7 motive pentru care părul tău se îngrașă prea repede

7 motive pentru care părul tău se îngrașă prea repede

Scalpul produce o substanță uleioasă, numită sebum, pentru a menține părul hidratat și a-l proteja. Însă uneori excesul de sebum poate fi o adevărată problemă.
Află ce greșeli îți fac părul să se îngrașe prea repede și ce poți face pentru a evita această problemă:

Porți prea des părul prins în cozi sau coafuri strânse


O coadă înaltă prinsă strâns poate fi o modalitate bună de a ascunde părul gras, dar este de fapt invers. Acest tip de coafuri fac ca sebumul să se acumuleze sub păr, la rădăcini. De asemenea, coafurile bine netezite necesită folosirea multor produse de styling care la rândul lor îngrașă părul. 
Nu folosi prea multe produse și poartă mai rar părul strâns în coadă înaltă.

Nu îți clătești părul cu apă rece


Apa caldă este perfectă pentru a deschide porii și cuticula firelor de păr astfel încât să îndepătezi cât mai eficient impuritățile și sebumul, dar îți poate deteriora părul.
Îndepărtează complet uleiul natural și îți usucă scalpul, cauzând apariția mătreții și a producției excesive de sebum. Este de preferat să te speli pe cap cu apă călduță și să te clătești la final cu apă rece pentru a închide porii și cuticula.

Folosești produse de îngrijire nepotrivite


Experții sunt de părere că ar trebui să folosești cu grijă produsele etichetate ca având efect „intensiv” pentru că îți pot încărca firele de păr și reduc astfel volumul. Acoperă firele de păr cu o peliculă protectoare și le fac să pară uleioase, în special dacă ai părul rar sau păr cu tendințe de îngrășare.
Evită produsele care sunt destinate părului uscat sau degradat. Dacă le folosești, aplică doar pe lungimea părului, nu și pe scalp.
De asemenea, este o idee bună să folosești un șampon purifiant de câteva ori pe lună, pentru a curăța în profunzime scalpul și a elimina acumulările de sebum, celule moarte și produse cosmetice.
 

Citește și: Tunsori pentru păr mediu purtate de vedete.
20 de stiluri din care să te inspiri 


Îți perii părul prea des


Atunci când îți atingi părul, transferi sebumul și bacteriile de pe mâini pe păr și îl faci să pară și mai gras. Iar dacă te perii prea des distribui uleiurile pe tot părul și în același timp stimulezi producția de sebum la nivelul scalpului.
Ai grijă să nu îți atingi părul prea des cu mâinile și perie-l de maximum două ori pe zi, întotdeauna cu o perie curată.

Ești prea stresată


Nu se încadrează tocmai la categoria greșeli, pentru că de multe ori acest lucru nu depinde numai de tine. Însă atunci când suntem stresați organismul produce mai mult cortizol, numit hormonul stresului. Acest hormon, printre altele, stimulează pielea să producă mai mult sebum, rezultatul fiind un păr care se îngrașă rapid.
Încearcă să ții stresul sub control prin activități care te ajută să te relaxezi, precum yoga sau meditație.

Te speli prea des pe cap


Poate că nu sună logic, dar cu cât te speli mai des pe cap cu atât părul tău se va îngrașa mai repede.
Motivul este acela că scalpul devine uscat după fiecare spălare și va produce și mai mult sebum pentru a se rehidrata. Pe de altă parte, la nivelul scalpului trăiesc bacterii benefice, așa cum sunt și în intestine și pe toată suprafața corpului. Aceste bacterii mențin un echilibru și păstrează nivelul pH-ului.
Incearca sa reduci treptat spălările și folosește un șampon care nu îți usucă pielea capului. Poți încerca și un șampon pentru copii.

Părul tău este predispus la îngrășare


Și textura părului are un rol important. Persoanele care au părul drept sunt mai predispuse să se confrunte cu problema îngrășării părului decât cele care au părul ondulat sau creț. Se întâmplă acest lucru pentru că sebumul coboară mai ușor pe lungimea părului drept decât în cazul celul creț sau ondulat.
Pe de altă parte, dacă ai părul drept scalpul tău este mai vizibil și se observă mai ușor când părul este gras.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Natalia pe 29 Mar 2020, 13:15
    Ce să fac ca părul să nu fie creț?

    Ce să fac să nu fie părul creț

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod