Tehnica oil pulling acnee

Tehnica oil-pulling pentru acnee: remediu util sau pierdere de timp?

Dacă lupți demult împotriva acneei probabil că ai auzit des de tratamente neconvenționale cu efecte remarcabile asupra pielii. Trendurile mereu în schimbare în materie de frumusețe, care prezintă ingrediente din ce în ce mai greu de pronunțat, pot cauza scepticism inclusiv pentru metodele simple, care au un efect rapid și durabil. Astăzi investigăm dacă tehnica oil-pulling poate elibera tenul de acnee.
Tehnica oil-pulling reprezintă clătirea gurii cu ulei timp de 20-30 de minute și scuiparea lui la final. Este utilizată de multe secole pentru a trata afecțiuni variate deoarece elimină toxinele și ameliorează igiena dentară. Dacă luăm în calcul faptul că acneea este des asociată cu un exces de toxine nu va fi de mirare faptul că există multe opinii care susțin folosirea acestui remediu pentru a combate leziunile acneice și infecțiile.

 
Cum poate acționa tehnica oil-pulling pentru a elimina acneea?

Probabil că te întrebi ce legătură are clătirea gurii și igienizarea gingiilor cu acneea. Potrivit misumiskincare.com, îndepărtarea bacteriilor și a toxinelor cu ajutorul uleiului are potențialul de a ameliora aspectul pielii.
În plus, acneea este legată de un dezechilibru al bacteriilor din cadrul tractului intestinal.
Dacă vei încerca și tu oil-pulling vei elimina bacteriile din cavitatea bucală înainte ca acestea să pătrundă în restul organismului. Din acest motiv poate deveni un tratament benefic pentru a reduce și preveni acneea în mod natural. Este foarte ușor de pus în aplicare și nu vei avea nevoie decât de un ulei vegetal presat la rece pentru a începe.

 
Ce spun studiile de specialitate?

Cercetările realizate în acest domeniu indică potențialul real al tehnicii de oil-pulling. Până în prezent s-a relevat că tehnica este utilă pentru afecțiuni grave precum cancerul, ale cărui simptome le poate trata sau le va reduce severitatea.
De asemenea, diminuează efectele adverse asociate cu diferite medicamente.

 
Ce fel de ulei ar trebui să folosești?

Nu există un răspuns unic la această întrebare, ci poți folosi orice ulei vegetal dorești dacă este organic și presat la rece. În general se preferă uleiul de cocos și uleiul de susan datorită gustului plăcut. De asemenea, uleiul de cocos conține antioxidanți și are un efect antifungic și antiinflamator. Oamenii de știință consideră că acidul lauric din componența uleiului de cocos poate elimina bacteriile și previne cariile.
Poți să combini mai multe uleiuri sau le poți utiliza prin rotație. Nu depinde decât de tine să găsești combinația care ți se potrivește.

 
Care este momentul ideal pentru tehnica oil-pulling?

Poți testa acest remediu în orice moment al zilei, în funcție de timpul disponibil.
Dacă te interesează în primul rând efectul de detoxifiere cel mai bine este să-ți clătești gura cu ulei dimineața, înainte de a mânca sau bea ceva.
Contează și frecvența, iar experții te sfătuiesc să nu exagerezi, limitându-te la o dată pe zi, preferabil în prima parte a zilei. Nu uita să-ți periezi dinții după ce termini.

 
Beneficii concrete pentru tenul acneic

Tehnica oil-pulling are un efect detoxifiant și antimicrobian, stimulând sistemul imunitar. În multe cazuri acneea apare ca urmare a unui sistem imunitar slăbit, iar clătirea gurii cu ulei reface capacitatea organismului de a se apăra. 
De asemenea, remediul natural îți menține pielea hidratată și îi dă o strălucire naturală.
Este un efect important având în vedere faptul că majoritatea tatamentelor pentru acnee usucă tenul și favorizează apariția liniilor de deshidratare și a ridurilor. Tehnica ameliorează digestia și previne inflamațiile din cadrul tractului intestinal, asigurând astfel ameliorarea acneei și crearea unui aspect luminos și neted al pielii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod