Ce este apa micelară și cum să o folosești corect

Apa micelară este folosită intens în Franța de aproape zece ani, deși în restul lumii a pătruns mult mai târziu.
În prezent, a devenit un produs de nelipsit din rafturile magazinelor de specialitate și tot mai multe femei i-au descoperit beneficiile. Unele branduri de cosmetice pun la dispoziție mai multe tipuri de apă micelară, în funcție de nevoile fiecărui tip de ten. 

Principalul scop al apei micelare este îndepărtarea eficientă a machiajului, chiar și a celui mai rezistent, reușind cu succes să înlocuiască treptat loțiunea demachiantă. Dar ce este, de fapt, apa micelară și de ce este important să o folosești?

Ce este apa micelară?


Apa micelară este un produs pentru demachiere. Este realizată din apă purifiată, ce nu conține minerale și metale grele pe care le găsim adesea în apa de la robinet, fiind infuzată cu ingrediente hidratante și surfactanți cu efect delicat. Toate acestea formează mici sfere numite micele, care sunt suspendate în apă.

Citește și: Curățarea tenului cu ulei. Cele mai bune amestecuri pentru fiecare tip de ten și cum să le folosești corect


Care sunt beneficiile apei micelare?


Micelele, acele sfere invizibile cu ochiul liber, atrag murdăria, excesul de sebum și machiajul de pe față. Acționează precum un magnet, eliminând impuritățile și lăsând pielea curată și proaspătă.

Prin ce se diferențiază apa micelară de loțiunea demachiantă?


În timp ce alte produse pentru demachiere pot fi agresive cu pielea, apa micelară este mult mai blândă.
Micelele atrag numai substanțele din produsele de machiaj, murdăria și excesul de sebum, fără să afecteze uleiurile naturale protectoare ale pielii și să o usuce. De asemenea, conține ingrediente hidratante, precum glicerina, care rămân pe piele și oferă o senzație de ten curat și hidratat.

Care este diferența dintre loțiunea tonică și apa micelară?


Apa micelară și loțiunile tonice arată la fel, ambele având consistența apei și se aplică folosind o dischetă din bumbac. Principalul scop al apei micelare este demachierea și curățarea pielii, în timp ce loțiunea tonică se aplică pe tenul deja curățat, pentru a-l hidrata și a reface pH-ul natural al pielii. Tonerele sunt folosite pentru a pregăti pielea înainte de aplicarea cremei sau serumului hidratant. 

Poți să folosești numai apa micelară pentru curățarea tenului?


Micelele din compoziția apei micelare extrag impuritățile de pe suprafața pielii, dar sunt prea mari pentru a penetra pielea și a o curăța în profunzime.
Prin urmare, apa micelară este excelentă pentru demachiere, în cadrul unei rutine de curățare în doi pași. După demachierea cu apă micelară, este de preferat să te speli apoi pe față cu apă și loțiune specială pentru curățarea tenului în profunzime. Un astfel de produs ajută la îndepătarea impurităților și a sebumului, eliberând porii.

Apa micelară este potrivită oricărui tip de ten?


Apa micelară se potrivește oricărui tip de ten pentru că în prezent sunt disponibile diferite variante de apă micelară, special concepute pentru anumite nevoi ale pielii. Compoziția lor diferă astfel încât să fie adecvată pielii sensibile, uscate, acneice etc. Încearcă mai multe tipuri de produse pentru a-l găsi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Cum să folosești corect apa micelară


Este un produs foarte ușor de folosit.
Tot ce trebuie să faci este să umezești bine o dischetă demachiantă cu apă micelară, pe care să o folosești apoi pentru a-ți șterge pielea. Având o formulă delicată, apa micelară poate fi folosită în zona ochilor și buzelor. Începe prin demachierea ochilor: pune discheta pe un ochi și așteaptă timp de câteva secunde pentru a dizolva produsele rezistente de machiaj. Șterge apoi cu grijă, fără să apeși cu putere sau să freci. Repetă cu celălalt ochi. Șterge buzele, folosind o altă dischetă. Pentru fiecare zonă a feței ar trebui să folosești o nouă dischetă demachiantă din bumbac - cel puțin două pentru ochi, una pentru buze și una pentru restul feței. După demachiere este de preferat să te speli pe față cu apă și o loțiune delicată pentru spălarea tenului.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod