DA, CANDIDA POATE FI INVINSA!

  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    22 Oct 2009, 21:16
    51 23
    Salut fetele,

    Nu e prima oara cand ma aflu pe un astfel de forum disperat dedicat candidozei. Pana acum lecturam si eu ce se scria pe aici doar-doar mai imi venea cate o idee, ce as mai putea face, desi devenisem intre timp un "mare specialist candida", desigur un titlu pe care as fi dat orice sa nu-l fi obtinut. Dar m-am luptat ani nenumarati cu candida vaginala si am incercat tot ce s-a putut incerca, medicamente sau tratamente naturiste, sarmanul meu vagin numai el stie ce-a indurat....

    Dar nu am vrut sa ma las - desi multi ginecologi imi ziceau sa ma resemnez pentru ca 95% dintre femei o fac si nu scapa nciodata de ea.

    Acum insa, chiar azi, pot spune ca am reusit in sfarsit sa inving candida. Cu ajutorul unui medic minunat cum nu cred sa mai existe multi. De vrea cineva sa imi afle povestea - da, e o poveste de succes - sa-mi dea de stire. Sunt aici ca sa impartasesc ceea ce stiu si sa va ajut. Caci numai cine "nu mai scapa de candidoza" de ani de zile, stie ce cosmar poate trai.
  •  
    • 338 mesaje
    23 Oct 2009, 00:51
    42 13
    Povesteste-ne. Sigur ca intereseaza pe 95% dintre eve!

  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    24 Oct 2009, 15:39
    15 13
    Da, asa ma gandeam si eu...

    Totul a inceput in urma cu aproximativ 8 ani intr-un moment de - cum sa-l numesc, plictiseala maxima, prostie, inconstienta? - cand am facut sex protejat cu un tip in care nu aveam nici o incredere. Dar eram curioasa de ceva nou si ma gandeam eu chestia aceasta oricum nu va avea nici un fel de urmari. S-a intamplat insa ca prezervativul sa se rupa putin, culmea ghinionului ar zice unii, eu as numi-o insa mana Providentei divine, exista repercursiuni in viata aceasta cam pentru toate faptele noastre, spun asta acum la varsta deplinei maturitati. Nu a fost nici un fel de ejaculare, doar poate o picatura de lichid preseminal care a ajuns in vaginul meu. Si a fost de-ajuns ca sa inceapa cosmarul.

    Am simtit imediat mancarimi si am stiut ca ceva e in neregula, si doar evele care au trecut prin aceasta stiu cat de groaznic e acest prurit candidozic si cat de murdara te simti tot timpul, inundata in acele secretii grunjoase. Si am inceput sa iau lungul drum al cabinetelor medicale. Pana in acel moment nu mai fusesem niciodata pe masa ginecologului, si nici nu prea aveam de gand sa dau pe-acolo prea curand, desigur din acea pudoare rau inteleasa, iata insa ca acum nu mai aveam incotro. A durat putin pana ce am primit diagnosticul corect, candidoza vaginala, am luat cu cea mai mare seriozitate toate ovulele si unguentele indicate de medici, cu tot cu spalaturile de rigoare, dar totul a fost in zadar. Am inceput sa imi dau seama de gravitatea situatiei, asa ca m-am hotarat sa ma documentez cat se poate de bine asupra acestui subiect. Am citit tot ce mi-a cazut in mana si am incercat practic cam toate tratamentele despre care am aflat, atat din medicina alopata, cat si tratamente naturiste. Am ajuns sa ma satur de toate combinatiile de ceaiuri pe care mi le faceam si de toate irgatiile acelea vaginale ce nu se mai terminau. Sa nu mai mentionez, vaginul meu ajunsese in ultimul hal de inflamatie din cauza atator tratamente ce-i zapacisera flora interna. Am incercat si instilatii cu iaurt, nu m-au ajutat defel. Mi-am comandat plina de speranta si niste ovule cu propolis preparate de un biolog din Bucuresti care parea sa aiba multe succese, din pacate nici acestea nu au avut nici un rezultat la mine. Mentionez in acelasi timp si ca aveam si o slujba amarata si cu un salariu tare mic, si stiti foarte bine cam cat sunt de scumpe toate aceste medicamente ginecologice, mi-era teribil de greu cu toate aceste cheltuieli generate de candida, dar macar de nu ar fi fost bani aruncati pe apa sambetei, ca nu mi-ar fi parut rau. Dar totul era in zadar.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    24 Oct 2009, 15:46
    23 11
    Pana la urma insa Dumnezeu m-a ajutat si am dat peste un medic foarte, foarte inimos, e vorba de D-rul Mircea Cartis din Timisoara. Chiar cred ca i s-a facut mila de mine cand m-a vazut atat de necajita, si-a dat si seama ca eram cam saracuta, nu mi-a luat niciodata un ban pe consultatii. Am platit doar analizele, dar pe acelea le-am facut oricum foarte rar pentru ca stiam sigur care era situatia - aceeasi, tot timpul. I-am povestit pe scurt de toate tratamentele urmate si ca sunt la capatul puterilor. Domnul Doctor m-a incurajat cat a putut si mi-a zis ca tot trebuie eu sa scap cumva de candidoza asta, doar a avut si destule paciente care s-au vindecat. Si mi-a mai spus si un mare adevar pe care l-am aflat si eu din propria mea experienta: din pacate, tratamentele naturiste chiar nu dau nici un rezultat cu candida. Pot poate sa mai amelioreze senzatia pruriginoasa, sa mairefaca un pic flora vaginala, dar nu pot sa vindece. Iar daca cineva dintre voi a reusit sa se vindece cu leacuri naturiste de aceasta pacoste, nu pot decat sa-l felicit, eu una nu am reusit.

    Luasem eu pana atunci o gramada de medicamente intravaginale, dar tot nu le luasem pe toate.... Asa ca D-nul Doctor Cartis mi-a mai recomandat cateva, tot fara efect insa. Si cum mai apare cate un medicament nou pe piata in domeniu, cum mi-l recomanda, doar-doar izbandim pana la urma. Ceea ce - spre marea mea surprindere s-a si intamplat - tocmai aparuse atunci Lomexinul, era "ultimul racnet" in materie. Se iau 3 ovule o data la 3 zile. Cu el am scapat. De buna seama insa vor fi multe eve care imi vor spune ca si ele au incercat cu Lomexin si au ramas dezamagite, ca nu le-a ajutat deloc.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    24 Oct 2009, 15:47
    23 20
    Absolut corect, pentru ca exista o mica-mare smecherie in toata chestia asta cu administrarea ovulelor intravaginale. Si chiar am observat ca cine intr-un lung thread dedicat acestui subiect a si mentionat-o, doar ca nu prea mi s-a parut ca lumea a bagat de seama. Si smecheria este urmatoarea: cel mai bine si mai bine ovulele se iau cu contact sexual. Adica daca tot barbatii ne-au facut un rau, sa ne mai faca si un pic de bine.... Desigur, contact sexual protejat, ideal cu un prezervativ fara spermicid sau arome. Si tot ideal, daca se poate, partenerul de tratament sa fie cat de cat dotat si sa se mai si iste cat mai mult si cat mai bine.... macar 15 minute... si sa incerce sa nu lase nici un coltisor neatins.... Dincolo de orice aer de gluma, ceea ce va spun eu acuma e cat se poate de serios. Nu a fost ideea medicului meu ginecolog, dar a fost ideea tot a unui medic, cu o vasta experienta profesionala. Si explicatia e foarte simpla: de ce in laborator toate aceste medicamente elimina candida cu succes, de aceea li se face si o reclama grozava, iar in realitate nu? Pentru ca in laborator substanta activa ajunge peste tot, ceea ce insa nu reusesc bietele noastre degete, oricat de lungi ar fi ele (iar ale mele sunt chiar scurte...) Oricat ne-am stradui sa introducem ovulele acelea cat mai adanc, e tot degeaba, petru ca ele tot nu ajung topindu-se sa ajunga peste tot si sa omoare candidoza. Iar noi bine stim ca mediul vaginal e mediul absolut ideal de viata pentru ciuperca aceasta, se simte acolo cum nu se poate mai bine. Asa ca.... Si desigur, daca v-ati vindecat, e absolut obligatoriu sa faca tratament contra candidei si partenerul (ceea ce e foarte simplu pentru barbati), altfel e totul degeaba. Va veti imbolnavi din nou si atunci chiar slabe sperante sa mai scapati curand. Si desigur, dupa aceea suflati si in iaurt, din pacate e aproape imposibil sa mai gasesti pe cineva absolut sanatos din acest punct de vedere pe lumea asta. Dupa cum bine stiti, de cele mai multe ori barbatii sunt doar purtatori, ei habar nu au ca e ceva in netregula cu ei pentru ca ei nu au simptome. Si se jura ca ei sunt absolut curati si sa ai toata increderea in ei. Ca sexul cu prezervativ chiar nu are nici un haz.... Hmmm, eu personal nici macar dusmanilor mei nu le-as recomanda sa aiba relatii sexuale fara prezervativ in afara unei relatii extrem de serioase in care fidelitatea e absoluta. Ceea ce, din pacate, e extrem de rar in ziua de azi.

    Sper ca nu v-am plictisit prea mult cu lunga mea poveste. Doar poate pe unele dintre voi chiar va va ajuta, cu precadere pe cele care sunt mai la inceputul bataliei cu candida sau sunt la prima imbolnavire, cand candidoza nu a ajuns inca in ultimul hal de incapatanare.

    Eu asa m-am vindecat - prima oara... Caci aceasta e doar prima parte a povestii mele, daca mai are cineva rabdare sa o asculte si pe a doua, mult mai scurta.... sa-mi dea de stire. Pentru ca acum cateva luni am facut iarasi candida. Si cand chiar nimeni nu mai credea, m-am vindecat. Tin sa mentionez insa sa 8 ani am fost relativ OK, iar tratamentul cu Lomexin chiar m-a ajutat.

    Iar pentru orice alte intrebari sau nelamuriri, va stau la dispozitie. Dupa cum am spus, sunt aici ca sa ajut. Iar fericirea nu trebuie sa fie egoista.
  •  
    • 36 mesaje
    24 Oct 2009, 16:06
    16 7
    Buna! Ma intereseaza si pe mine tratamentul facut de tine insa te-as ruga daca ai putea sa fii putin mai explicita ..daca nu te deranjeaza as putea sa-ti scriu pe privat !
  •  
    • 36 mesaje
    24 Oct 2009, 16:09
    13 9
    Ma intereseaza referitoe la Lomexin,,ovule sau crema ..la ce interval administrate ..daca ai mai luat si altceva ...sunt mai multe variante de tretament si nu stiu pe care l-ai urmat .Multumesc !
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    24 Oct 2009, 17:09
    7 8
    Salut Coli_bri,

    Sigur, pot fi oricat de mult vrei tu de explicita.... Intreaba-ma ce vrei.

    Poti sa imi scrii si pe adresa mea electronica daca ti-e mai greu aici, este night.blossom@ymail.com.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    24 Oct 2009, 17:29
    11 13
    Asa este, Lomexinul este si sub forma de ovule si de unguent. Eu pentru tratamentul prin contact sexual, am luat ovule. Se introduce ovulul in vagin si se lasa sa se topeasca cateva minute. Desigur ramai in pozitia culcat in tot acest timp, nu pleci la plimbare, ca iese afara.... Apoi iti inviti partenerul sa treaca la treaba, neaparat cu prezervativ, alegi unul fara spermicid sau arome. Iar el sa fie putin atent pentru ca e posibil sa se rupa prezervativul din cauza ovulului. Sa mai verifice din cand in cand.... Si sa fie un prezervativ de buna calitate, ia unul mai scump, sa fie mai rezistent. La mine nu s-a rupt in timpul tratamentului. Se iau in total 3 ovule, cate unul o data la 3 zile. Ma gandesc ca ideal e sa iei inainte de culcare si apoi sa ramai macar cateva ore intinsa. La mine nu a fost posibil, asa ca am plecat la serviciu dupa.... Desigur, in intervalul de cate 3 zile dintre ovule nu se mai fac alte contacte sexuale pentru ca e inca substanta activa inauntru care lucreaza.

    E bine sa iti cumperi si Lomexinul unguent si sa te dai cu el in toata zona intima, labii, zona anala, perianala, etc. Eu asa am facut pentru ca mancarimile erau mari si in zona externa. Te dau asa de vreo doua ori pe zi.

    Tot Lomexinul unguent se foloseste pentru tratamentul partenerului. Dimineata si seara, desigur se spala intai...., apoi se da bine cu unguent pe capul penisului. Numai sa n-i vina si alte idei daca se tot maseaza pe-acolo.... Si face asa tratament 7 zile, e foarte simplu, de-a dreptul placut pentru ei... Dupa cum am zis, barbatii scapa repede de candida, nu au mediu adecvat pentru ea. Doar noi din pacate.

    Vezi ca Lomexinul e din fericire medicament compensat, cred ca 50%. Costa aproximativ 20 RON compensat. Doar ca va trebui sa umbli mai multisor prin farmacii pana il gasesti, eu asta-vara am fost in 5 farmacii pana l-am gasit, asta arata si cate femei bolnave de candida exista.
  •  
    • 2 mesaje
    25 Oct 2009, 00:11
    19 12
    Fetelor nu fiti disperate ca exista un produs foarte bun si sint capsule doar , nu trebuie sa faceti spalaturi si ovule si ..... mai stiu eu ce ,care este foarte incomod .

    E un tratament in 27 zile , capsule pe care le inghititi si .... GATA . Se numesc FORMULA CANDIDA

    Se ia toata cutia in 27 zile dupa prospect si partenerul , la fel , fiecare cu cutia lui , dupa care se continua cu ACTIVE ACIDOPHILUS ptr a se reface flora intestinala , la fel 1 cutie intrega fiecare

    Atat , si o sa scapti de acest cosmar !!!!!

    Le gasiti pe www.bestlife-naturiste.ro

    Sint 100% naturiste , contin plante si isi fac foarte bine efectul . Incercati si nu o sa va para rau .

    Succes !!!
  •  
    • 204 mesaje
    25 Oct 2009, 09:23
    14 7
    Eu am scapat de candida cu ovule MacMirorr, timp de 10 zile.
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    26 Oct 2009, 21:36
    9 10
    E posibil ca Macmiror-ul sa mearga, dar nu la o candida inraita...
  •  
    • 36 mesaje
    28 Oct 2009, 09:20
    2 6
    Multumesc.Am avut ceva probleme cu netul si abia acum am vazut mesajul tau de raspuns ..ne dumerirea mea era legata de faptul ca nu stiam la cate zile ai luat ovulele ...unii medici il prescriu la sapte zile .
  •  
    Ode
    • 40 mesaje
    28 Oct 2009, 09:44
    4 4
    Nu, sigur, 3 zile, 7 e chiar prea mult.. Nu stiu ce alte tratamente ai mai urmat tu deja, dar da-mi de stire daca ai pana la urma succes.
  •  
    • 3 mesaje
    21 Mar 2011, 19:18
    10 4
    Buna Ode,
    Aceeasi problema o am si eu de cativa ani buni,
    CANDIDOZA. Uite pe prospect scrie ca pt candida se administreaza un singur ovul de lomexin de 1000 mg, am vb cu farmacista si mi-a spus ca in romania nu au fost niciodata de 1000 mg....
    Trece cu cel de 600?
    Sunt foarte deprimata din cauza acestei micoze....nu ma mai simt femeie....
    Multumesc
  •  
    • 49 mesaje
    21 Mar 2011, 19:44
    11 2
    Am avut si eu aceeasi problema acum 2 sapt. Am fost la medic si am luat Fluconazol impreuna cu prietenul. Pt igiena intima Lactacyd si Pimafucort unguent pt el. Acum nu mai avem nicio problema. Sanatate si bafta multa!
  •  
    • 43 mesaje
    21 Mar 2011, 20:08
    15 7
    Helonias dioica ch 30 3x5 granule pe zi inainte de masa
    fara cafea, cacao, menta
  •  
    • 1 mesaje
    21 Ian 2013, 15:57
    7 4
    Buna Ode, am incercat sa iti trimit mail, dar ceva nu e corect si nu pot trimite
    Si eu ma confrunt cu acesta problema " candida" , am facut tratamentul care l-ai facut si tu, de doua ori chiar, si tot simt ca nu sunt vindecata. Nu mai stiu ce sa fac sa scap, o am din august si nu e chiar ok sa o am de atata timp.
    Va rog sa ma ajutati.
    Multumesc si multa sanatate fetelor.
  •  
    • 35 mesaje
    3 Feb 2013, 00:06
    5 4
    pe langa tratamentul cu ovule, dl doctor Andreas Vythoulkas (Medsana), mi-a spus ca trebuie sa port lenjerie din bumbac, care sa nu fie foarte stransa pe corp, si sa sa evit pe cat posibil tampoanele zilnice; este bine sa tineti cont si de aceste lucruri pentru o vindecare mai rapida; sanatate tuturor!
    Acest mesaj a fost editat de către luisaanghel: 3 Feb 2013, 00:18
  •  
    • 1 mesaje
    23 Aug 2014, 12:19
    17 9
    Exista un website foarte informativ despre cum sa elimini aceasta problema pe termen lung intr-un mod sanatos. Se cheama candidaholistic si il recomand serios