3 ingrediente naturale care protejează părul vopsit și îl fac mai strălucitor

După ce obții acea nuanță perfectă a părului la care ai tot visat, este de înțeles că ai face orice ca să o menții intensă și strălucitoare. Ca de obicei, natura are soluții eficiente care sunt la îndemână și ușor de folosit. Iar pentru a menține culoarea intensă a părului vopsit, câteva ingrediente naturale se dovedesc deosebit de utile. În afara faptului că poți să le folosești în formă 100% naturală, poți găsi aceste ingrediente excelente și în produsele pentru îngrijirea sau vopsirea părului. Astfel te asiguri că părul tău are o nuanță intensă și strălucitoare care se va menține cât mai mult. Descoperă ingredientele naturale care fac adevărate minuni pentru părul tău vopsit: 

Uleiul de jojoba


Uleiul de jojoba este extras din semințele arbustului de jojoba, o plantă perenă originară din America de Nord. Semințele de jojoba au un conținut de ulei de 50%, care este extras de obicei prin procedeul de presare la rece. În acest fel sunt păstrate toate vitaminele, mineralele și ingredientele active ale uleiului. La fel ca numeroase alte uleiuri naturale pentru îngrijirea pielii și părului, uleiul de jojoba conține un număr impresionant de vitamine, antioxidanți, acizi grași esențiali și are proprietăți antiinflamatoare. 

Un lucru remarcabil la uleiul de jojoba este faptul că are o compoziție asemănătoare cu sebumul, substanța uleioasă produsă de scalp care acoperă firele de păr precum un strat protector și hidratant. Nu doar că îți face părul mai strălucitor și mai sănătos, dar uleiul de jojoba protejează pielea capului, o hidratează și poate chiar să reducă mătreața.  Acest ulei conține în mod natural acid palmitic și acid stearic, ambele fiind recunoscute pentru efectele lor protectoare și hrănitoare pentru păr. Proprietățile sale hidratante previn apariția senzației de scalp uscat, afectat de descuamarea pielii și prurit.

Acizii grași din uleiul de jojoba nu doar că hidratează părul, ci îi protejează în același timp nuanța intensă prin sigilarea cuticulei, stratul exterior al firului de păr, prevenind în acest fel pierderea pigmenților de vopsea. Uleiul de jojoba poate prelungi în mod natural durata de viață a culorii părului tău și ai la dispoziție mai multe moduri în care îl poți folosi. Include-l în măștile și tratamentele de înfrumusețare cu produse naturale pe care le faci acasă sau alege o vopsea de păr care conține ulei de jojoba, pentru o culoare strălucitoare, de durată.

Vitaminele și mineralele din uleiul de jojoba (printre care vitamine din grupul B, vitamina C, zinc sau cupru) hrănesc foliculii de păr și ajută părul să crească sănătos și să fie mai rezistent.

Extract din semințe de cânepă


Extractul din semințe de cânepă este recunoscut ca fiind un ingredient natural cu proprietăți excelente pentru frumusețea și sănătatea părului. Este bogat în acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, dar și în alți nutrienți vitali pentru un păr strălucitor și rezistent, precum vitaminele A și E, calciu, magneziu, fosfor, fier sau zinc. 

Un beneficiu esențial al acestui ingredient natural este capacitatea de a hidrata și proteja firele de păr, fiind o alegere excelentă pentru părul vopsit. Previne decolorarea în timp a părului, păstrând astfel culoarea intensă pentru o perioadă mai lungă între două vopsiri. Protejează în același timp vârfurile și le face mai rezistente, ceea ce previne apariția vârfurilor despicate și uscate. Pentru un păr vopsit cu aspect sănătos și strălucitor, alege o vopsea de păr care conține extract protector din semințe de cânepă.

De asemenea, extractul din semințe de cânepă are proprietăți antiinflamatorii la nivel celular, astfel că este o modalitate eficientă de a trata scalpul inflamat și de a preveni iritația. Un scalp sănătos înseamnă și foliculi sănătoși, care pot produce fire de păr mai puternice și rezistente.

Proteine din orez


Proteinele din orez pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și textura părului tău. Printre beneficiile acestui ingredient natural se numără capacitatea de a proteja stratul exterior al firului de păr, prevenind uscarea și deteriorarea din cauza factorilor precum soarele, apa sau aerul uscat și cald din interior.

O cuticulă rezistentă înseamnă și o culoare a părului mai intensă pentru o perioadă îndelungată. Proteinele din orez sunt excelente pentru a proteja nuanța părului vopsit și le poți găsi în produsele pentru vopsirea părului sau în măști hidratante.

Proteinele de orez acționează ca un înlocuitor pentru cheratină, proteina din care este compus firul de păr, îmbunătățind rezistența părului și oferindu-i o elasticitate remarcabilă. Un păr elastic este mult mai rezistent la rupere și deteriorare. Un alt beneficiu al proteinelor din orez este conținutul de aminoacizi, care sunt esențiali pentru un păr sănătos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod