deoarece perii unei pensule de machiaj au tendința de a lăsa mici dungi și linii pe față, iar degetele / mâinile nu sunt capabile să șlefuiască, să uniformizeze sau să distribuie fondul de ten într-un mod care pare natural.

Deci, odată ce aveți buretele, asigurați-vă că îl umeziți cu apă mai întâi sau nu va funcționa la fel de bine.
Apoi, aplicați câteva picături de fond de ten peste punctele principale ale feței (frunte, obraji și bărbie) cu degetul. Apoi, cu mișcări de tamponare - fără a trage sau a freca -, atingeți rapid buretele peste puncte, amestecând fondul de ten spre linia părului și maxilar, pentru a uniformiza culoarea. Apăsați continuu sub bărbie și maxilar pentru a uniformiza perfect marginile.

Fondurile de ten, de regulă, nu sunt concepute pentru a acoperi coșurile, așa că nu vă faceți griji dacă sunt încă vizibile după ce ați terminat de aplicat. Aplicați corector peste zonele care necesită o acoperire mai mare, așteptați câteva minute pentru a-l lăsa să se fixeze, apoi uniformizați corectorul cu buretele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod