unghii

7 obiceiuri de zi cu zi care îți distrug unghiile

Unghiile tale pot dezvălui starea generală de sănătate și, dacă nu ai grijă de tine, unghiile tale vor semnala asta!
Kate Middleton a trebuit să renunțe la unghiile sale colorate și lungi când a devenit soția prințului William, deoarece doamnelor regale li se permite să aibă doar manichiuri scurte și curate.

Din fericire, majoritatea femeilor pot purta orice model la modă pe care și-l doresc pe unghii, dar este important pentru noi toate să avem unghii suficient de sănătoase pentru a le colora.

Iată ce obiceiuri de zi cu zi îți distrug unghiile:


Folosești des fixativ


Dacă adori fixativul și îl folosești destul de des, e posibil să îți deteriorezi unghiile fără să-ți dai seama. Spray-urile respective conțin până la 50% alcool, care usucă făcând unghiile să fie fragile. În timp ce fixativul te poate ajuta să ai o coafură perfectă, manichiura ta ar putea începe să te deranjeze.
Compușii din fixativ îndepărtează lacul de pe unghii atât de mult încât îl poți folosi pentru a scoate petele de ojă de pe haine.

Îți folosești unghiile ca instrumente


Cu toții ne folosim unghiile pentru a deschide din când în când doze de suc sau pentru a lipi un autocolant pe pereți. Dar, dacă o faci în mod regulat, îți pui unghiile sub o presiune mai mare decât pot face față. Dacă îți folosești unghiile pentru a face lucruri pe care nu trebuiau să le facă, aceasta poate duce la traume ușoare și poate provoca chiar despicarea unghiilor.

Îți îndepărtezi cuticulele


Chiar dacă manichiurista ta ți-ar putea recomanda îndepărtarea cuticulelor, acea piele este, de fapt, menită să protejeze unghiile de infecții. Dacă îndepărtezi cuticula, unghiile devin mai vulnerabile la germeni și bacterii, care la rândul lor pot duce la diverse boli ale unghiilor.

În loc să îți tai cuticulele, mai bine le-ai împinge și ai tăia doar surplusul.

Citește și: Care este ordinea corectă de a aplica produsele pentru îngrijirea tenului

Îți ții unghiile lungi


Deși unghiile lungi îți permit să experimentezi o varietate mai mare de modele, menținerea unghiilor scurte este cu siguranță mai sănătoasă. Unghiile lungi pot adăposti cu ușurină murdăria și bacteriile și pot răspândi infecția. Extensiile de unghii false pot, de asemenea, să îți deterioreze unghiile. Pentru ca unghiile actrilice să se lipească, manichiurista trebuie să elimine un strat din unghiile naturale, făcându-le astfel subțiri și firave.

Lași oja pe unghii mai mult timp


Deși uneori simți că nu ai timp nici să-ți îndepărtezi oja sărită, riști să-ți deteriorezi unghiile dacă o lași acolo săptămâni întregi. La fel ca pielea ta, unghiile tale pot absorbi substanțele care sunt aplicate pe suprafața lor.
Pentru a oferi unghiilor o pauză atât de necesară de la ojă, îndepărteaz-o când aceasta începe să se cojească și lasă unghiile să respire fără ojă timp de câteva săptămâni.

Porți pantofi strânși


Să porți pantofi de dimensiuni greșite nu doar că este incomod, ci poate provoca și probleme pentru unghiile de la picioare. Dacă încălțămintea apasă prea tare pe unghii, poate duce la traume ale unghiilor și poate provoca chiar dezlipirea lor. Pentru a evita acest risc, asigură-te că alegi pantofii potriviți și lasă picioarele să respire.

Înoți în piscină


În timp ce clorul te protejează de germeni și bacterii în piscine, acesta îți poate face unghiile prea uscate și le poate irita. Dacă îți place să înoți și petreci multe ore într-o piscină, asigură-te că aplici deasupra unghiilor un întăritor de unghii și un strat de ojă transparentă pentru a le împiedica să se usuce.
Utilizarea unei loțiuni pentru mâini care conține lanolină îți poate proteja, de asemenea, mâinile și unghiile de efectele negative ale clorului.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod