Ce greșeli faci când te epilezi. Evită-le!

Multe fete încep să se epileze cam atunci când începe pubertatea, când firele de păr încep să devină mai groase și mai vizibile.
Însă există câteva greșeli pe care poate că le faci atunci când te epilezi, mai ales cu lama de ras. Iată ce aspecte ale rutinei tale de epilat ar trebui să schimbi, dacă vrei să ai o piele mai frumoasă după!

Ce greșeli ar trebui să eviți când te epilezi?


1. Folosești tipul greșit de aparat de ras

Nu este atât de ieftin să te epilezi. Există unele lame de ras de unică folosință și care sunt perfecte doar pentru bărbierit. Însă femeile au o suprafață mai mare de ras. Poate că este tentant să cumperi cel mai ieftin pachet de lame de ras, însă dermatologii consideră că aceasta nu este cea mai bună idee.

Tăișul lamei este important. Aparatele de ras cu o singură lamă nu se pot compara cu cele cu două sau trei lame. Însă dacă există mai multe lame decât atât, ai putea întâmpina probleme. Un aparat de ras cu mai mult de trei lame taie părul prea scurt. Iar atunci când părul este tăiat prea scurt, pot apărea firele acelea sub piele.

2. Te epilezi în casă

Poate fi mai ușor și ma confortabil să te razi în cadă decât la duș, dar cea mai ușoară metodă nu este neapărat și cea mai bună.
Cada nu este locul perfect pentru epilat. Deși o baie caldă înmoaie firele de păr și face epilatul mai confortabil, apa face ca pielea să se umfle. Iar atunci când pielea ta este inflamată, nu vei putea să epilezi părul foarte bine. Poate că nu ți se pare foarte important, dar dacă vrei ca epilatul să fie perfect, atunci contează. Atunci când ieși din cadă și inflamația produsă de apă va dispărea, vei avea fire scurte de păr, nu pielea fină la care te așteptai. Este mult mai eficient să te epilezi la duș.

3.
Te epilezi cu pielea uscată


Este vară. Te grăbești, așa că nu ai timp să mergi la duș, dar vrei să porți rochia aceea frumoasă pe care tocmai ți-ai cumpărat-o. Însă picioarele tale au nevoie de un epilat rapid înainte de a ieși din casă. Ce faci? S-ar putea să fii tentată să iei cel mai apropiat aparat de ras și să începi să îndepărtezi părul nedorit. Însă îți vei da seama mai târziu că epilatul cu pielea uscată nu reprezintă cea mai bună idee. Crema și gelul de ras au fost concepute pentru a ajuta aparatul de ras să alunece ușor pe piele.
Atunci când epilezi pielea uscată, va trebui să te ocupi ulterior de tăieturi și de probleme cu pielea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod