Cum să folosești uleiul de mentă pentru a stimula creșterea părului

Cum să folosești uleiul de mentă pentru a stimula creșterea părului

Mestecăm gumă cu aromă de mentă, ne spălăm pe dinți cu pastă de dinți mentolată și bem ceai de mentă de fiecare dată când avem probleme cu stomacul.
Menta este aliatul nostru de bază în multe situații, însă știai că are la fel de multe beneficii și pentru păr? Este unul dintre uleiurile naturale care stimulează creșterea părului și contribuie la menținerea unui scalp sănătos. 

Ce este uleiul de mentă?


Menta este o plantă aromată folosită încă din antichitate pentru proprietățile sale medicinale. Uleiul de mentă este un ulei esențial extras din frunzele de mentă, care este folosit în medicină, cosmetică sau industria alimentară. Aroma speficifică a mentei, proaspătă și răcoritoare, este dată de un compus natural numit mentol.

Poate uleiul de mentă să stimuleze creșterea părului?


Deși nu există suficiente cercetări care să demonstreze clar că uleiul de mentă stimulează creșterea părului, sunt totuși unele studii cu rezultate promițătoare.
Un studiu coreean din anul 2014, efectuat pe șoareci, a arătat că uleiul de mentă a dus la o creștere mai mare a părului decât minoxidil, o substanță folosită pentru stimularea creșterii părului. În afară de creșterea părului, uleiul de mentă este benefic pentru tratarea scalpului gras. Ajută la eliminarea excesului de sebum fără să usuce scalpul și echilibrează producția de sebum, lăsând părul hidratat fără să-l încarce.

Citește și: 
Ce este detoxifierea scalpului și de ce este necesară


Care sunt efectele secundare ale uleiului de mentă?


Contează foarte mult ce tip de ulei folosești. Uleiul esențial de mentă, la fel ca toate uleiurile esențiale, poate provoca arsuri pe piele și iritații dacă este aplicat nediluat. Diluează întotdeauna uleiul de mentă cu un ulei purtător, de bază, precum ulei de cocos, de măsline sau avocado.
De asemenea, evită contactul uleiului esențial de mentă cu ochii, gura sau leziuni ale pielii.

Ce beneficii are uleiul de mentă pentru păr


Uleiul de mentă conține fitonutrienți benefici pentru piele și păr, dar principalul său efect este stimularea circulației sanguine la nivelul scalpului. O bună circulație a sângelui la nivelul scalpului este esențială pentru menținerea sănătății foliculilor de păr. Sângele transportă oxigen și nutrienți de care rădăcinile au nevoie pentru a se menține puternice și sănătoase. De asemenea, uleiul de mentă ajută la eliminarea bacteriilor și ciupercilor care provoacă mătreață sau iritații, datorită proprietăților sale antibacteriene și antimicotice.

Uleiul de mentă stimulează scalpul și foliculii de păr, dar nu ar trebui folosit de cei care au scalpul uscat sau părul fragil.
Funcționează cel mai bine pentru părul și scalpul grase. Pentru că stimulează circulația, ajută la creșterea grosimii dermale, a numărului de foliculi și a adâncimii foliculilor
”, declară pentru byrdie.com medicul dermatolog Sara Panton.

Cum să-ți faci tratamente cu ulei de mentă pentru creșterea părului


Uleiul de mentă nu se aplică nediluat pe piele, de aceea trebuie să-l incluzi în tratamente pe bază de uleiuri hidratante sau măști pentru scalp și păr.

Ulei pentru masarea scalpului


Adaugă trei picături de ulei de mentă într-o lingură cu ulei purtător, precum ulei de jojoba, ulei de avocado, măsline, sâmburi de struguri etc. Masează pe scalp, lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi spală-te pe cap.

Tratament pentru scalp și păr cu Aloe vera și ulei de mentă


Amestecă trei linguri de gel de aloe cu zece picături de ulei esențial de mentă.
Aplică pe scalp și pe lungimea părului, apoi masează timp trei minute. Spală-te pe cap după aproximativ 20 de minute sau lasă să acționeze peste noapte pentu un tratament intens. Aloe vera are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Tratament cu ulei de ricin și ulei esențial de mentă


Amestecă o lingură cu ulei de ricin, două linguri cu ulei de măsline și zece picături de ulei esențial de mentă. Aplică pe scalp și lungimea părului. Masează câteva minute, lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod