6 secrete pentru a avea dinţi strălucitori fără mulţi bani

Toţi vrem să avem un zâmbet strălucitor şi dinţii sănătoşi, însă doar o parte dintre noi îşi poate permite tratamente speciale la stomatolog. De aceea, vă oferim câteva soluţii simple şi ieftine de îngrijire a danturii, care pot fi aplicate acasă.
Toţi vrem să avem un zâmbet strălucitor şi dinţii sănătoşi, însă doar o parte dintre noi îşi poate permite tratamente speciale la stomatolog. De aceea, vă oferim câteva soluţii simple şi ieftine de îngrijire a danturii, care pot fi aplicate acasă.

1. Sucul de citrice

Prin consumarea lor, portocalele şi lămâile au proprietatea de a produce o cantitate mai mare de salivă, care ajută la igiena şi albirea danturii. Un amestec compus din cantităţi egale de apă şi suc de lămâie este un bun remediu pentru a obţine un zâmbet strălucitor. Clătirea cu această compoziţie se va face însă de cel mult două ori pe săptămână, pentru că folosită în exces, ea deteriorează dinţii.


2.
Bicarbonatul de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este ingredientul cel mai eficient în albirea dinţilor, care îndepărtează petele şi oferă strălucire. Amestecă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu pasta de dinţi şi fă-ţi un periaj obişnuit, fără să insişti asupra spălării şi fără să fii agresiv. O dată pe săptămână se poate încerca periajul doar cu bicarbonatul de sodiu, sau în amestec cu sare sau oţet de mere, pentru eliminarea bacteriilor.


3. Apa oxigenată

Peroxidul de hidrogen, cunoscut sub numele de apă oxigenată, este renumit pentru proprietăţile sale de decolorare, dar şi antibacteriene.
Amestecul de apă pură (cel puţin jumătate din compoziţie) cu apa oxigenată se poate folosi zilnic ca pe o apă de gură. Pentru o eficienţă mai ridicată, se necesită o clătire cu această soluţie timp de un minut pentru a lăsa oxidanţii pe care îi conţine să-şi facă efectul. Ca şi în cazul citricelor, nu trebuie să se exagereze pentru că acesta poate provoca sensibilitate dinţilor.

4. Lactatele

Iaurtul, laptele şi brânzeturile conţin acid lactic care ajută la prevenirea căderii dinţilor, protejează gingiile şi stimulează remineralizarea smalţului.
Studiile arată că brânzeturile tari sunt mult mai eficiente în albire decât cele moi, de aceea este recomandat ca după fiecare masă să se consume o cantitate cât de mică de brânză.


5.Ţelina, merele şi morcovii

Aceste legume şi fructe îndepărtează petele de pe dinţi tot datorită cantităţii de salivă pe care o stimulează. Ele sunt bogate şi în vitamina C, vitamină ce ţine departe bacteriile. Prin frecarea danturii cu bucăţi de morcovi se poate obţine albirea acesteia într-un mod foarte simplu.


6. Capşunele

Aceste fructe conţin o enzimă numită acid malic care ajută la albirea dinţilor.
Şi pentru eliminarea bacteriilor este un bun remediu datorită fibrelor pe care acestea le conţine. Prin frecarea dinţilor cu jumătăţi de capşune se poate ajunge la rezultatul mult dorit. Pentru o mai bună eficienţă a acestui tratament natural, după frecare se lasă timp de un minut ca sucul să acţioneze, după care se clăteşte cu apă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ro pe 7 Sep 2012, 06:41
    acidul malic - o enzima?

    "Aceste fructe conţin o enzimă numită acid malic care ajută la albirea dinţilor..." Nu mai scrieti prostii, profitand de faptul ca nu mai tinem minte aproape nimic din chimia organica! Acidul malic este un acid organic care se gaseste in majoritatea fructelor si legumelor... Daca sunteti jurnalisti, se presupune ca voi insiva stiti ce naiba scrieti pe aici... Dar voi nu sunteti jurnalisti, nu-i asa?

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod