acnee

Cum previi acneea în perioadele stresante, potrivit dermatologilor

2020 a fost și este în continuare un an mai stresant decât ne puteam imagina. Drept urmare, unele dintre noi simt acest lucru și la nivelul pielii.
Probabil ca in ultima vreme ai avut de-a face cu iritatii, cosuri, ten gras, rozacee sau eruptii acneice „aleatorii”. Ei, bine, trebuie sa stii ca nimic nu este intamplator, in acest context. Stresul si acneea pot fi strans legate atunci cand traiesti perioade pline de tensiune, incertitudine si anxietate.

Cand corpul resimte stres, acesta elibereaza diferite substante care, de regula, provoaca inflamatii. Cel mai cunoscut element, asa-numitul hormon al stresului, este cortizolul. El este vinovat de multe dintre eruptiile experimentate la nivelul pielii, mai ales pe ten.

„Cand esti stresata, tenul este stimulat sa produca mai mult sebum.
Astfel, apar cosurile sau chiar episoadele acneice. Totodata, tenul isi pierde mai repede hidratarea si devine sensibil la ingrediente care, odata, nu repezentau o problema”, explica Dr. Amy Wechsler pentru Popsugar.

Asadar, chiar daca parcurgi o perioada stresanta, specialistii iti recomanda sa faci mici schimbari care te vor ajuta sa diminuezi efectele negative.

Stresul si acneea: Ce sa faci pentru a-ti mentine tenul curat si sanatos?


Abordeaza o rutina de skincare minimalista


Chiar daca, in mod normal, tenul tau nu este sensibil la niciun ingredient din produsele cosmetice, este bine sa fii precauta. Stresul poate sensibiliza tenul, bariera de protectie a acestuia nefiind la fel de eficienta ca atunci cand esti complet relaxata.

De aceea, ar fi bine sa elimini produsele care contin parfum, uleiuri esentiale sau o cantitate mare de alcool.
Rezuma-te la un cleanser de calitate, potrivit tipului tau de ten, o crema hidratanta cu formula simpla si un SPF cat mai bland cu pielea. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod