Tunsori care schimbă tot: 32 de transformări reușite

Transformarea femeilor care aleg o coafură nouă e incredibilă. La orice vârstă, impactul acestui detaliu asupra aspectului fizic este uimitor.
Hairstylista lituaniană Jurgita Malakauskaitė, fondatoarea salonului SelfStation din Vilnius, a știut dintotdeauna că are un simț aparte al frumuseții. Încă de când era elevă se vedea hairstylistă - era pasiunea ei și spre asta s-a îndreptat în viață. Iar mai exact, pasiunea aceasta înseamnă să găsească tunsori noi care să li se potrivească perfect clientelor sale, dându-le o imagine nouă și mai multă încredere în ele. "Pur și simplu fac oamenii fericiți", a explicat Jurgita pentru Bored Panda.

Creatoarea de emoție


Lituanianca a devenit hairstilistă la 16 ani. Locuia într-un orașel, Mažeikiai, unde părinții au deschis pentru ea un mic salon în care ea "să se distreze" și să-i tundă pe vecini.
Mai târziu s-a angajat, iar acum are în spate 24 de ani de experiență în domeniul pe care îl descrie "crearea de emoție". Și să știți că nu exagerează - nu asta stârnește curiozitatea femeilor? Nu asta le uimește? Nu asta le face să se bucure și să exclame: "Așa vreau și eu să arăt"?. Tunsorile pe care le realizează Jurgita provoacă emoție.

Fiecare femeie are un anotimp al ei


Hairstilista a povestit că își începe procesul de lucru analizând chipul clientei, de la culoarea și forma ochilor, pielea și culoarea naturală a acestei, până la textura părului. Ea își împarte clientele în patru categorii pe care le asociază cu cele patru anotimpuri: iarna, primăvara, vara și toamna.

De exemplu, cineva care se încadrează în tiparul ierneii are ochii de culoare deschisă și părul de culoare închisă.
O femeie din categoria Vară are ochii luminoși, părul cărunt și pielea deschisă la culoare. Pentru stilista lituaniană culoarea ochilor este importantă, fiindcă poate avea multe nuanțe.

"E ca și cum ai crea o pictură. Întâi analizezi culorile cu care vei lucra. Abia după ce ai toate culorile pregătite, după ce știi tipul și forma feței și textura părului, abia atunci te apuci de pictat", a explicat Jurgita.

Construcția unui arhitect


Ea spune că este important să determine corect și forma feței și a corpului fiecărei cliente și să-și dea seama cum arată aceasta când este complet naturală. "Cred că fiecare hairstilist trebuie să înțeleagă aceste lucruri", este ea de părere, adăugând că munca sa este o știință exactă, nu ceva făcut la nimereală.
Uneori se simte ca un arhitect, doar că nu construiește zgârie-nori, ci coafuri care reprezintă potențialul și personalitatea fiecărei femei.

Jurgita spune că realizarea unei coafuri care să se potrivească unei femei este sarcina ei principală. Dar o altă parte este să le arate clientelor că nu trebuie să se teamă să experimenteze cu un machiaj discret sau un ruj până când descoperă look-ul care li se potrivește cel mai bine.

Adevărul spus în față e cel mai bun


Jurgita mărturisește că tinde să vorbească direct, fără ocolișuri, cu clientele sale pentru că ea prețuiește adevărul și vrea să se facă înțeleasă. "Părul înseamnă energie. Unii oameni au nevoie să le îmblânzești părul.

Pe alții trebuie să-i convingi că arată minunat și că părul lor va fi mai sănătos data viitoare. Îi ajut să înțeleagă că trebuie să aibă grijă de ei, părul lor nu este separat de corpul lor, este tot al lor", a detaliat ea.

Citește și: 15 oameni care s-au schimbat radical după ce s-au tuns


Coafurile prezentate de Jurgita Malakauskaitė pe Facebook și pe Instagram sunt uimitoare. Iată 32 de tunsori care schimbă total fiecare femeie și întotdeauna în bine!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod