Cum să cureți corect bureții de machiaj

Bureții de machiaj sunt invenții uimitoare care te ajută să aplici impecabil fondul de ten și nu numai. Dar este esențial să-i cureți corect după fiecare folosire
Structura lor poroasă este cea care te ajută să aplici cât mai bine produse de machiaj precum fond de ten, corector sau crema BB și să blenduiești pentru a obține un machiaj perfect. Dar aceeași structură a bureților de machiaj îi transformă într-un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Dacă nu sunt curățați corect, după fiecare folosire, bureții de machiaj devin extrem de periculoși pentru sănătatea pielii tale. În interiorul lor rămân resturi de produse și umezeală care cauzează înmulțirea bacteriilor.

Iar dacă îți clătești bureții de machiaj după folosire, nu faci altceva decât să elimi stratul superior de produse cosmetice.
În profunzimea buretelui rămân reziduri periculoase. De aceea este important să-i cureți corect.

Iată cum să cureți corect bureții de machiaj:

Curățarea bureților de machiaj sub jet de apă

 Cea mai simplă metodă de a curăța un burete de machiaj este sub jetul de apă. Lasă apa caldă să curgă și sub jetul de apă umezește bine buretele de machiaj. Umezește un săpun antibacterian și apoi freacă buretele de el, pe toate părțile. Apasă bine burele sub jetul de apă până când apa rămâne perfect curată. Repetă procedura dacă buretele tău nu este curățat în profunzime, iar apa este în continuare murdară.
Este foarte important să clătești apoi buretele sub jetul de apă cu aceleași mișcări de stoarcere. Din buretele tău nu trebuie să mai iasă absolut deloc spumă. După ce l-ai curățat bine, stoarce-l și lasă-l la uscat.

Dezinfectarea bureților de machiaj la microunde

Un alt truc foarte eficient pentru curățarea și dezinfectarea bureților de machiaj este acela de a folosi cuptorul cu microunde. Într-o cană termorezistentă, pune câteva picături de detergent de vase, apoi umple cu apă pe jumătate. Bagă buretele de machiaj în cană, pune cana în cuptorul cu microunde și pornește-l la temperatură mare, timp de un minut.
Scoate cana, lasă puțin timp la răcit până când poți manevra buretele și apoi stoarce-l bine. Repetă procedura dacă buretele tău nu este perfect curat. La final, clătește buretele sub jet de apă pentru a îndepărta urmele de detergent și lasă la uscat. 

Datorită temperaturii ridicate, bureții de machiaj sunt în acest fel curățați și dezinfectați în profunzime.

Curățarea bureților de machiaj cu ulei

Poate nu ți pare o idee prea bună să cureți un burete de machiaj cu ulei, dar este o tehnică eficientă, care dă rezultate. Uleiul are capacitatea de a dizolva și dezintegra produsele de machiaj, de aceea este și foarte eficient pentru demachiere.
Acesta va pătrunde în interiorul buretelui de machiaj și va elimina urmele rezistente de machiaj, care pot fi dificil de curățat chiar și cu săpun sau detergent.

Pune o jumătate de ceașcă de ulei de floarea soarelui sau de măsline într-un bol și înmoaie bine buretele de machiaj. Stoarce și înmoaie de câteva ori, iar la final stoarce-l bine. Spală apoi buretele de machiaj sub jet de apă, folosind un săpun sau detergent de vase, pentru a elimina urmele de cosmetice și de ulei din burete.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod