Făina de orez elimină cearcănele și înlocuiește placa de îndreptat părul

Orezul este un aliment foarte important în meniul din Asia, iar proprietățile lui de înfrumusețare sunt mult mai ușor de pus în valoare dacă ai în bucătărie făina de orez. Descoperă cum o poți folosi pentru a uita de imperfecțiuni și a-ți proteja pielea și părul.
Dacă ai crezut că făina de orez este doar un ingredient folosit ocazional pentru prăjituri și sosuri, să știi că ai multe de aflat despre proprietățile ei de înfrumusețare. Poate înlocui sau suplimenta eficient tratamentele de îngrijire, fiind un aliat util pentru a combate imperfecțiunile care îți pun în pericol aspectul.

 
Iată cum poți utiliza făina de orez pentru a arăta mereu foarte bine:

 
1. Protecția împotriva radiațiilor ultraviolete

Orezul conține alantoină și acid ferulic, care se transformă într-un mix natural care combate efectele nocive ale expunerii la soare. De asemenea, efectul antiinflamator al orezului transformă făina de orez într-un remediu eficient pentru arsuri sau iritații datorate expunerii excesive la soare.
Amestecă făină de orez cu puțin lapte rece, formează o pastă omogenă și aplică pe toată fața.
Lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece. Repetă tratamentul cel puțin o dată pe săptămână și vei observa efectele pozitive asupra pielii.

 
2. Eliminarea cearcănelor

Dacă te deranjează nuanța verzui-albăstruie a cearcănelor și toate remediile pe care le-ai încercat până acum nu au avut efectul dorit este momentul să dai o șansă fainei de orez. Va șterge culoarea care te deranjează, are un efect răcoritor la nivelul ochilor și îți dă un aspect odihnit.
Prepară o pastă din piure de banană, ulei de ricin și făină de orez, apoi aplică mixul în zona ochilor. Ingredientele utilizate vor deschide la culoare pielea delicată din jurul ochilor, te vor relaxa și îți vor da un aspect întinerit.

 
3. Exfolierea delicată a celulelor moarte

În locul scruburilor cu granule de dimensiuni mari, care pot cauza leziuni la nivelul pielii poți folosi făina de orez pentru a avea o piele netedă și catifelată. Va absorbi excesul de sebum, revitalizând tenul și curățându-l delicat.
Amestecă făină de orez cu puțină pudră de cacao, miere și zahăr brun într-un bol, iar după ce obții consistența potrivită aplică mixul pe față și pe tot corpul.
Masează delicat, apoi clătește-te cu apă rece.

 
4. Înlocuirea pudrei

Făina de orez poate înlocui pudrele mai scumpe utilizate pentru fixarea machiajului și înlăturarea luciului inestetic. Particulele din componența ei absorb sebumul, matifiază pielea, dar nu o usucă excesiv. De asemenea, creează un strat care acoperă tenul și elimină aspectul de pori deschiși.
Combină făină de orez cu amidon de porumb într-un raport de 2 la 1. După ce ai amestecat bine aplică un strat subțire pe față folosind o pensulă. Poți alege această variantă nouă de pudră atât imediat după ce te-ai machiat pentru a fixa fondul de ten, cât și de-a lungul zilei pentru a avea tenul catifelat și matifiat.

 
5. Combaterea coșurilor, a petelor pigmentare și a ridurilor

Dacă ai probleme cu semnele de îmbătrânire, apariția petelor pigmentare sau coșurile care se vindecă foarte greu și lasă semne, tot făina de orez este soluția potrivită pentru tine. Favorizează menținerea elasticității și a fermității pielii
Amestecă făină de orez cu suc de castravete și de lămâie pentru a forma o pastă, aplică mixul pe față și lasă până se usucă.
După aceea te poți clăti cu apă călduță.

 
6. Netezirea și îndreptarea părului

Datorită conținutului de amidon făina de orez este un remediu natural pentru îndreptarea și netezirea părului.
Amestecă făină de orez și argilă Fuller’s Earth în cantități egale, apoi adaugă apă pentru a forma o pastă subțire. Aplică pe tot părul, lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește-ți părul cu apă călduță. Dacă vei folosi acest remediu la 3 zile vei reuși să-ți îndrepți părul chiar și fără placă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod