Cele mai bune măști pentru păr cu avocado

Există multe motive pentru care iubim avocado: conține vitamine și grăsimi sănătoase, poate fi consumat la orice masă și este un adevărat dar al naturii pentru piele frumoasă și păr strălucitor.
Acesta este motivul pentru care avocado e atât de des folosit în tratamentele de înfrumusețare naturiste, făcute acasă. Uleiurile conținute de avocaado sunt deosebit de benefice pentru sănătatea părului, reușind să hidrateze scalpul și să repare părul degradat, oferindu-i rezistență și strălucire. 

De ce este avocado benefic pentru păr


Știm deja că avocado este bogat în acizi grași esențiali. În afara faptului că sunt esențiali pentru sănătatea întregului organism, aceste grăsimi sunt în acelați timp nutritive și hidratante pentru părul uscat și degradat.

De asemenea, avocado conține biotină, o substanță folosită de mult timp pentru a fortifia părul casant, cu tendință de rupere. Acest fruct este bogat și în vitaminele B și E, care au rol antioxidant și combat efectele negative ale factorilor de mediu.

Citește și: Cât de des ar trebui să-ți tunzi vârfurile, în funcție de tipul tău de păr


Este foarte simplu să-ți faci măști pentru păr cu avocado datorită consistenței sale cremoase. Îl poți combina cu numeroase alte ingrediente nutritive pentru păr și scalp.
Iată câteva dintre cele mai eficiente măști cu avocadă pe care să le încerci:

Mască simplă cu avocado


Dacă îți plac lucrurile, poți începe cu o mască de bază, numai cu avocado. Ai nevoie de un avocado bine copt, pe care să-l pisezi bine cu furculița și apoi să-l aplici pe părul uscat. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap și aplică balsam așa cum faci de obicei.

Mască cu avocado, miere și ulei de măsline


O astfel de mască este ideală pentru părul degradat sau vopsit, oferind strălucire și rezistență firelor de păr, și în același timp netezind vârfurile despicate.

Ingrediente:

1 avocado copt
1 lingură cu miere
1 lingură cu ulei de măsline

Pisează pulpa de avocado până când obții o pastă cremoasă. Adaugă mierea, uleiul de măsline și amestecă bine.
Aplică masca pe păr, insistând asupra vârfurilor. Lasă masca să acționeze jumătate de oră, apoi clătește-te și spală-te pe cap.

Mască cu avocado, ou și ulei de măsline


Dacă ai părul ondulat și vrei să le redai strălucirea buclelor tale, încearcă această mască intens nutritivă. Uleiurile hidratante din avocado și proteinele din ou vor face minuni pentru părul tău.

Ingrediente:

o jumătate de avocado
1 ou
1 lingură cu ulei de măsline

Pisează avocado până ce obții o pastă fină. Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine. Aplică masca pe părul ud și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap și aplică balsam.

Mască cu avocado, ulei esențial din arbore de ceai și ulei de argan


Ideal pentru scalpul uscat și iritat, acest tratament combină uleiurile nutritive din avocado cu efectele antibacteriene și calmante ale uleiului de arbore de ceai și de argan.

Ingrediente:

1 avocado
8-10 picături de ulei de argan
2 linguri cu miere
1-3 picături de ulei esențial din arbore de ceai

Pisează bine avocado și adaugă treptat uleiul de argan și de arbore de ceai, amestecând constant.
Adaugă mierea și amestecă bine. Aplică o mare parte din mască pe scalp, masând cu degetele, și aplică restul rămas pe lungime. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi șamponează și aplică balsam, așa cum faci de obicei.

Mască cu avocado și banană


Dacă ai părul uscat, cu firele rebele, masca cu avocado și banană este perfectă pentru tine. Ambele ingrediente au efect emolient, netezind firele rebele.

Ingrediente:

o jumătate de avocado
1 banană bine coaptă

Pisează avocado și banana împreună până când obții o pastă fină. Aplică masca pe părul umed, acoperindu-l de la rădăcini până la vârfuri. Las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te, spală-te pe cap și aplică balsam așa cum faci în mod obișnuit.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod