Ce produse de îngrijire să nu folosești, în funcție de unde locuiești

Zona în care locuiești nu determină doar codul poștal, ci afectează și modul de îngrijire a pielii. Află ce ar trebui să folosești și ce să eviți în funcție de acest criteriu.
Ritualul de îngrijire nu ține cont exclusiv de tipul de ten pe care îl ai, ci și de clima din mediul ambiant. După cum variezi produsele utilizate în funcție de anotimp, la fel și tipul de climat din jurul tău are un rol important pentru înfrumusețarea pielii.

 
Iată ce tip de produse de îngrijire trebuie să folosești în funcție de unde locuiești:

 
1. Climat umed și cald

Probabil că te-ai obișnuit cu sentimentul de piele lipicioasă, care nu este deloc plăcut. Într-un astfel de climat un produs bun de curățare este cel mai bun prieten al tău. „Căldura și umiditatea fac pielea grasă și uleioasă, așa că o curățare atentă este esențială pentru a înlătura praful și excesul de sebum. Evită gelurile onctuoase și alege-le pe cele cu o consistență ușoară, care fac spumă”, recomandă dr.
Joshua Zeichner, dermatolog din New York.

 
2. Climat rece, cu vânt puternic

Frigul și vântul par o combinație destul de dificilă pentru a reuși să ai în continuare un ten catifelat. Nu numai că vei avea de luptat cu temperaturile scăzute, dar vântul exacerbează uscarea pielii, putând cauza descuamare, sângerări și crăpături ale pielii. „Vântul combinat cu frigul usucă puternic pielea, eliminând uleiurile naturale care o mențin hidratată. Este esențial să eviți produsele care irită și mai mult tenul cum ar fi retinoizii și să le înlocuiești cu produse pe bază de peptide, care stimulează producția de colagen fără să cauzeze iritații”, potrivit dr. Zeichner.

 
3. Climat cald și uscat

Nu lăsa căldura să te păcălească. Doar pentru că în jurul tău temperaturile sunt foarte ridicate nu înseamnă că ar trebui să uiți de crema hidratantă.
Căldura excesivă îți poate usca pielea, așa că folosește mereu o cremă sau o loțiune cu o consistență ușoară. „Evită produsele care conțin uleiuri pentru că tenul ar putea avea un aspect tern sau chiar pot apărea coșurile. Alege un ser pe bază de acid hialuronic și o cremă tip gel după aceea. Pentru curățare selectează produsele care fac spumă”, spune dr. Zeichner.

 
4. Climat rece și uscat

„Temperaturile scăzute stresează pielea și ar putea periclita abilitatea ei de a rămâne hidratată mai mult timp. Este esențial să eviți scruburile deoarece ai putea agrava descuamarea și poți chiar să cauzezi arsuri la nivelul pielii. Mai bine ascultă nevoile pielii și anume dorința de hidratare. Folosește un produs pe bază de petrolatum, care formează un strat de protecție pentru a permite pielii să se refacă”, spune dr.
Zeichner.

 
5. Tenul acneic în orice climat

Dacă ai un ten predispus la acnee probabil că ai încercat foarte multe produse pentru a-i îmbunătăți aspectul. Este util să folosești un produs exfoliant pe bază de acid salicilic sau acid glicolic pentru a preveni apariția coșurilor. Scruburile sunt foarte eficiente pentru eliminarea celulelor moarte, a transpirației și a prafului care pot astupa porii, cauzând apariția coșurilor. Fii atentă însă dacă locuiești într-un loc cu un climat rece și cu mult vânt pentru că aceste produse pot usca pielea. Dacă ai un ten acneic nu înseamnă că nu trebuie să-l hidratezi, ci alege un produs cu o textură ușoară pentru tenul mixt sau gras.

 
6. Tenul sensibil în orice climat

Când vine vorba despre îngrijirea tenului sensibil, întotdeauna este bine să folosești mai puține produse. Uneori utilizarea mai multor straturi de produse face pielea să se înroșească, declanșează mâncărimile și predispune tenul la rozacee sau acnee.
Dacă ai pielea sensibilă cel mai bine este să ai un ritual simplu de îngrijire compus dintr-un produs de curățare, o loțiune tonică fără alcool și o cremă hidratantă. Selectează numai produse naturale, fără parfum sau alte ingrediente artificiale care ți-ar putea irita pielea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod