Cum te poate ajuta yoga facială să pari cu 3 ani mai tânără

Știi deja că mișcarea fizică îți poate ajuta corpul să se simtă mai sănătos și mai tânăr pe măsură ce înaintezi în vârstă.
Dermatologii spun că un regim de exerciții faciale poate avea beneficii similare. Femeile care urmează o rutină de yoga facială de 30 de minute de câteva ori pe săptămână au părut cu aproape 3 ani mai tinere după 20 de săptămâni.

Modul în care yoga facială te poate ajuta să pari cu 3 ani mai tânără


Interesul pentru yoga facială a crescut în ultimii ani, în parte parte datorită afirmațiilor că poate întineri chipul îmbătrânit, probabil prin inducerea creșterii musculare. Până în prezent, nu au existat studii clinice publicate pentru a evalua dacă aceste tipuri de exerciții pot îmbunătăți aspectul pielii și caracteristicile faciale.

Astfel, dermatologii și cercetătorii de la Universitatea Northwestern au testat tehnica pe un mic grup de femei de vârstă mijlocie, care voiau să arate mai tinere.
Femeile aveau vârsta curprinsă între 40 și 65 de ani și aveau atrofie facială ușoară până la moderată. Participanții la studiu au învățat 32 de exerciții faciale distincte, fiecare având nevoie de un minut pentru a fi făcut. Femeile au fost instruite să facă aceste exerciții la domiciliu în fiecare zi, timp de opt săptămâni. După aceea, li s-a spus să continue practica în ficare zi. Li s-au făcut poze la începutul studiului, la punctul de opt săptămâni și la sfârșitul a 20 de săptămâni.
Ulterior, fotografiile au fost prezentate dermatologilor care nu au cunoscut ordinea pozelor. Aceștia au fost rugați să evalueze 19 caracteristici diferite ale feței și vârsta femeilor în fiecare fotografie. Conform evaluărilor dermatologilor, femeile au părut mai tinere până la sfârșitul programului. Vârsta medie percepută a participanților a fost de 50,8 înainte de exerciții, 49,6 la marcajul de opt săptămâni și 48,1 după 20 de săptămâni.

Exercițiile faciale îmbunătățesc aspectul feței deoarece întăresc mușchii faciali.
Fața devine mai fermă și mai tonifiată, la fel ca o față mai tânără. Tonusul muscular este important, deoarece pielea își pierde elasticitatea pe măsură ce îmbătrânește, iar grăsimea dintre piele și mușchi începe să alunece, dând chipului aspectul căzut. Construirea mușchilor sub piele poate oferi un impuls la propriu pentru piele, contracarând unele dintre efectele îmbătrânirii.

Presupunând că rezultatele sunt confirmate într-un studiu mai amplu, oamenii au acum modalitatea de a arăta mai tineri într-un mod ieftin și fără toxine injectate.
De asemenea, pot da un ajutor suplimentar tratamentelor cosmetice sau anti-aging pe care le fac. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod