6 greșeli pe care să le eviți dacă ai părul fin

Părul fin este dificil de îngrijit și din această cauză poate ai senzația că părul tău nu va avea niciodată acel volum la care visezi.
Sunt mulți factori care afectează frumusețea și sănătatea părului, de la stres, dietă, factori genetici și până la obiceiurile de zi cu zi. Modul în care îți îngrijești părul poate sabota fără să-ți dai seama încercarea de a obține mai mult obține volum și aspectul de păr des. 

În primul rând, este important de reținut că părul fin nu este neapărat și rar. Faptul că firele de păr sunt subțiri și delicate creează impresia unei podoabe capilare mai rare. În unele cazuri, însă, părul fin poate fi și rar, iar atunci este o adevărată provocare să obții acel efect de păr voluminos. Iată câteva greșeli pe care să le eviți dacă părul tău este fin:

Îți prinzi părul în coadă când este ud


Părul este cel mai vulnerabil atunci când este ud.
Obiceiul de a-l prinde în coadă imediat după ce te-ai spălat pe cap duce la deteriorarea stratului exterior al firelor de păr, numit cuticulă. Pe de altă parte, obiceiul de a prinde părul strâns în coadă cât este încă ud reduce și mai mult volumul părului fin. Lasă părul să se usuce în mod natural, liber, sau prins într-o coadă împletită sau un coc răsucit dacă vrei să creezi un plus de textură care amplifică volumul. Dacă preferi să-l usuci cu foehnul, folosește cea mai mică treaptă de căldură.

Citește și: Cele mai importante 5 tunsori în tendințe pentru 2021


Folosești ulei pentru păr


Deși uleiurile sunt hidratante și nutritive pentru cele mai multe tipuri de păr, nu sunt o alegere bună pentru tine dacă ai părul fin. Uleiurile îngreunează și mai mult firele de păr subțiri.
Rezultatul este un păr fără volum, ce pare gras și lipit de scalp. Înlocuiește uleiurile și produsele pe bază de ulei cu unele care au o formulă hidratantă neuleioasă. Nici ceara sau balsamurile de păr leave in cu silicon nu sunt opțiuni bune pentru părul fin.

Nu aplici produse de styling pentru volum


Dacă produsele pe bază de ulei sunt „interzise” în cazul părului fin, altele sunt recomandate în mod special, având un efect de amplificare a volumului. Printre acestea se numără șamponul uscat, folosit pentru a amplifica volumul între spălări, spray-ul cu apă sărată sau cel pentru texturare. Astfel de produse sunt ideale pentru că nu îngreunează firele de păr și le fac să par mai groase.

Nu folosești culoarea pentru a crea iluzia optică de volum


Există tehnici speciale de colorare pentru a crea iluzia unui păr mult mai des și mai bogat.
De obicei implică folosirea unor accente de culoare și șuvițe în nuanțe mai deschise care vor oferi dimensiune și un aspect voluminos părului tău. Pentru a obține acest efect, hairstilistul va deeschide la culoare câteva șuvițe de la suprafața părului, pentru a-l face să pară mai des.

Nu aplici balsam la fiecare spălare


În cazul în care eviți balsamul de păr de teamă că ți-ar putea lăsa părul îngreunat și fără volum, riști să accelerezi procesul de degradare și rupere a firelor. Un truc care te va ajuta să previi încărcarea părului și pierderea volumului este acela de a aplica balsam de la jumătatea părului în jos, evitând rădăcinile. De asemenea, alege un balsam cu formulă lejeră, special conceput pentru părul fin.

Îți lași părul să crească prea lung


Tunsorile scurte și medii sunt cele mai bune alegeri pentru părul fin.
Atunci când crește prea lung, părul fin va părea și mai rar la rădăcini pentru că toată greutatea lungimii va trange părul și va expune și mai mult scalpul. Tunsorile bob și bob lung sunt perfecte pentru a oferi mai mult volum părului fin.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod