Trucuri antiîmbătrânire pe care dermatologii recomandă să le eviți

De-a lungul timpului probabil ai auzit o mulțime de trucuri și sfaturi pentru îngrijirea pielii, menite să țină ridurile la distanță. Însă nu toate sunt eficiente, iar unele pot fi chiar nocive, potrivit medicilor dermatologi
Există multe mituri cu privire la îngrijirea pielii. Se propagă cu rapiditate și ajung să devină adevărate reguli pe care simțim nevoia să le respectăm pentru a preveni apariția ridurilor. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt mituri care ne fac mai mult rău decât bine. Iată câteva dintre ele, pe care medicii dermatologi recomandă să le eviți:

Mit: Exfolierea zilnică îți menține pielea tânără


Deși ai senzația că pielea este mai netedă și curată după exfoliere, nu ar trebui să faci asta în fiecare zi. Exfolierea zilnică este nocivă, ducând la îndepărtarea uleiurilor naturale care protejează tenul și la subțierea pielii. De fapt, cu cât exfoliezi mai des, cu atât crește riscul să te confrunți cu o piele uscată, iritată și predispusă la apariția ridurilor.
Exfoliază-ți tenul de maxim două ori pe săptămână, folosind produse pe bază de acizi AHA sau BHA. Evită exfolierea mecanică, pe bază de granule abrazive.

Citește și: Cele mai bune serumuri pe care să le folosești la 20, 30 și 40 de ani


Mit: Trebuie să alegi produse de machiaj cu SPF


Sigur știi deja că protejarea pielii de razele UVA și UVB ale soarelui este deosebit de importantă pentru a preveni îmbătrânirea pielii. Poate de aceea folosești fond de ten sau cremă hidratantă cu SPF. De asemenea, auzim des că ar trebui să aplicăm dimineața cremă cu SPF înainte de a ne machia. Dar este un mit periculos. Produsele de protecție solară trebuie reaplicate la câteva ore pentru a fi eficiente, iar faptul că folosești dimineața puțină cremă cu SPF în mod sigur nu te va proteja întreaga zi.
Este necesar să reaplici produsul cu SPF la câteva ore dacă stai la soare.

Mit: Cu cât te speli mai des pe față, cu atât mai bine


Dacă te speli des pe față, vei îndepărta uleiurile naturale produse de piele care au rolul de a o proteja și a o menține hidratată. Este suficient să te speli o dată pe zi, seara, cu un produs pentru curățarea delicată a pielii, iar dimineața te poți spăla numai cu apă. De asemenea, spală-te pe față imediat după ce faci sport sau activități fizice intense.

Mit: Numai cosmeticele scumpe te ajută să previi ridurile


Prețul unui produs nu garantează întotdeauna eficiența acestuia. Bineînțeles, noile tehnologii sunt costisitoare, rezulatul fiind produse mai scumpe. Însă un preț mare poate indica și faptul că producătorul a investit mulți bani în promovare și ambalaj.
Poți cumpăra produse la prețuri accesibile care sunt la fel de eficiente precum cele scumpe.

Mit: Ai nevoie de o rutină complexă antiîmbătrânire


Să ai grijă de pielea ta nu înseamnă să petreci ore în fața oglinzii, aplicând o mulțime de produse. Potrivit medicilor dermatologi, tot ce îți trebuie este o loțiune delicată pentru spălarea tenului, un exfoliant pe bază de acizi, o cremă hidratantă, o cremă cu retinol și un produs de protecție solară cu SPF cel puțin 30.

Mit: Dacă ești tânără, nu ai nevoie de produse împotriva ridurilor


Este mai bine să previi decât să tratezi. Iar în ceea ce privește ridurile și semnele îmbătrânirii, este cu atât mai important. Odată apărute, ridurile nu pot fi „șterse”.
Ca să ai o piele frumoasă după 30 de ani, trebuie să ai grijă de tenul tău de la 20 de ani. Primul și cel mai important pas este protecția solară, pentru că razele UV sunt responsabile pentru cele mai multe semne de îmbătrânire apărute pe pielea noastră. Folosește zilnic cremă cu SPF indiferent de vreme sau anotimp. Include antioxidanți, precum serumuri cu vitamina C, în ritualul tău de îngrijire a pielii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod