Celule stem

  •  
    • 380 mesaje
    28 Iun 2010, 18:19
    0 0
    Mai am putin (hmm, ma rog, cam 3 luni) si nasc. Ma gandeam ca ar fi timpul sa ma hotarasc daca sa aleg o banca de celule stem sau nu. Intrebarea ar fi, ce banca? Am vreo 3 pe lista: Cord Blood, Biogen si Cryo Save.

    La primii imi place ca, daca sangele placentar nu se dov a fi viabil, Doamne fereste, nu platesc nik.

    La Biogenis, imi place ca au contract clar si ca pot plati in avans, eventual.

    Ceilalti se pare ca au niste kit-uri de recolare mai smechere, care permit si stocarea tesutului (pe langa cea a sangelui), lucru care se pare a fi f util si f nou, in lumina ultimelor cercetari.

    Ati avut experiente de genul asta? Ce ma sfatuiti?
  •  
    • 3 mesaje
    30 Iun 2010, 15:30
    0 0
    buna !
    si eu am studiat mai multe oferte dar, in final, am ramas la Stemcelexion. Cand am ales banca, m-am uitat mai intai unde este ea amplasata . Stemcelexion are banca in Germania. Nici la ei nu platesc nimic daca nu se depoziteaza celulele (asta se poate intampla daca nu sunt suficiente celule recoltate). Eu nasc peste 4 luni dar mi-am luat Kit-ul de recoltare din timp .. sa nu-mi faca bebe surprize !!!
  •  
    • 5188 mesaje
    7 Iul 2010, 09:59
    0 0
    io am apelat la cord. Vezi ca si bacile respective au instruit anumiti doctori. Vezi de la doctorul tau cu care are contacte si la care a fost instruit sa nu ai surprize ca nu stie cum se recolteaza.
  •  
    • 3 mesaje
    12 Aug 2010, 15:44
    0 0
    Sa fim seriosi, tot ce trebuie sa faca medicul este sa puna sangele intr-o punga din Kit ... Medicul meu mi-a spus ca eu decid cu ce firma sa fac recoltarea.
  •  
    • 5188 mesaje
    12 Aug 2010, 16:06
    0 0
    andreea, iti permiti sa risti? daca nu este recoltat cum trebuie, la revedere, nu mai ai cum sa repari situatia.
  •  
    • 1447 mesaje
    13 Aug 2010, 10:03
    0 0
    mi-e nu mi-a recomndat dr. sa inchei contract cu vreuna din firmele astea...

    mi-a zis ca au aparut ca ciupercile dupa ploaie, nu se stie unde se duc banii, e dubioasa treaba...

    daca insistam, recolta nu era problema...

    in sistemul asta se merge pe ideea ca " ce n-ar face parintele pt copilul sau"....de aici si succesul
  •  
    • 18 mesaje
    15 Aug 2010, 21:21
    0 0
    Dragelor, vedeti ca celule stem se pot recolta si din dintii de lapte ai copilasilor (atunci cand le cad in mod natural se recolteaza celule stem din ei). Se scutesc multi bani pentru ca daca apare vreo boala e o sansa infima sa apara in primii 6 ani de viata. Uite aici un site (Bioeden.com): http://www.bioeden.com/
  •  
    • 17 mesaje
    8 Feb 2011, 11:08
    0 0

    Eu stiu de la sora mea care e treaba cu stocarea de celule stem pentru ca recoltat acum 4 luni cu stem health unirea. noi suntem abonati cmu si se pare ca sunt in colaborare si ne-au facut un discount. insa cand am inceput sa ne interesam auzisem mai mult de cbc pe tema asta insa nu i-am ales deoarece folosesc o procedura invechita de stocare a sangelui integral si nu doar a celulelor stem. e singura banca ce inca mai foloseste asta si, din cate am inteles, nu face bine, in timp iar celulele isi pot pierde viabilitatea. ma rog, una peste alta, noi i-am ales pe cei de la cmu si pentru ca se poate plati in rate, au laboratorul in bucuresti, stocheaza in 2 recipiente dar nu platesti decat unul (spre deosebire de biogenis) si au o serie de oferte super.  pentru noi, stem health unirea a fost cea mai buna varianta.

  •  
    • 5609 mesaje
    11 Feb 2011, 22:31
    1 0
    http://stem-healthunirea.ro/
    Centrul Medical Unirea din Brasov, cel mai nou si modern centru medical privat din Romania. Binenteles ca are si banca de celule stem.
  •  
    • 3 mesaje
    8 Mar 2011, 15:07
    0 0
    Buna Fetelor !
    Eu gata, am scapat ! Am recoltat cu MLB-StemCelexion, totul a fost bine, nu am avut probleme cu ei. Celulele stem sunt acum depozitate in Germania in trei esantioane si ... asteapta sa fie folosite - lucru care nu se va intampla niciodata
    Eu pe ei ii recomand ! http://www.stemcelexion.ro/

    Si eu am auzit despre cei de la Cord Blood ca folosesc o metoda invechita, adica depoziteaza sangele cu tot cu celule, nu separa celulele de sange. Si sangele acela, in momentul transplantului este foarte toxic pentru organism ..... este ceva mai complicat si nu cred ca sunt in masura sa dau explicatii prea multe. Ideea e urmatoarea : cel mai bine este sa se separe celulele stem inainte de depozitare.
  •  
    • 5188 mesaje
    8 Mar 2011, 16:16
    0 0
    buna. nu-mi vine sa cred ce prostii citesc aici. recoltare din dinti? pai firma aia nu are autorizatie, fratilor, cum puteti sa vorbiti despre ceva ilegal?!!!

    ref la stocarea sangelui placentar, nu doar a celulelor, iata copy-paste de la o explicatie data de altcineva:

    "In timpul criogenarii (inghetarii sangelui in vederea depozitarii), pentru evitarea formarii cristalelor de gheata, se foloseste o substanta crio-protectoare care are insa efect advers, de toxicitate celulara. In cazul depozitarii integrale, masa de hematii (din sangele placentar) are efect de tamponare, fiind foarte benefica in aceasta situatie. Prin urmare este important ca si sangele placentar sa fie depozitat impreuna cu celulele stem.
    Problema majora care apare in cazul reducerii de volum este o pierdere de 10-15% din totalul celulelor (ceea ce nu este de dorit avand in vedere faptul ca volumul de sange este oricum limitat, fiind extrem de important ca acesta sa fie cat mai mare in cazul unui transplant).
    In plus, principalul motiv pentru depozitarea prin separare celulara (reducere de volum) ar fi costul mult mai mic pe care trebuie sa-l suporte bancile pentru fiecare unitate de sange placentar depozitata (pentru ca reduce de pana la 10 ori volumul ocupat de unitatea de sange placentar in stocatorul de depozitare). Adica e mult mai ieftina depozitarea prin reducere decat cealalta pentru ca se depoziteaza o cantitate mult mai mica."
  •  
    • 17 mesaje
    27 Sep 2011, 12:54
    0 0
    pe acelasi principiu, citez despre diferenta intre stocarea de sange integral vs. celule stem:
    Principalele motive pentru care stocam celule stem si nu sange integral sunt:

    "1. Stocarea de celule stem necesita un volum mai mic de DMSO in comparatie cu stocarea de sange integral. DMSO este substanta cu care sunt tratate celulele pentru protectie in timpul procesului de congelare, care in cantitati mari este toxica.

    2. Sangele procesat (unitatea de celule stem) contine mai putine celule rosii decat sangele integral. O parte din celulele rosii sunt distruse in timpul decongelarii si mai mult, DMSO distruge celulele rosii , iar hemoglobina eliminata de acestea este toxica pentru rinichii pacientului.

    3. Prezenta unui nr scazut de celule rosii in unitatea de celule stem reduce riscul de incompatibilitate de grup sanguin intre donator si primitor in cazul unui transplant.(celulele rosii stau la baza determinarii grupului sagvin si a RH-ului.)

    Sursa: http://reginamaria.ro/celulestem
  •  
    • 4 mesaje
    15 Feb 2012, 14:11
    0 0
    Cred ca primul pas este acela sa stii daca vrei sau nu vrei sa recoltezi celule stem copilului tau dupa care vin toate celelalte lucruri, daca am sau nu am bani, si daca am cu cine . Cel mai important este sa stim la ce le folosim acum sau la ce le vom folosi in viitor.
    Pronind de la aceste aspecte evident ca am inceput sa caut companiile din Romania si am ramas surpinsa sa vad cate au aparut. Daca acum 5 ani cand a nascut cumnata mea era doar o companie acum sunt poate prea multe si tocmai de aceea ne vine atat de greu sa alegem si sa face alegerea cea mai buna.
    Ce sa aleg ? dar ce conteaza mai exact pentru mine? de ce aleg o banca sau alta? sunt intrebari pe care mi le-am pus si eu si sunt sigura ca si voi ...inca nu am raspunsul final...am facut tabele cu avantaje si dezavantaje , cu bune si rele , evident nu petru toate bancile si acum vin si sa inteb si pe voi, cele care ati semant deja sau care sunteti pe cale sa o faceti...ce anume v-a determinat sa alegeti o banca si nu alta? va multumesc si sper sa reusesc mai usor sa ma decid dupa ce voi avea si sfaturile vostre.
  •  
    • 5 mesaje
    17 Feb 2012, 17:26
    0 0
    Roxy.Roxana said:Cred ca primul pas este acela sa stii daca vrei sau nu vrei sa recoltezi celule stem copilului tau dupa care vin toate celelalte lucruri, daca am sau nu am bani, si daca am cu cine . Cel mai important este sa stim la ce le folosim acum sau la ce le vom folosi in viitor.
    Pronind de la aceste aspecte evident ca am inceput sa caut companiile din Romania si am ramas surpinsa sa vad cate au aparut. Daca acum 5 ani cand a nascut cumnata mea era doar o companie acum sunt poate prea multe si tocmai de aceea ne vine atat de greu sa alegem si sa face alegerea cea mai buna.
    Ce sa aleg ? dar ce conteaza mai exact pentru mine? de ce aleg o banca sau alta? sunt intrebari pe care mi le-am pus si eu si sunt sigura ca si voi ...inca nu am raspunsul final...am facut tabele cu avantaje si dezavantaje , cu bune si rele , evident nu petru toate bancile si acum vin si sa inteb si pe voi, cele care ati semant deja sau care sunteti pe cale sa o faceti...ce anume v-a determinat sa alegeti o banca si nu alta? va multumesc si sper sa reusesc mai usor sa ma decid dupa ce voi avea si sfaturile vostre.

     

     

    Eu sunt mamica si aceleasi intrebari mi le-am pus si eu acum un an si ceva. Inainte de a lua decizia cineva m-a intrebat doar atat si acelasi lucru te voi intreba si eu pe tine : si daca intr-o zi copilul tau se va imbolnavi si va avea nevoie de un trasnplant de celule stem , cat de vinovata te vei simti? vei putea trece si trai cu acest sentiment de vinovatie? ce vei face?

    dupa ce-ti vei raspunde la intrebarea asta vei putea trece la toate celelalte

    Sper sa nu te supere ce ti-am scris ci doar sa te ajute sa iei o decizie dupa care daca mai ai pot sa te ajut cu ceva te rog sa-mi spui...

    De cele mai multe ori cand am intrat pe forum erau discutii ale mamicilor care era deja hotarate sa faca recoltarea  dar mesajul tau m-a facut sa intru sa impartasesc tuturor ceea ce m-a facut pe mine sa iau decizia de a recolta celule stem pentru ca asa cum ai spus si tu acesta este primul pas "sa stii daca vrei sau nu sa recoltezi celule stem "

  •  
    • 4 mesaje
    22 Feb 2012, 12:10
    0 0
    inaa1 said:
    Roxy.Roxana said:Cred ca primul pas este acela sa stii daca vrei sau nu vrei sa recoltezi celule stem copilului tau dupa care vin toate celelalte lucruri, daca am sau nu am bani, si daca am cu cine . Cel mai important este sa stim la ce le folosim acum sau la ce le vom folosi in viitor.
    Pronind de la aceste aspecte evident ca am inceput sa caut companiile din Romania si am ramas surpinsa sa vad cate au aparut. Daca acum 5 ani cand a nascut cumnata mea era doar o companie acum sunt poate prea multe si tocmai de aceea ne vine atat de greu sa alegem si sa face alegerea cea mai buna.
    Ce sa aleg ? dar ce conteaza mai exact pentru mine? de ce aleg o banca sau alta? sunt intrebari pe care mi le-am pus si eu si sunt sigura ca si voi ...inca nu am raspunsul final...am facut tabele cu avantaje si dezavantaje , cu bune si rele , evident nu petru toate bancile si acum vin si sa inteb si pe voi, cele care ati semant deja sau care sunteti pe cale sa o faceti...ce anume v-a determinat sa alegeti o banca si nu alta? va multumesc si sper sa reusesc mai usor sa ma decid dupa ce voi avea si sfaturile vostre.

     

     

    Eu sunt mamica si aceleasi intrebari mi le-am pus si eu acum un an si ceva. Inainte de a lua decizia cineva m-a intrebat doar atat si acelasi lucru te voi intreba si eu pe tine : si daca intr-o zi copilul tau se va imbolnavi si va avea nevoie de un trasnplant de celule stem , cat de vinovata te vei simti? vei putea trece si trai cu acest sentiment de vinovatie? ce vei face?

    dupa ce-ti vei raspunde la intrebarea asta vei putea trece la toate celelalte

    Sper sa nu te supere ce ti-am scris ci doar sa te ajute sa iei o decizie dupa care daca mai ai pot sa te ajut cu ceva te rog sa-mi spui...

    De cele mai multe ori cand am intrat pe forum erau discutii ale mamicilor care era deja hotarate sa faca recoltarea  dar mesajul tau m-a facut sa intru sa impartasesc tuturor ceea ce m-a facut pe mine sa iau decizia de a recolta celule stem pentru ca asa cum ai spus si tu acesta este primul pas "sa stii daca vrei sau nu sa recoltezi celule stem "

     

    multumesc pentru raspuns. ma gandesc la tot ceea ce mi-ai spus si tu si alte persoane .  Tu ai mers la intalniri cu mai multe companii ? sincera sa fiu sunt putin reticenta in ai asculta pe fiecare in parte pentru ca fiecare va face un act de vanzare mai bun sau mai putin bun . Tu cand ai recoltat ce anume ai cautat la o banca ? ce te-a determinat sa ii alegi pe unii si nu pe altii. Daca voi decide sa fac recoltarea mi-ar fi de ajutor sa vad care au fost si criteriile vostre de alegere, poate ca ale mele nu sunt complete poate am omis ceva sau cine stie.... Doctorul tau ti-a recomandat pe cineva ?

  •  
    • 939 mesaje
    6 Mar 2012, 10:18
    1 0
    Buna !

    Si eu am un baietel de 13 luni si voi naste o fetita peste 3 luni. LOucim in Franta unde,paradoxal (as zice) nu se vorbeste deloc de aceste banci.

    De ce oare? Vazand succesul pe care stocarea celulelor stem il arez in RO ma intreb de ce nu si aici? Nu o fi vreo "moda" bazata pe santajul emotional aplicat parintilor?

    Imi voi intreba medicul la urmatorul consult.

    Spun asta dupa ce am aflat ca ecografia 3D nu are nicio valoare medicala/stiintifica ci doar...estetica...

    Si aici imi puneam intrebari - de ce toate prietenele o fac in RO (platind totusi sume importante) si aici nici n-am auzit de ea...

    Va pup ,multa sanatate !!!
  •  
    • 5 mesaje
    28 Mar 2012, 16:11
    0 0
    Roxy.Roxana said:
    inaa1 said:
    Roxy.Roxana said:Cred ca primul pas este acela sa stii daca vrei sau nu vrei sa recoltezi celule stem copilului tau dupa care vin toate celelalte lucruri, daca am sau nu am bani, si daca am cu cine . Cel mai important este sa stim la ce le folosim acum sau la ce le vom folosi in viitor.
    Pronind de la aceste aspecte evident ca am inceput sa caut companiile din Romania si am ramas surpinsa sa vad cate au aparut. Daca acum 5 ani cand a nascut cumnata mea era doar o companie acum sunt poate prea multe si tocmai de aceea ne vine atat de greu sa alegem si sa face alegerea cea mai buna.
    Ce sa aleg ? dar ce conteaza mai exact pentru mine? de ce aleg o banca sau alta? sunt intrebari pe care mi le-am pus si eu si sunt sigura ca si voi ...inca nu am raspunsul final...am facut tabele cu avantaje si dezavantaje , cu bune si rele , evident nu petru toate bancile si acum vin si sa inteb si pe voi, cele care ati semant deja sau care sunteti pe cale sa o faceti...ce anume v-a determinat sa alegeti o banca si nu alta? va multumesc si sper sa reusesc mai usor sa ma decid dupa ce voi avea si sfaturile vostre.

     

     

    Eu sunt mamica si aceleasi intrebari mi le-am pus si eu acum un an si ceva. Inainte de a lua decizia cineva m-a intrebat doar atat si acelasi lucru te voi intreba si eu pe tine : si daca intr-o zi copilul tau se va imbolnavi si va avea nevoie de un trasnplant de celule stem , cat de vinovata te vei simti? vei putea trece si trai cu acest sentiment de vinovatie? ce vei face?

    dupa ce-ti vei raspunde la intrebarea asta vei putea trece la toate celelalte

    Sper sa nu te supere ce ti-am scris ci doar sa te ajute sa iei o decizie dupa care daca mai ai pot sa te ajut cu ceva te rog sa-mi spui...

    De cele mai multe ori cand am intrat pe forum erau discutii ale mamicilor care era deja hotarate sa faca recoltarea  dar mesajul tau m-a facut sa intru sa impartasesc tuturor ceea ce m-a facut pe mine sa iau decizia de a recolta celule stem pentru ca asa cum ai spus si tu acesta este primul pas "sa stii daca vrei sau nu sa recoltezi celule stem "

     

    multumesc pentru raspuns. ma gandesc la tot ceea ce mi-ai spus si tu si alte persoane .  Tu ai mers la intalniri cu mai multe companii ? sincera sa fiu sunt putin reticenta in ai asculta pe fiecare in parte pentru ca fiecare va face un act de vanzare mai bun sau mai putin bun . Tu cand ai recoltat ce anume ai cautat la o banca ? ce te-a determinat sa ii alegi pe unii si nu pe altii. Daca voi decide sa fac recoltarea mi-ar fi de ajutor sa vad care au fost si criteriile vostre de alegere, poate ca ale mele nu sunt complete poate am omis ceva sau cine stie.... Doctorul tau ti-a recomandat pe cineva ?

     

    Nu , medicul nu mi-a recomandat pe nimeni si ii multumesc pentru acest lucru. Mi-a zis doar sa ma documentez si atat. E o decizie pe care o iei ca parinte , fara sa-ti pese prea mult ce zic cei din jur. Eu am cautat o banca care sa-mi inspire incredere, sa aiba traditie si in cercetare, sa nu fie de pe teritoriul romanie. Ce-i drept drept cand am recoltat eu acum 2 ani nu erau asa multe banci dar daca ar fi sa raman insarcinata as alege aceeasi banca.

     

  •  
    • 1046 mesaje
    29 Mar 2012, 11:16
    0 0
    La perla, exista o adevarata industrie in Romania bazata pe manipularea opiniei publice si santajarea parintilor.
    Dupa ce am vb cu mai multi medici si specialisti in oncologie (am avut o ruda bolnava de cancer) am hotarat sa nu recoltez celule stem.
    Fetelor, nu stiu daca ati vazut reportajul Paulei Herlo de la Protv, acum 3 saptamani cred, emisiunea "romania te iubesc".
    A demonstrat ca aceasta recoltare este o excrocherie si a dat exemplu un caz concret al unei fetite bolnave de limfom cred, ai carei parinti recoltasera celule stem si surpriza, nu puteau face transplantul din 2 motive:
    1. deci firma stipula in contract ca la momentul cand va fi necesara aceasta interventie(prevazuta in bolile pe care le acopereau) trebuie sa se incerce intai transplantul standard . Numai dupa ce sunt epuiate celelette metode se recurge la transpantul de celule stem recoltate din cordonul ombilical.
    2. chiar daca interventia se facea pe cheltuiala firmei de recoltare, SPECIALISTII SPUNEAU CA FETITA RISCA SA DEZVOLTE O ALTA FORMA DE CANCER DEOARECE CELULE RECOLTATE DE LA EA ERAU "PREDISPUSE GENETIC " SA FACA CANCER.
     
    Concluzia, suntem santajati ca parinti de aceste firme!
    Singura solutie ar fi o banca unde sa se doneze benevol aceste celule stem iar implantul sa se faca tot benevol. Exemplu este Spania.
    De asemenea subcriu la ecografia 3/4 D. Singura cu valoare medicala este MORFOLOGIA fetala. Restul sunt pur poze cum spune si laperla.
  •  
    • 771 mesaje
    29 Mar 2012, 11:51
    0 0
    cristinica1974 said:La perla, exista o adevarata industrie in Romania bazata pe manipularea opiniei publice si santajarea parintilor.
    Dupa ce am vb cu mai multi medici si specialisti in oncologie (am avut o ruda bolnava de cancer) am hotarat sa nu recoltez celule stem.
    Fetelor, nu stiu daca ati vazut reportajul Paulei Herlo de la Protv, acum 3 saptamani cred, emisiunea "romania te iubesc".
    A demonstrat ca aceasta recoltare este o excrocherie si a dat exemplu un caz concret al unei fetite bolnave de limfom cred, ai carei parinti recoltasera celule stem si surpriza, nu puteau face transplantul din 2 motive:
    1. deci firma stipula in contract ca la momentul cand va fi necesara aceasta interventie(prevazuta in bolile pe care le acopereau) trebuie sa se incerce intai transplantul standard . Numai dupa ce sunt epuiate celelette metode se recurge la transpantul de celule stem recoltate din cordonul ombilical.
    2. chiar daca interventia se facea pe cheltuiala firmei de recoltare, SPECIALISTII SPUNEAU CA FETITA RISCA SA DEZVOLTE O ALTA FORMA DE CANCER DEOARECE CELULE RECOLTATE DE LA EA ERAU "PREDISPUSE GENETIC " SA FACA CANCER.
     
    Concluzia, suntem santajati ca parinti de aceste firme!
    Singura solutie ar fi o banca unde sa se doneze benevol aceste celule stem iar implantul sa se faca tot benevol. Exemplu este Spania.
    De asemenea subcriu la ecografia 3/4 D. Singura cu valoare medicala este MORFOLOGIA fetala. Restul sunt pur poze cum spune si laperla.

     

     

     

    F interesant, multumesc Laperla si Cristinica pt aceste informatii! Nu am copii, dar pana acum ma gandeam ca, in cazul in care as ramane insarcinata, as face aceste proceduri.


    Acest mesaj a fost editat de către idrys: 29 Mar 2012, 11:52
  •  
    • 939 mesaje
    29 Mar 2012, 20:16
    0 0
    Buna fetelor, Intre timp, m-am documentat si intr-adevar, in Franta exista o banca nationala de celule stem la care se face appel in caz de nevoie. Deci, pot intelege ca in absenta acesteia, parintii sa fie tentati sa contracteze o firma privata. In Franta stocarea acestor celule este chiar ilegala…nu insa recoltarea lor (cine doreste, poate plati un kit adus din strainatate care va fi folosit de medic in deplina legalitate cu conditia ca acest kit apoi sa fie stocat in afara tarii). Apoi, in ceea ce ma priveste, sunt sceptica cu privire la disponibilitatea acestor celule peste 20,30 ani…mai putem oare lasa ceva in grija vreunei companii care sa ne poata garanta ca putem recupera peste atatia ani ? ………. ;