Ce este gloss-ul pentru păr și cum să-l folosești pentru a avea un păr strălucitor

Ce este glossul pentru păr și cum să-l folosești pentru a avea un păr strălucitor

Strălucirea este primul indiciu al unui păr sănătos. Cele mai multe femei visează să aibă părul cât mai strălucitor, dar este dificil să obții acel efect de oglindă dacă te confrunți cu un păr uscat și degradat.
După luni întregi în care ți-ai expus părul la soare, la apa cu clor din piscină și apa sărată de mare, este de înțeles că părul tău este uscat, aspru și tern.
Stratul exterior al firelor de păr, numit cuticulă, este format din plăci microscopice dispuse una peste cealaltă, într-un mod asemănător solzilor de pește. Când părul este degradat, acest strat exterior nu mai este neted și nu mai reflectă lumina, ceea ce face ca părul să fie mat, lipst de strălucire.
Pentru a-și recăpăta frumusețea, are nevoie de o perioadă de îngrijire intensivă. Balsamul de păr folosit cu regularitate, măștile intens hidratante folosite de două ori pe săptămână și balsamul leave-in aplicat pe părul uscat după fiecare spălare sunt variantele de tratament care te ajută să-i redai sănătatea.
În afară de această terapie de urgență, există o soluție pentru a-i reda rapid strălucirea părului fără să fii nevoită să aștepți prea mult. Este vorba despre glossul pentru păr, un tratament care oferă o strălucire spectaculoasă podoabei tale capilare.

Ce trebuie să știi despre glossul pentru păr

La fel ca glossul de buze, cel pentru păr acoperă firele cu un strat strălucitor, ce reflectă lumina. Unele tratamente pot fi colorate, având pigmenți delicați și particule ce oferă strălucire, iar altele sunt transparente, fiind potrivite atât pentru părul vopsit în orice nuanță, cât și pentru părul natural. În afară de faptul că fac părul mult mai strălucitor, în același timp îi îmbunătățesc structura, îl fac mai neted și mai mătăsos.
Tratamentele cu gloss pentru păr pot fi profesionale, și sunt realizate în saloanele de înfrumusețare, dar există și variante de tratament pe care le poți aplica acasă. 
Variantele colorate conțin de obicei 50% pigmenți și 50% ingrediente pentru strălucire, rezultatul fiind un păr nuanțat delicat, dar mult mai lucios, mătăsos și hidratat.
Nuanțele temporare se curăță la primele spălări, dar strălucirea persistă pentru mai mult timp, și se va estompa treptat.
Aplicarea se realizează ca în cazul unei măști obișnuite de păr, iar durata de timp necesară pentru ca produsul să acționeze variază de la un brand la altul și este de aproximativ 20 de minute.
Dacă nu vrei un tratament de strălucire care în același timp să-ți coloreze părul, atunci poți opta pentru gloss-urile de păr transparente. Aplicate pe păr înainte de uscarea cu foehnul, aceste produse se atașază pe fiecare fir în parte, îmbrăcându-l într-un strat protector ce oferă multă strălucire. Produsele concepute pentru repararea părului degradat conțin particule fine care se fixează numai în zonele în care este nevoie, pentru a repara fibrele deteriorate.
Stratul format la suprafața firelor de păr este foarte subțire, reflectă lumina și nu îngreunează părul.
Printre ingredientele care oferă aceste beneficii de reparare și strălucire se numără provitamina B5, amino acizii și proteinele din mătase. Iată câteva tratamente gloss pentru păr pe care să le încerci:

Bumble & Bumble Color Gloss Luminous Hair Shine
Preț: 154 lei
 
Sebastian Professional Cellophanes, mască pentru redarea luciului părului vopsit
Preț: 163 lei

Vopsea de păr cu efect de strălucire L’Oréal Professionnel Dialight
Preț: 32 de lei

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod