Persoana cu dizabilitati

  •  
    • 1 mesaje
    28 Feb 2011, 19:03
    4 0

    As vrea sa discutam despre persoane cu dizabilitati si integrarea lor in viata sociala.

    Este foarte greu in ziua de azi.

    Va doresc sanatate tuturor si toate cele bune!

  •  
    • 977 mesaje
    5 Mar 2011, 09:15
    4 0
    Persoanele cu dezabilitati sunt persoane puternice care se adapteaza la noua conditie,nu vor mila si de la care de multe ori avem ce invata noi.A si fost un reportaj la tv despre persoanele fara vedere si era un tip care juca sah cu o alta persoana care vedea si i-a dat si mat!
    Nimeni nu vrea sa ajunga asa dar un om cu asa ceva nu trebuie privit ca un monstru.Doar ii trebuie mai multa atentie din partea familiei si a prietenilor si bineinteles sprijinul comunitatii....care din pacate stie mai intai sa faca misto sau glume proaste decat sa constientizeze situatia!
  •  
    • 2 mesaje
    8 Mar 2011, 16:45
    4 0
    ma bucur ca ati deschis subiectul, sper ca poate cineva are vreo informatie in acest domeniu.
    Fiica mea, acum in varsta de 23 de ani si-a pierdut vederea in proportie de 90% in urma unei boli cumplite la varsta de 13 ani. Acum ca starea ei s-a stabilizat de cativa ani buni si ar vrea sa se bucure de viata atat cat poate, nu gaseste prieteni. este extrem de singura cu toate ca e o persoana vesela, cu simtul umorului, dornica sa socializeze. Ma simt extrem de neputincioasa si nu stiu cum sa o ajut. macar cand a fost vorba de sanatate alergam de la un doctor la altul, de la un spital la altul sau de la un terapeut la altul.
    Dar acum , cum sa fac?
  •  
    • 977 mesaje
    8 Mar 2011, 18:06
    1 1
    Sa-i explici ca nu e vina ei si mai sunt persoane ca ea.Cauta documentare si pune-i sonorul mai tare cu acelasi tip de persoane care povestesc cum la inceput a fost si pentru ei zdrobitor si apoi au acceptat si au invatat sa se descurce si asa.Daca ajuta....poti sa ii zici sa intre aici sau sa lasi adresa ei de mess si mai vb eu cu ea!Ca si pentru mess sunt ceva programe care iti zic ce scrie celalalt.Am vazut intr-un reportaj pe tvr 1.Bafta !
  •  
    • 5188 mesaje
    8 Mar 2011, 18:18
    1 0
    getai, nu exista asociatii, ceva pt nevazatori? eu stiu ca in bucuresti exista. poate se fac acolo ceva intalniri, activitati.

    e un subiect f interesant. e f greu sa te integrezi dar am vazut ca sunt f multe persoane cu dizabilitati care o fac. sunt de admirat de la cer la pamant.

    sunt multi care se descurca singuri, lucreaza cate ceva singuri, este extraordinar. ce bine ar fi daca in Romania s-ar finanta mai mult asociatiile care ajuta astfel de persoane decat ceea ce se face acum.
  •  
    • 1519 mesaje
    11 Mar 2011, 20:37
    1 0
    Oricare dintre noi putem sa intram in categoria asta fara sa fim vinovati cu ceva.Vedeti si voi cum se circula,cati oameni nevinovati sunt nenorociti de inconstienti de toate felurile.Eu cred ca daca ne-m putea pune o clipa in locul acestor oameni am fi mai atenti cu ei.Am prieteni si cunostinte care si-au depasit cu brio problemele si sunt oameni realizati care au reusit ceva in viata si nu inspira mila ba dimpotriva sunt invidiati.
  •  
    • 21 mesaje
    12 Mar 2011, 14:28
    3 1

    Buna ziua! Bun subiectul ! Pentru persoane cu dizabilitaţi mai ales. Eu sunt una dintre aceste persoane si este foarte important să-ţi împărtăşeşti problemele şi experienţele de viaţă cu persoane care nu vorbesc din afară ci din experienţa lor. Dar să mă prezint. Am 56 de ani şi  în

    urmă cu 9 ani la vârsta de 47 ani în urma  unui  accident vascular  am rămas cu hemiplegie  dreapta. Cu ajutorul lui Dumnezeu , cu  sprijinul nemijlocit al familiei ,cu kinetoterapie timp de 3 ani  am depaşit starea  de semi leguma. Am îinceput mersul în cârje,cu bastonul de care la un moment dat am scăpat dar cu un mers foarte greoi.Dar mâna nu am mai folosit-o pâna acum.

    Totuşi în aceste condiţii după un an de disperare, am început din nou să am diferite activităţi ,o nepoată la şcoală am descoperit calculatorul pe care-l ignorasem pănă atunci , am început să preţuiesc fiecare clipa cum creşte şi  cum înfloreşte o floare .Am început sa preţuiesc tot ce ne oferă Dumnezeu!

  •  
    • 977 mesaje
    12 Mar 2011, 17:33
    1 0
    De asta am zis...noi,ceilalti avem ce invata de la persoanele cu dezabilitati.Bravo tie,Alemia!
  •  
    • 1519 mesaje
    13 Mar 2011, 08:30
    1 0
    Ma bucur pt tine alemia.Asta spuneam si eu din experienta mea.E adevarat ca nu sunt in cauza dar am un preajma oameni care au depasit si ei problemele astea.E drept ca greu infruntand prejudecatile celor din jur care nu cred ca li se poate intampla oricand sa fie si ei in cauza.Am vazut cum sunt tratati in alte parti oameni care dintr-un motiv sau altul au probleme de vaz auz lau miscare.Acum e putin mai usor ca vezi si tu ca au fost adaptate calculatoare si pt nevazatori dar la noi deocamdata sunt mai greu de procurat pt ca sunt scumpe si statul nostru nu compenseaza nimic.Stiu ca pt proteze se dau niste bani dar trebuie sa alergi atat de mult pt formalitati (ca la noi)
  •  
    • 256 mesaje
    9 Feb 2012, 23:06
    3 0

        Eu personal nu am nici o dizabilitate, multumesc lui Dumnezeu, dar sunt voluntara de 5 ani la 2 asociatii in Cluj, si acuma ca m-am mutat nu de mult in Cugir, judetul Alba vreau sa deschid aici o asociatie pentru persoanele cu dizabilitati caci aici din cate am observat se face asa de putin pt. ajutorarea lor.
       Ce sa va zic eu, prietenul meu are handicap de gradul 1, mai precis este in carucior, de aceea are propiul atelier, avem o casuta luata in chirie si vrem sa ajutam pe altii care nu au norocul nostru sa aiba un sprijin.
       Din punctul meu de vedere, noi, cei multi si sanatosi avem numai de invatat de la aceste persoane, care au invatat sa se descurce in situatii pe care noi nu le putem concepe. Cum acesti oameni, care sunt mult mai oameni ca noi stiu sa mearga mai departe cand noi ne plangem la fiecare mica durere sau neajuns. 
       Eu zic ca ar trebui sa fim recunoscatori ca putem urca o scara, sau ca putem alerga sau pur si simplu ca vedem.....lucruri normale pentru noi, atata de firesti pe care oamenii astia nu le au si totusi ei stiu sa mearga mai departe.
      

  •  
    • 256 mesaje
    9 Feb 2012, 23:12
    3 0
      Eu v-as propune un mic test.
     
     Inchideti 5 secunde ochii si imaginativa ca nu va puteti misca picioarele. Ce ati face in urmatoarele 5 minute???
      Mai inchideti inca odata ochii si imaginativa ca nu vedeti. Cum v-ati descurca???

      Mai imaginativa ca daca nu aveti deloc forta in picioare cum ati putea sa va urcati intr-un pom.
     Cred ca raspunsul este: IMPOSIBIL.......totusi eu am vazut un om care nu isi poate misca picioarele si nu are nici o putere in ele ca s-a urcat intr-un cires unde mie mi-a fost frica sa ma urc cu o scara si mi-a adus cirese.

       De acea din partea mea pentru toate persoanele cu dizabilitati care nu s-au dat batute

       JOS PALARIA
  •  
    • 13910 mesaje
    11 Feb 2012, 12:33
    3 0
    am cunocut in real o persoana de pe eva, o persoana cu dizabilitati  (se deplaseaza extrem de greu si cu doua cirje), un om extraordinar, plin de viata, vesel, cu puterea de a face haz de necaz....un om cu un serviciu, cu multe responsabilitati acolo, dar si cu colegi extraordinari.

    fiul meu nu vede decit cu un ochi (o cataracta traumatica capatata la nastere, cine stie care dobitoc l-a lovit?), asta nu l-a impiedicat sa faca tenis, dans sportiv de performanta, sa conduca masina.....

    si tatal meu a suferit un accident vascular, din fericire, cu ajutor familiei, al medicilor, dar mai ales vointa si taria lui, si-a revenit (a fost greu, tot, dar absolut totul a trebuit sa reinvete, ca un copil mic)...


    e greu, dar nu imposibil!

    felicitari pt topic!

    ---o minuta rosie i-am dat enricai.  asta pt ca nu mi-a placut felul ei de a baga capul in nisip!---
  •  
    • 153 mesaje
    16 Feb 2012, 12:43
    0 1
    getai said:ma bucur ca ati deschis subiectul, sper ca poate cineva are vreo informatie in acest domeniu.
    Fiica mea, acum in varsta de 23 de ani si-a pierdut vederea in proportie de 90% in urma unei boli cumplite la varsta de 13 ani. Acum ca starea ei s-a stabilizat de cativa ani buni si ar vrea sa se bucure de viata atat cat poate, nu gaseste prieteni. este extrem de singura cu toate ca e o persoana vesela, cu simtul umorului, dornica sa socializeze. Ma simt extrem de neputincioasa si nu stiu cum sa o ajut. macar cand a fost vorba de sanatate alergam de la un doctor la altul, de la un spital la altul sau de la un terapeut la altul.
    Dar acum , cum sa fac? 

    Nu te da batuta! Cauta personane care au trecut prin asta ,i-ar fi foarte usor sa comunice cu asemenea persoane,altfel o poate intelege si ii pote vorbi o persoana cu o experienta similara.

    E groaznic sa te nasti integru si pe parcursul vietii sa te trezesti cu o infirmitate, sti foarte bine  ce inseamna sa fi normal si tanjesti dupa lucrul asta,  pe cand daca te nasti cu anumite defecte nu suferi asa mult pt ca habar nu ai cum e sa functionezi normal! Vorbesc din proprie experienta.  

     

  •  
    • 153 mesaje
    16 Feb 2012, 12:46
    0 0
    elenata said:

    As vrea sa discutam despre persoane cu dizabilitati si integrarea lor in viata sociala.

    Este foarte greu in ziua de azi.

    Va doresc sanatate tuturor si toate cele bune!


    Ar trebui infiintate mai multe programe care sa se ocupe de persoanele cu diverse dizabilitati. 

     

  •  
    • 1 mesaje
    1 Apr 2013, 17:09
    1 0
    Targ de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati: 

    http://www.hr-social.com/index.php?id=2038

  •  
    • 2 mesaje
    20 Oct 2013, 08:26
    1 0
    alemia said:

    Buna ziua! Bun subiectul ! Pentru persoane cu dizabilitaţi mai ales. Eu sunt una dintre aceste persoane si este foarte important să-ţi împărtăşeşti problemele şi experienţele de viaţă cu persoane care nu vorbesc din afară ci din experienţa lor. Dar să mă prezint. Am 56 de ani şi  în

    urmă cu 9 ani la vârsta de 47 ani în urma  unui  accident vascular  am rămas cu hemiplegie  dreapta. Cu ajutorul lui Dumnezeu , cu  sprijinul nemijlocit al familiei ,cu kinetoterapie timp de 3 ani  am depaşit starea  de semi leguma. Am îinceput mersul în cârje,cu bastonul de care la un moment dat am scăpat dar cu un mers foarte greoi.Dar mâna nu am mai folosit-o pâna acum.

    Totuşi în aceste condiţii după un an de disperare, am început din nou să am diferite activităţi ,o nepoată la şcoală am descoperit calculatorul pe care-l ignorasem pănă atunci , am început să preţuiesc fiecare clipa cum creşte şi  cum înfloreşte o floare .Am început sa preţuiesc tot ce ne oferă Dumnezeu!

     

  •  
    • 2 mesaje
    20 Oct 2013, 08:32
    1 0
    Buna ziua!Si eu sunt o persoana cu handicap nu foarte sever.Dar sa stiti ca si asa merita sa-ti traiesti viata si sa nu te intereseze comentariile celor care te privesc mai ciudat.Nici eu nu mai vad cu un ochi, nu mai aud bine si vorbirea e putin afectata in urma unei tumori care ma chhinuie de 3 ani.....dar merita traita viata.Sunt fffff optimista si fetita mea scumpa imi da un chef de viata extraordinar si un imbold in fiecare zi.Iubiti lucrurile frumoase si bucurati-va ca vedeti lumina zilei caci.....niciodata nu se stie ce aduce ziua de maine.Mai vorbim.......va astept comentariile voastre.
  •  
    • 1 mesaje
    15 Feb 2017, 19:54
    0 0
    Stiti site-uri de dating gratuite pe care intra persoane cu dizabilitati (mai ales din Bucuresti) ?
  •  
    • 73 mesaje
    19 Feb 2017, 16:16
    2 0
    Este dramatic sa fii in Romania cu handicap locomotor. Sunt exterem de rare rampele chiar in locatiile sanitare dispensare,policlinici sau spitale. Acolo unde exista au un unghi de inclinare absulut inutilizabil. Exista loc special in autobuze dar modalitatea de a urca in autobus .lipseste cu desavarsire, de calatorie pe CFR nici nu poate fi vorba. Adevarul este ca pentru statul Roman persoanele cu dizabilitati sunt o povara la fel ca batranii. Vai de noi in ce tara traim!
  •  
    • 2 mesaje
    4 Iul 2018, 15:55
    0 0
    Yahim said:Stiti site-uri de dating gratuite pe care intra persoane cu dizabilitati (mai ales din Bucuresti) ?

     

    Hello Dear, how are you and how is your health (jacobjanice38@gmail.com)
    My name is janice jacob i want to establish good and
    honest partnership with you.please contact me through
    my Email address(jacobjanice38@gmail.com)