CHIST OVARIAN!

  •  
    • 3 mesaje
    13 Sep 2004, 13:21
    10 10
    Am descoperit recent ca am un chist ovarian de 5cm/4.5cm (maricel as spune...)

    Parerile medicale au fost unanime- TREBUIE OPERAT!

    Vreau insa sa mai aman momentul si sa stiu daca exista vreun tratament pentru asta? (naturist, hormonal, orice)

    Si poate imi mai impartasiti din experienta voastra informatii in tema data!!!!!


    Multumesc!
  •  
    • 87 mesaje
    14 Sep 2004, 09:29
    4 3
    Am luat 6 luni anticonceptionale Logest si a disparut dar dimensiunea era mai mica.Apoi am continuat cu tinctura de cretisoara si extract de zmeur care sunt speciale pt.chisturi si fibroame.Detalii despre ele gasesti pe naturaplant.ro.Multa sanatate.
  •  
    • 2 mesaje
    3 Ian 2005, 13:56
    3 2
    eu am avut un chist de 8-9 asa ca...
    l-am operat laparoscopic sin 3 zile am fost acasa, a fost greu insa nu insuportabil a fost mai mult traumatizant psihic... fizic nu am avut decat sa zic asa 3 gauri pe unde au introdus sonda...
    asa ca nu-ti fa griji.....
    trece repede!!!!!
    chiar nu-ti fa griji
  •  
    • 257 mesaje
    5 Ian 2005, 11:03
    3 1
    mai jos un tratament naturist, care sper sa-ti fie de ajutor (rau nu are cum sa-ti faca, oricum)

    Chisturi ovariene
    Se combina in parti egale pulberi din urmatoarele plante (rasnite): napraznic, frunze de mur, salvie, seminte si flori de urzica, rostopasca si rachitan.
    Se inghite cate o lingurta cu varf din aceasta combinatie de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
    Se tine repetat regimul cu cereale integrale (Oshawa) cate 10 zile, cu 5 zile pauza.
    Se aplica pe zona ovarelor cataplasme calde cu coada calului.
  •  
    • 106 mesaje
    6 Ian 2005, 08:56
    4 2
    Buna, Ioanina!
    Acum cinci luni mi-a fost descoperit un chist ovarian de aceeasi dimensiune (5cm), si mi-a fost recomandat tratament cu Diane-35, pe care l-am urmat si in trei luni chistul a disparut. Nici un doctor nu mi-a vorbit de operatie, ci mi-au dat mai intai tratament hormonal. Acum depinde si de tine, daca accepti sa iei aceste pilule sau te increzi in nu stiu ce tratament naturist miraculos.Bafta!
  •  
    • 257 mesaje
    6 Ian 2005, 12:17
    2 3
    draga ana...

    ar trebui sa te limitezi la a da sfaturi atat de directe in ceea ce priveste folosirea anticonceptionalului diane 35. conteaza varsta, conteaza daca esti fumatoare, conteaza cum stai cu tensiunea samd...
    am luat si eu diane 35, tot cu acelasi scop si crede-ma, a doua oara in viata mea nu voi mai face acest lucru, mai ales ca problemele au revenit dupa ce am renuntat la diane. si altele, in plus.
    asa ca, tot un tratament naturist e mai sanatos (cum ziceam... rau nu-ti poate face)
  •  
    • 106 mesaje
    6 Ian 2005, 12:48
    3 3
    Buna, Penelopa!
    Nu am sfatuit-o in nici un fel sa ia Diane, oricum ma indoiesc ca ar face-o la un simplu indemn al meu. Voiam doar sa subliniez ca un tratament hormonal urmat la SFATUL UNUI MEDIC COMPETENT poate ajuta si nu este neaparat nevoie sa ajunga la operatie. In privinta reactiilor adverse pe care le-ar da anticonceptionalele, cum ar fi ingrasarea sau nu stiu ce stari depresive, cred ca altele sunt cauzele dar unii au gasit "tap ispasitor". Tratamentele naturiste ma indoiesc profund ca pot ameliora chistul ovarian, mai ales ca nu cred ca vreun medic ar recomanda acest tip de tratament. Dar, in fine, probabil merita incercat ca multe altele pe lumea asta...
  •  
    • 257 mesaje
    6 Ian 2005, 19:07
    1 2
    cand vorbim de efecte secundare in urma tratamentelor cu anticonceptionale, ingrasarea sau starile depresive sunt chiar minore. e vorba de efecte mult mai grave, care, de obicei, sunt trecute si in prospect.
    in orice caz, recomandarea anticonceptionalelor ca tratament este cea mai rea solutie, si medicii din Romania dau astfel dovada de ignoranta si nepasare fata de pacientele lor. In toata lumea asta s-a pornit o campanie impotriva anticonceptionalelor ca tratament, numai doctorii romani se fac ca sunt de pe alta planeta.
    Si nu uita, medicina are totusi la baza natura, asa ca nu vad de ce ai fi impotriva tratamentelor naturiste.
    Asociate cu un regim alimentar adecvat, aceste tratamente daca nu te vindeca, oricum te ajuta in imbunatatirea sanatatii fizice si psihice.
    Acum sa nu crezi ca sunt o adepta a tratamentului naturist totalitar si nici impotriva medicamentelor, dar ar fi bine sa te reintorci din cand in cand la natura...
  •  
    • 1 mesaje
    11 Feb 2005, 10:05
    0 2
    Buna, sunt noua pe aici, dar sufar de aceiasi problema, chist ovarian, am amanat un an de zile pana sa ma duc la medic si cand am ajuns acolo fara ezitare mi-a dat sa iau Diane 35, indeea este ca l-am luat 4 luni, nu stiu inca daca s-a retras sau nu, dar normal un anticonceptional se da doar dupa niste analize amanuntite , pt a vedea ce se potriveste organismului tau. Tot ce pot sa spun este ca inca mai am dureri si sunt plina de varice pe tot corpul... nu este prea placut. Nu am stiut pana acum ca se poate vindeca si cu plante, o sa incerc, dar sunt convinsa ca trebuie adoptat si un regim alimentar adecvat pentru asta. O sa spui ca nu e asa, dar ceea ce bagam in noi ne afecteaza mai devreme sau mai tarziu.
  •  
    • 3 mesaje
    12 Feb 2005, 21:38
    3 5
    Buna, Ioannna!! Am trecut printr-o experienta asemanatoare acum 6 ani. Greseala mea a fost ca nu m-am dus la endocrinolog si intr-o buna zi am avut crize de durere, de nu puteam sa stau nici pe un scaun.... Am luat salvarea si am ajuns la operatie... Chistul a crescut de la 3cm la 7cm si se rupsese, deoarece a ajuns langa apendic, deci facusem hemoragie interna.... Am fost la un pas de moarte... Muluesc lui Dumnezeu ca mi-a salvat viata si medicilor competenti care si-au facut datoria... Mi-am revenit greu, dar de atunci sunt in legatura cu medicul endocrinologic si nu mai am probleme... Am omis sa iti spun ca medicul ginecolog imi daduse un tratament ineficient.. Sfatul meu este sa apelezi mai intai la un endocrinolog si daca iti spune ca nu se mai poate trata medicamentos , atunci este bine sa il operezi pentru ca iti poate afecta viata...Multa sanatate si succes!!!Te pup, Corayma
  •  
    • 28 mesaje
    17 Feb 2005, 12:35
    2 1
    E o prostie crasa treaba cu anticonceptionalele. Am luat aproape 9 ani si efectele le simt si acum. Problemele cu ovarele au fost rezolvate numai in timp ce luam aceste pilule. Am luat de toate, dar cel mai mult am luat Diane35. Am ajuns sa nu le mai suport si am refuzat sa le mai iau. Am zis ca fac orice dar nu le mai suportam. Psihic si fizic. Stari depresive, dureri de sani si in ultimul timp dureri de cap, ameteli si probleme cu ochii. Am aproape 3 luni de cand nu mai iau, ma simt super din toate punctele de vedere dar ma dor ovarele, asa ca am suportat totul degeaba. Cautati alta metoda pentru ca asta este total ineficienta.Si daca o gasiti spuneti-ne si noua!
    Va pup!
  •  
    • 1 mesaje
    3 Oct 2005, 00:32
    8 3
    imi poti da si mie te rog numele medicului care a facut operatia laparoscopic a chistului de 8/9?
    Eu am un chist de 7/9 cm cu sange in interior, as dori sa incerc aceiasi metoda Multumesc.
  •  
    • 28 mesaje
    18 Iul 2006, 04:02
    2 2
    Buna tuturor !
    Am aflat de chist in februarie si pe atunci avea 7 pe 5 cm , am urmat un tratament naturist si la urmatoarea vizita la ginecolog pt a-mi face echografia m-am speriat ca acest chist in loc sa se absoarba a mai crescut cu 1 cm ... 8 pe 6 cm . Am lasat tratamentul naturist pe cel pe care il luam si acum iau Utrogestan si ceai de napraznic pe care il beau cu inghitituri mici, 3 cani pe zi si neindulcit. Cand am fost la Bucuresti pt consultatie , medicul mi-a spus ca acest chist este de operat, mi0a spus ca pot sa incerc acest tratament, dar el nu crede ca s-ar absorbi. Chistul il am pe partea dreapta, am mai avut si unul pe stang de 2-3 cm care cu tratamentul naturst a disparut. Medicii de la Bucuresti mi-au mai spus ca daca peretii sunt foarte grosi si nu se lasa dezlipit de pe ovar va trebui sa-mi scoata cu totul, daca da, imi va lasa ovarul la locul lui. La inceput imi era frica gandindu-ma ca raman doar cu un ovar, dar am auzit de la mai multe pers care au trecut prin asa ceva si au putut concepe bebei si acel singuratic. Eu nu ma mai sperii de asta, in special ma uit la mama mea care ea sta cu inima in dinti , ea este cea mai speriata de situatie si nu stiu cum sa o linistesc ...
  •  
    • 619 mesaje
    18 Iul 2006, 09:16
    6 2
    Buna, fetelor!
    Problema mea a fost mult mai grava, de aceea imi permit sa intervin.
    Un regim naturist se tine sub indrumarea stricta a unui medic naturist! Cautati-va un spital bun (Eu am fost la Elias)unde endocrinologul, chirurgul, radiologul sa colaboreze! Tratamentul naturist nu rezolva mereu problema, dar poate stagna evolutia chistului, poate preveni aparitia altora!
    Va doresc curaj, succes si multa, multa sanatate!
  •  
    • 106 mesaje
    18 Iul 2006, 09:32
    2 3
    Buna, si eu am avut chist ovarian. Am luat Diane 35 vreo 3 luni, una pauza si apoi inca 3 luni. In paralel am urmat tratament naturist cu extract din mladite de zmeur si extract din muguri de coacaz negru de la Plant Extract. Sunt in jur de 80.000. Tratamentul asta l-am luat cam 5 luni. Dupa vreo 3 luni am refacut ecografia si nu mi-a mai gasit nimic. Pt siguranta am repetat-o de curand si acelasi rezultat: au disparut. Deci nu a recidivat. E bine de continuat tratamentul naturist din cand in cand preventiv. Oricum nu are ce sa faca rau.
    Acum, eu cred ca ce mi-a priit a fost tratamentul naturist (treb. respectat nr. de picaturi), dar cred ca si Diane a fost de folos..Eu cred ca daca il folosesti numai in acest scop poate avea efecte bune. Eu nu folosesc deloc anticonceptionale si sunt si f. slaba. Cred ca astea au fost niste aspecte favorabile.
  •  
    • 1151 mesaje
    18 Iul 2006, 23:51
    3 2
    ce legatura are faptul ca esti slaba cu chisturile?
    ms
  •  
    • 106 mesaje
    19 Iul 2006, 09:11
    1 0
    Pt. inocenza:
    La cei slabi efectul este mult mai rapid si nu e nevoie sa iei pastile timp indelungat pt a-si atinge scopul. Mai ales ca astea au si efecte adverse.
  •  
    • 205 mesaje
    19 Iul 2006, 17:26
    0 2
    pt.chanse:la ce doctor ai fost la elias?eu urmeaza sa ma operez pe 1 august.dr. meu este Dan Strajan.din pacate chistul meu nu poate fii eliminat cu tratament si ma voi opera.m-am obisnuit cu ideea dar tot mi-e frica de ce va urma,mai ales ca nu am inca copii si chistul s-a format la ultima sarcina pe care am pierdut-o in febr.(s-a oprit din evolutie singura)si imi doresc enorm copii,am 27 de ani.
  •  
    • 225 mesaje
    20 Iul 2006, 16:56
    2 2
    si eu am facut un tratament cu anticonceptionale impreuna cu naturist si am scapat de chisturi. cel putin la ultima ecografie era ok.

    roxi, sa stii ca si eu vreau copii si mor... eu am 29 de ani. dupa dereglarile hormonale care au fost super nasoale (mi-a intarziat menstruatia 9 sapt si am mers la 3 doctori pana sa descopar chisturile), fa tratament cu anticoncep (deci pauza bebe), apoi am racit la ovare, ia antibiotice, apoi am fost racita cu gat umflat si dureri de cap si nu-mi ardea de nimic, iar acum ma doare maseaua. in plus, sunt milioane de lucruri de facut la serv, sunt destul de stresata si eu si sotul, nu ne sincronizam sa fim amandoi acasa pentru ca plecam in deplasari destul de des.

    si concediu, daca se va poate, nu se stie sigur, va fi in septembrie sa ne mai relaxam si noi

    deci, crede-ma ca se poate mai rau pt ca situatia nu se va rezolva...

    dar, hai sa gandim pozitiv. poate ma las de servici, Dumnezeu ne ajuta pe toti, va fi bine!
  •  
    • 205 mesaje
    21 Iul 2006, 12:48
    1 5
    azi sunt optimista in privinta vietii mele,sigur voi avea copii si se va termina cu bine operatia mea.bafta si tie,noi am gasit pina la urma timp sa stam impreuna si a dat rezultate de 2 ori deci nu dispera ca iti va veni si tie timpul.