celulita

  •  
    • 6 mesaje
    27 Apr 2011, 22:31
    0 1

    Ce sport te ajută să scapi de celulită ? Şi e de ajuns sportul fără a apela la masaje şi împachetări ?

  •  
    • 1166 mesaje
    28 Apr 2011, 11:21
    0 0

    Buna Carmen,

    Iata un articol care sper sa-ti fie de ajutor

    http://www.eva.ro/dietafitness/intretinere/exercitiile-care-ard-celulita-articol-13115.html

    Din proprie experienta iti spun ca doar prin sport nu poti scapa de celulita (la mine cel putin nu a functionat). Trebuie sa ai grija si la alimentatie, sa folosesti si creme(nu neaparat cele scumpe care promit rezultate in timp record pentru ca sunt mai mult povesti )  si incet incet vei incepe sa ai rezultate.

    In primul rand iti recomand sa renunti pe cat posibil la alimentele procesate, la sare si sa consumi cat mai multe lichide si alimente care te vor ajuta sa elimini apa din tesuturi.

    Poti consuma un ceai preparat din urmatoarele plante: salvie,soc,ienupar si rozmarin (2 lingurite din fiecare la 1 l apa) pe care sa-l bei seara. Eu am mai adaugat in timp si alte plante (mesteacan, iedera, coada calului etc).Ananasul ajuta foarte mult, incearca sa consumi cat mai des inainte de mese aproximativ 100-150 g ananas proaspat.

    Impachetari eu  fac acasa cand am timp (argila, spirulina, plante anticelulitice,cateva picaturi de ulei esential de ienupar...sunt foarte multe combinatii pe care le-am folosit).Ma impachetez cu folie,ma imbrac bine si stau o ora invelita cu toate pilotele din casa .De obicei ma uit la un film si beau ceaiul mai sus mentionat.

    Eu fac eforturi sustinute cam de 1 an de zile, am ameliorat celulita dar nu am scapat de ea. Ca o ultima solutie am apelat acum si la masaj,insa nu ma pot pronunta pentru ca fac de putin timp.

    Mult succes!

  •  
    • 232 mesaje
    1 Mai 2011, 11:31
    0 0
    eu am incercat cateva sedinte de vacum si mi se pare ca ajuta
  •  
    • 19 mesaje
    2 Mai 2011, 20:41
    0 4
    si eu vreau sa fac cateva sedinte ori de electrostimulare ori de vacum, dar nu ma pot decide. voi care spuneti ca e mai eficienta?
  •  
    • 1166 mesaje
    5 Mai 2011, 10:42
    0 1

    Buna dimineata,

    Ioana, pe mine electrostimularea nu prea m-a ajutat...am facut acum cativa ani si nu am ramas foarte incantata.Vacuum nu am incercat, dar am auzit pareri bune.Eu de vreo 3 saptamani fac masaj anticelulitic , 3 sedinte /saptamana si incep sa vad rezultate...

    Zilele trecuite am citit un articol interesant despre periajul uscat, pe care il postez mai jos:

     

    Ce spune teoria: „Periajul uscat este o tehnica simpla de masaj, ce imbunatateste semnificativ aspectul celulitei, deoarece stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, aduce oxigen si o multime de nutrienti la nivelul epidermei, exfoliaza superficial pielea (stimuland in felul acesta regenerarea celulara), normalizeaza activitatea glandelor hormonale si a glandelor sebacee, tonifica pielea si musculatura de suport”.

    Ce spun specialistii: “O vreme s-a crezut ca celulita este determinata de un exces ponderal si se poate trata numai prin dieta. Apoi s-a spus ca ea apare datorita abundentei de apa in organism, iar specialistii au inceput sa recomande deshidratarea fortata si exagerata a zonelor afectate (prin impachetari la cald cu agenti deshidratanti)”. Ei bine, practica a dovedit ca nici una dintre aceste solutii nu functioneaza. Cunosti pe cineva care sa fi scapat de celulita prin exercitiu fizic intens, transpiratie abundenta si dieta hipocalorica? Eu nu.

    Totusi, ambele teorii sunt corecte… in parte. Celulita implica probleme ale tesutului adipos si, fara indoiala, este cauzata de un anume grad de hidratare (sau, mai bine zis, de deshidratare) al pielii. Dar solutia nu este indepartarea grasimii sau apei din organism, ci din utilizarea lor optima.

    Din fericire, dr. Howard Murad, dermatolog, profesor asociat la University of California, Los Angeles, autorul cartii The Cellulite Solution, a lansat la sfarsitul anilor 90 o teorie revolutionara (“principiul apei&rdquo si primul program cu adevarat eficient pentru tratarea celulitei. “Celulita apare datorita pierderii elasticitatii si deshidratarii grave a pielii si tesutului conectiv (datorate varstei, factorilor de mediu si celor hormonali), pana la punctul in care celulele adipoase de sub piele reusesc sa impinga prin derm si sa se reliefeze la suprafata pielii”, spune domnia sa. “Deci, pentru tratarea celulitei trebuie, in primul rand, sa ne concentram pe repararea dermului si epidermei si nu pe arderea grasimilor.

    Adaugand (topic si in dieta) elemente esentiale pentru hidratare si fortificare celulara, pielea poate fi rehidratata si revitalizata, iar celulele adipoase sunt fortate sa revina la loc.” Din pacate, pielea (cel mai mare organ din corp) este prima care reflecta un dezechilibru in functionarea organismului si ultima care primeste nutrientii necesari. Pentru ca acestia sa patrunda in celulele pielii si sa fie metabolizati eficient, trebuie stimulata circulatia sanguina la nivelul dermului si trebuie realizata o exfoliere superficiala pentru a stimula regenerarea celulara. Ambele efecte pot fi obtinute prin periajul uscat, practicat zilnic, timp de cinci minute.

    Ce spunem noi: Nu am avut prea mult timp la dispozitie sa testez metoda (doar doua saptamani), dar, dupa rezultatele obtinute pana acum, indraznesc sa spun ca functioneaza. In fiecare dimineata, dupa o baie calduta, in care am adaugat cateva picaturi de ulei esential de rozmarin (asta aveam in casa), mi-am periat corpul timp de cinci minute, ca la carte: de la varfurile picioarelor, spre solduri, cu miscari lungi si uniforme, circular pe abdomen, apoi pe spate, brate si umeri, pana ce pielea imi devenea rosie si simteam furnicaturi.

    Apoi am aplicat pe zonele cu probleme un gel anticelulitic (fara parfum, altfel ustura cumplit). Nu am scazut in centimetri, dar, in mod vizibil, pielea mi-e neteda si cu un tonus mult mai bun, iar celulita s-a diminuat considerabil. Inclin sa cred ca, daca mi-as fi suplimentat dieta cu omega si antioxidanti, efectul ar fi fost spectaculos. Ce nu mi-a placut? Am fost nevoita sa ma trezesc cu un sfert de ora mai devreme in fiecare dimineata. Totusi, cred ca e un pret destul de mic de platit pentru a rezolva o problema mare. Foarte mare!

    Solutii complementare:
    Bea apa la temperatura camerei (este mai usor absorbita in celule) si evita consumul de cafea, alcool sau alimente ultraprocesate (favorizeaza deshidratarea)!

    Nu fuma! Fumatul ingreuneaza circulatia sanguina si limfatica!

    Antreneaza-te cu regularitate pentru a tonifica musculatura de suport si pentru a-ti pastra echilibrul hormonal!

    Consuma alimente (sau suplimente nutritive) bogate in acizi grasi esentiali (omega 3, si 9), lecitina si antioxidanti (fructe si legume rosii, legume cu frunze verzi)!

     

    O zi frumoasa!

  •  
    • 134 mesaje
    5 Mai 2011, 15:54
    0 0
    Pe mine m-a ajutat sportul foarte mult. Am slabit intr-o luna 10 kg,si desi aveam silueta dorita,tot vedeam celulita acolo...
    Asa ca am facut exercitii,cica speciale pt asta,si abia dupa vreo 6 luni de sport intensiv,s-au vazut rezultate mari.
  •  
    • 260 mesaje
    6 Mai 2011, 01:46
    1 0

    Iti sugerez cu caldura vacumul. Este mult mai bun fata de electrostimulare, pe care, de asemenea, am incercat-o.


    Acest mesaj a fost editat de către DariaMih: 6 Mai 2011, 01:46
  •  
    • 232 mesaje
    6 Mai 2011, 01:51
    1 0
    Daria are perfecta dreptate! Vacumul este genial!

    Oricum fiecare tip de celulita raspunde altfel la vacum sau la electrostimulare
  •  
    • 6 mesaje
    7 Mai 2011, 19:02
    0 0

    tetis... ce fel  de exercitii ai facut ?

  •  
    • 232 mesaje
    8 Mai 2011, 17:54
    0 0
    Un prieten de-al meu avea Powerisers si m-am jucat si eu cu ele aproape o luna. O data la 2-3 zile faceam "sport" cam 1 ora si s-au simtit schimbarile.
  •  
    • 260 mesaje
    8 Mai 2011, 17:56
    1 0
    Daca generalizam, este clar ca sportul ne ajuta in cele mai mari proportii sa scapam de celulita.
  •  
    • 3 mesaje
    28 Mai 2011, 09:18
    1 0

    Fetelor, nu pot sa cred ca nu ati auzit nici una de Velasmooth.. Sau velashape ca tot cam aia e.. Eu asa am scapat de celulita M-am luat si eu dupa Dana Savuica

    E cam scumpa sedinta, dar am gasit eu undeva mai ieftin Si are si vacuum si multe alte nebunii care te scapa de nesuferita asta de celulita. Si mai si slabesti putin

  •  
    • 151 mesaje
    29 Mai 2011, 00:52
    1 1
    Lavy cate sedinte sunt recomandate pentru un rezultat vizibil?
  •  
    • 1 mesaje
    14 Mai 2013, 14:06
    1 0
    Uite aici un site despre subiectul asta
    htp://www.cellinea.ro
  •  
    • 8 mesaje
    14 Mai 2013, 14:57
    1 0
    eu am avut o super oferta de 5 sedinte la un salon, vacuum, nu stiu ce chestie la rece..(vara trecuta). a dat cat de cat rezultate + sala. dar trebuiesc mai multe sedinte pentru a se vedea rezultatul.. lejer vreo.. 10
  •  
    • 5 mesaje
    15 Mai 2013, 10:05
    1 1
    Adina, si eu am folosit pastilele care sunt pe sit-ul postat de tine! Au fost destul de ok, pentru ca intr-aevar m-au ajutat sa inlatur celulita si nici nu mi-au provocat efecte adverse. Dar cei de la Cellinea au si geluri anticelulitice. pe astea nu le-am incercat dar sper sa nu mai am ocazia s-o fac
    Mult spor in ce va propuneti!
  •  
    • 1 mesaje
    6 Iun 2013, 14:10
    0 0
    Cellinea nu sunt demult pe piata romaneasca. Am cautat si eu informatii despre ei si oamenii vorbesc de bine produsele. Ce mi se pare naspa e ca sunt destul de scumpe, da na, calitatea se plateste
  •  
    • 2 mesaje
    25 Iun 2013, 15:43
    0 0
    Si eu am cuparat astazi 2 cutii din suplimentul asta. ma bucur ca si alte persoane l-au folosit si sper sa functioneze si la mine! Daca mai exista si alte metode sau sfaturi care ar putea ajuta la indepartarea celulitei le-as fi recunoscator celor care mi le ofera!
  •  
    • 13 mesaje
    26 Iun 2013, 14:27
    1 0
    Buna!Cosmina eu am folosit un namol termic actiune rapida de la Guam pentru celulita si chiar am observat rezultate.Acuma folosec ca si tratament de mentinere o crema pe baza de namol tot cu efect termic.eu sunt multumita de aceste produse
  •  
    • 2 mesaje
    28 Iun 2013, 23:24
    0 0
    Mersi de sfat Mari!oicum merg pe suplimentele mele deocamdata si apoi in functie de rezultate vad ce fac mai departe