piele uscata

Cele mai bune tratamente naturale pentru pielea uscată a corpului

Ai observat că pielea ta de pe corp, în special pe picioare, are un aspect „prăfuit”? Este cel mai important semn al pielii uscate, ce se manifestă prin descuamarea stratului exterior de celule.
Rezultatul este o piele acoperită de o peliculă formată din celule moarte, care creează un aspect de piele albă, pudrată.

Iarna este anotimpul care ne supune pielea unui stres constant. Din cauza temperaturilor scăzute și a aerului încălzit și uscat din interior, pielea se poate usca mai mult ca de obicei, având un aspect neplăcut și o textură aspră. Sunt doi pași esențiali pe care trebuie să-i faci pentru a-i reda frumusețea pielii tale: exfolierea și hidratarea.

Iată câteva remedii pe care să le încerci pentru ca pielea ta să fie iarăși catifelată:


Scrub pentru corp cu cafea și zahăr


Este una dintre cele mai simple și eficiente combinații de ingrediente naturale pentru exfolierea corpului. Poți să folosești și zaț de cafea, dacă nu vrei să irosești cafeaua proaspătă.

Ingrediente

1 cană cu cafea măcinată
1/2 cană cu zahăr
1/3 cană cu ulei de cocos topit
1 linguriță cu vitamina E ulei
10 picături de ulei esențial cu aroma preferată

Mod de preparare

Combină toate ingredientele într-un bol mic și amestecă bine.
Pentru a-l folosi, aplică scrub-ul pe pielea umezită, în timpul dușului, și masează pentru a îndepărta pielea uscată și a îmbunătăți textura și nuanța pielii.
Clătește-te bine. Poți păstra restul de scrub într-un borcan închis ermetic timp de o săptămână.

Citește și: 
Cum să elimini complet pielea moartă de pe călcâie


Scrub hidratant cu avocado


Datorită nivelului ridicat de vitamina E, avocado poate reduce mâncărimea și inflamația la nivelul pielii. Este benefic pentru a calma și hidrata zonele uscate de piele.

Ingrediente:

- 1 avocado bine copt
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 5 picături de ulei din arbore de ceai

Mod de preparare:

Pisează bine pulpa de avocado cu o furculiță. Adaugă uleiul de măsline, zahărul brun și uleiul din arbore de ceai. În timpul dușului, masează scrub-ul pe față și corp, cu mișcări circulare. Clătește-te apoi cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop. Uleiurile hidratante îți vor face pielea fină și moale, în timp ce cristalele de zahăr brun vor elimina celulele moarte de la suprafața pielii.
Folosește acest scrub o dată pe săptămână atât pe ten, cât și pe corp.

Scrub cu efect calmant pentru pielea iritată


Acest scrub cu textură cremoasă este perfect pentru pielea uscată și iritată. Calmează iritațiile, are efect emolient și îi redă pielii acea strălucire naturală frumoasă.

Ingrediente:

1/4 cană cu miere
1/2 lingură cu zahăr brun
1/4 cană cu lapte
1/2 cană cu terci de ovăz

Preparare:

Combină toate ingredientele și amestecă bine. Aplică scrub-ul pe corp și masează cu grijă, apoi clătește-te. Terciul de ovăz are efect calmant pentru pielea uscată și iritată.

Exfoliant cu mălai şi iaurt


Mălaiul are o structură granulată ideală pentru exfolierea pielii. Adaugă două linguri cu mălai într-un bol mic cu iaurt, amestecă bine, apoi masează-ţi în timpul duşului tot corpul cu exfoliantul obţinut. Combini astfel acidul lactic din iaurt, care are la rândul său efecte exfoliante, cu puterea abrazivă a mălaiului.

Loţiune de corp din ulei de măsline


Este foarte simplu să obţii o loţiune intens hidratantă, din numai trei ingrediente.
Este vorba de ulei de măsline extravirgin, ceară de albine şi apă, pe care să le emulsionezi cu ajutorul unui blender sau mixer. De asemenea, poţi folosi orice alt tip de ulei natural, presat la rece, precum uleiul din sâmburi de struguri, ulei de avocado, de migdale etc. şi poţi înlocui apa cu infuzie de plante medicinale, cum ar fi muşeţelul, lavanda sau cu apă de trandafiri.

Ai nevoie de 3/4 cană cu apă, 3/4 cană cu ulei de măsline şi 3 linguri cu ceară de albine. Într-un vas rezistent la căldură, pe baie de apă, încălzeşte uleiul de măsline, adaugă ceara dată prin răzătoare şi amestecă până când aceasta se topeşte. Lasă-l la răcit timp de câteva minute. Adaugă în blender apa sau infuzia din plante, porneşte aparatul, apoi toarnă treptat câte puţin ulei, ca şi cum ai face maioneză. La final, rezultatul va fi o loţiune de corp cu textură fină şi plăcută, ideală pentru întreg corpul.
Poţi adăuga câteva picături din uleiul tău esenţial preferat, pentru aromă. Păstrează loţiunea la frigider, unde o poţi ţine până la două luni.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod