Care este ordinea corectă de a aplica produsele pentru îngrijirea tenului

Ai o colecție de produse cosmetice pentru îngrijirea tenului și nu știi în ce ordine să le aplici pentru a avea cele mai bune rezultate?
Este o problemă des întâlnită și adesea facem greșeli majore, care ne împiedică să profităm de toate beneficiile cosmeticelor pe care cheltuim sume importante. Află care este ordinea ideală pentru aplicarea produselor pentru îngrijirea tenului.

Pasul 1: Loțiune pentru curățarea tenului


Primul și cel mai important pas este demachierea și spălarea tenului. „Pentru ca ingredientele să fie absorbite în piele trebuie să-ți cureți tenul de sebum și murdărie”, declară medicul dermatolog Mona Gohara pentru cosmopolitan.com. Evită șervețelele demachiante și folosește în schimb apa micelară pentru a te demachia, apoi spală-te pe față cu o loțiune blândă pentru curățarea tenului. 

Pasul 2: Serum


Serumurile sunt în prezent unele dintre cele mai populare produse pentru îngrijirea tenului. Cu toate acestea, cele mai multe persoane nu știu exact când și cum să le folosească. „Serumurile sunt în esență concentrate de nutrienți, ingrediente hidratante și antioxidanți care pot îmbunătăți semnificativ sănătatea pielii imediat ce le aplici”, spune medicul dermatolog.
Există foarte multe opțiuni, iar printre cele mai bune alegeri sunt serumurile cu vitamina C, care protejează pielea de inflamația și degradarea provocate de radicalii liberi. În același timp uniformizează nuanța pielii și estompează petele pigmentare.

Citește și: 
Curățarea tenului cu ulei. Cele mai bune amestecuri pentru fiecare tip de ten și cum să le folosești corect

Seara înlocuiește serumul pe bază de vitamina C cu unul cu acid hialuronic, care hidratează intens pielea pe timpul nopții. 

Pasul 3: Cremă pentru ochi


Cremele special concepute pentru zona ochilor au o consistență mai subțire decât cele pentru restul feței, astfel că ar trebui să le aplici înaintea cremei sau uleiurilor pentru față. „Regula de bază pentru aplicarea produselor de îngrijire a pielii este de a începe cu cele mai subțiri și a încheia cu cele cu consistență mai groasă pentru că produsele ușoare nu le pot penetra pe cele consistente”, spune medicul dermatolog Shereene Idriss.

Dimineața alege o cremă pentru ochi care conține cafeină și are aplicator sub formă de bilă metalică.
Metalul rece stimulează circulația sanguină și estompează astfel cearcănele și pungile de sub ochi.

Seara poți aplica pe toată fața, inclusiv în zona ochilor, o cremă hidratantă cu retinol.

Pasul 4: Cremă hidratantă


Este foarte important să folosești cremă hidratantă indiferent de tipul tău de piele. Are rolul de hrăni, hidrata și proteja pielea de factorii de mediu sau de ingredientele din produsele de machiaj. În același timp, îi oferă tenului o strălucire naturală și face ca fondul de ten și restul fardurilor să arate mult mai bine pe piele. „O cremă hidratantă nu doar că îți hrănește și protejează pielea, dar în același timp blochează sub ea toate celelalte produse de îngrijire pentru ca ingredientele lor să fie și mai eficiente”, spune Dr. Idriss.

Dimineața folosește o cremă de zi pe bază de acid hialuronic, care va menține pielea hidratată fără să o lase uleioasă sau încărcată. Las-o să intre în piele timp de cel puțin cinci minute înainte de a te machia, dacă este pentru tine ultimul pas în rutina de îngrijire a pielii.

Seara poți aplica o cremă care conține ingrediente reparatoare.
Pielea ta se reface pe timpul nopții, luptând împotriva degradării celulare apărute pe timpul zilei și stimulând regenerarea. Prin urmare crema de noapte ar trebui să includă toate acele ingrediente pe care corpul le produce pentru repararea pielii, precum acid hialuronic, lipide și proteine”, recomandă medicul. De asemenea, crema hidratantă de noapte poate fi una cu retinol, ingredient care accelerează procesul de regenerare.

Pasul 5: Cremă de protecție solară (dimineața) / Ulei pentru ten (seara)


SPF-ul de doar 15 din fondul de ten sau cel de 20 din crema hidratantă nu sunt suficiente pentru a-ți proteja pielea de efectele nocive ale razelor UV. „Minimul absolut de SPF de care ai nevoie este de 30”, spune Dr. Gohara. Dacă sari peste acest pas dimineața, te vei confrunta în timp cu îmbătrânirea prematură a pielii, apariția petelor pigmentare și un risc mai ridicat de a dezvolta cancer de piele.

Seara înlocuiește crema cu SPF cu un ulei hidratant.
Uleiurile sunt oclusive, însemnând că sigilează toate ingredientele pe care le-ai aplicat și împiedică evaporarea lor. Uleiurile pot penetra cremele hidratante, serumurile și alte tratamente, dar niciun alt produs nu poate penetra un ulei, de aceea uleiul se aplică ultimul”, spune medicul. Printre cele mai bune uleiuri naturale pe care să le folosești sunt uleiul din semințe de măceșe, cel de jojoba sau de sâmburi de struguri.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod