Ce este densitatea părului și de ce este importantă?

Ce este densitatea părului și de ce este importantă?

Atunci când ne încadrăm părul într-o anumită categorie ne gândim în special la cât este de lung sau la textura sa: drept, ondulat sau creț. Însă o altă trăsătură la fel de importantă, dar mai puțin cunoscută, este densitatea părului.

Ce este densitatea părului?


În termeni simpli, densitatea părului reprezintă numărul firelor individuale de păr pe o suprafață de 2,5 cm pătrați de scalp. În medie, o persoană are aproximativ 2200 de fire de păr pe o suprafață de 2,5 cm pătrați de scalp. De asemenea, în medie, pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi.

În timp ce grosimea părului se referă la circumferința fiecărui fir de păr, densitatea se referă la cât de des sau rar este părul tău. Acest lucru înseamnă că o persoană poate avea un păr foarte fin dar care este des (adică multe fire de păr pe o suprafață de 2,5 cm pătrați) sau poate avea păr gros, dar cu o densitate redusă (ceea ce înseamnă păr cu aspect bogat, dar cu puține fire pe aceeași suprafață).

Cum îți dai seama care este densitatea părului tău?


Pentru că este dificil să-ți numeri firele de păr, cea mai simplă modalitate de a afla care este densitatea părului este aceea de a analiza părul prins în coadă.
Pentru a face acest lucru, prinde-ți părul într-o coadă și măsoară circumferința cozii cu un centimetru. Dacă are mai puțin de cinci centimetri, părul tău are o densitate redusă. Dacă are între 5 și 7,5 cm părul tău are densitate medie, iar dacă are peste 10 cm în circumferință, părul tău are densitate ridicată.
 

Citește și: 7 motive pentru care părul tău se îngrașă prea repede 


Persoanele care au părul scurt ce nu poate fi prins în coadă pot determina densitatea părul analizând scalpul. Dacă îți poți vedea scalpul fără să-ți atingi părul și să-l dai la o parte, atunci cel mai probabil ai un păr cu densitate scăzută. Dacă scalpul este puțin vizibil în partea de sus a capului, ai un păr de o densitate medie, iar dacă scalpul tău abia dacă se vede, ai păr cu densitate mare.

Cum să afli grosimea firului de păr?


O opțiune este să smulgi un fir de păr de pe cap.
Este recomandat să alegi un fir de la spate, nu din partea din față. Compară apoi firul de păr cu un fir de ață obișnuit. Dacă firul de păr este mai subțire decât ața, părul tău este fin. Dacă au aceeași grosime înseamnă că ai un păr de grosime medie, iar dacă are o circumferință mai mare decât firul de ață, părul tău este gros.

De ce este important să știi care este densitatea părului?


Cunoașterea cu exactitate a tipului tău de păr este importantă pentru alegerea celor mai bune variante de îngrijire și intreținere. În funcție de caracteristicile sale, părul are nevoie de îngrijire specială pentru a fi sănătos și strălucitor. Iată ce produse să folosești pentru fiecare tip de păr:

Cum să îngrijești părul cu densitate scăzută


Pentru părul cu densitate scăzută trebuie să eviți formulele de îngrijire consistente precum măști, creme sau ceară.
Optează pentru produse cu formulă lejeră, care nu încarcă firul de păr. De exemplu, poți alege spray-uri leave in, șampon uscat sau spumă pentru volum. În ceea ce privește tunsorile, alege-le pe cele cu vârfuri tăiate drept, în locul celor franjurate sau în scări. Creează efectul de volum și îți fac părul să arate mai des.

Cum să îngrijești părul cu densitate medie


Poți folosi o gamă variată de produse dacă părul tău are o densitate medie, astfel încât să-i pui în valoare textura naturală. De exemplu, poți încerca spuma sau șamponul uscat pentru a amplifica volumul la rădăcini și creme sau uleiuri pentru a netezi părul pe lungime.

Cum să îngrijești părul cu densitate mare?


Pentru coafarea părului cu densitate mare ai nevoie de produse cu o fixare bună, precum creme, geluri sau spumă, în special dacă ai părul creț.
Acestea îți vor menține părul aranjat, fără să creeze un efect suplimentar de volum haotic. 

Părul cu densitate mare are tendința de a părea răvășit, de aceea ar trebui să-i ceri stilistului tău să elimine excesul de volum din anumite zone. Evită vârfurile tăiate perfect drept, care pot crea efectul de piramidă: mai mult volum la vârfuri și mai puțin în partea de sus, la nivelul scalpului. De asemenea, evită tunsorile mai scurte de nivelul umerilor. Părul tuns în scări, cu șuvițe care cresc treptat pe lungime reprezintă o opțiune bună pentru părul cu densitate mare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Omis mariana pe 28 Apr 2020, 13:35
    Ce sampon este bun pt a se îndeasă parul

    Am foarte slab și subțire păr

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod