Cum să-ți îngrijești pielea în funcție de vârstă

Pielea ta nu are aceleași nevoi la 20 de ani sau la 40. Învață cum să o îngrijești în fiecare etapă pentru a avea un ten frumos indiferent câți ani ai împlinit.
Felul în care arată pielea și imperfecțiunile pe care trebuie să le combați depind în mare măsură de gesturile de îngrijire și de timpul dedicat alegerii produselor utile. Experții au creat un set de sfaturi adaptat fiecărei vârste care te vor ajuta să arăți mereu bine și să ai noi motive să zâmbești când te uiți în oglindă.

 
Îngrijirea la 20 de ani

Atenția de care beneficiază pielea la această vârstă va pune bazele aspectului tenului pentru următoarele decenii. Iată ce gesturi sunt esențiale în acest interval:

 
1. Prevenirea efectelor nocive ale razelor ultraviolete

Folosește în fiecare zi o cremă pentru protecție solară cu SPF30 indiferent dacă este soare sau plouă. Razele ultraviolete deteriorează colagenul și elastina din piele, favorizând ridurile, petele pigmentare, textura neuniformă și rozaceea.

 
2. Tratează eficient acneea

Doar pentru că nu mai ești adolescentă nu înseamnă că acneea va dispărea, așa că apelează la produse pe bază de acid salicilic pentru a ține sub control leziunile.

 
3. Curăță tenul în profunzime

Folosește o mască pe bază de argilă sau cărbune o dată pe săptămână. În acest mod vei preveni astuparea porilor și agravarea acneei.

 
4. Ai grijă de ochii obosiți

Măștile pentru ochi te vor ajuta să ai o privire odihnită chiar și după o petrecere care a durat toată noaptea.

 
Îngrijirea la 30 de ani

În acest interval pot avea loc variații ale nivelului hormonilor, iar stresul poate agrava aspectul pielii. 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a-ți proteja pielea:

 
1. Ocupă-te de decolorarea pielii

Potrivit specialiștilor, foarte multe femei care au trecut de 30 de ani apelează la ajutorul dermatologilor pentru a combate decolorarea pielii cauzată de sarcină, melasmă sau razele solare. Este ideal să folosești tot timpul un produs pe bază de vitamina C pentru a combate aceste probleme.

 
2. Luptă împotriva acneei pe fond hormonal

Din păcate leziunile acneice pot apărea chiar și după 30 de ani. Dacă încă ai această problemă alege formule pe bază de ceai verde și evită orice produse de îngrijire care conțin alcool.

 
3. Ia măsuri împotriva ridurilor

Este momentul să apelezi la retinol, ingredientul favorit al dermatologilor pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Vei intensifica strălucirea pielii și vei reduce liniile de expresie și petele pigmentare.

 
Îngrijirea la 40 de ani

Nu ai auzit că 40 este noul echivalent pentru 20? Asigură-te că și pielea ta înțelege mesajul și arată foarte bine.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea în continuare un ten catifelat:

 
1. Hidratează intens

Pe măsură ce înaintezi în vârstă producția de sebum va scădea, iar șansele de deshidratare a pielii sunt mult mai ridicate. Înlocuiește loțiunile tonice astringente cu apa micelară și optează de fiecare dată pentru formule cremoase de demachiant.

 
2. Elimină aspectul tern

Uscarea pielii și aspectul tern apar foarte des în același timp. Dacă ai constatat că ai această problemă este indicat să folosești un ulei facial pentru a reda pielii aspectul luminos, strălucirea și catifelarea.
Nu vei avea nevoie decât de 2-3 picături dimineața și seara, aplicate după crema hidratantă.

 
3. Combate ridurile din zona ochilor

Alege produsele pe bază de peptide pentru a obține o piele mai netedă în zona ochilor și a minimiza aspectul ridurilor și al liniilor fine.

 
Îngrijirea după 50 de ani

Principalele probleme în această perioadă vor fi ridurile, conturul mai puțin ferm al feței, petele pigmentare și uscarea pielii.
Iată cum trebuie să procedezi:

 
1. Menține aspectul ferm al pielii

Folosește un ser pe bază de acid hialuronic, un ingredient foarte util pentru hidratarea pielii și redarea fermității.

 
2. Ocupă-te de riduri

Vei folosi în continuare produse pe bază de retinol, dar în această etapă poți solicita un produs cu o concentrație mai ridicată. Aplică și o mască specială împotriva ridurilor o dată pe săptămână.

 
3. Ia măsuri pentru a preveni deteriorarea la nivel celular

Ritmul de reînnoire și refacere a celulelor pielii scade pe măsură ce înaintezi în vârstă. Este recomandat să apelezi cât mai des la măștile de noapte pentru un tratament ultra-hidratant în timp ce dormi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod