..despre rugaciuni, acatiste

 •  
  • 20 mesaje
  16 Sep 2008, 08:18
  3 3
  Buna , dragele mele scriu aici desi inca nu sunt o "familista"...dar sunteti mai aproape de sufletul meu cele de aici.
  Sunt o fata absolut normala, credincioasa insa recunosc ca pana acum nu am avut mare tangenta cu ceea ce inseamna traditii si ritualuri crestine ortodoxe si as fi tare bucuroasa daca ar fi eve care au experimentat atsfel de rugaciuni si acatiste si li s-a raspuns in mod miraculos!Am auzit ca fete aflate in pragul casatoriei au urmat atsfel de rugaciuni si D-zeu le-a raspuns!Sigur ca si eu as vrea asa ceva mai ales ca in ziua de azi...totul e o inselatorie si doar cu calauzirea Lui putem face alegeri bune!Asadar m-ar interesa daca sunt eve cu atsfel de experiente minunate gata sa le impartaseasca!
  Va multumesc!o zi minunata tuturor!
 •  
  • 224 mesaje
  17 Sep 2008, 04:01
  6 1
  Aici pe forum, este rugaciunea la sf Marta.....
 •  
  • 224 mesaje
  17 Sep 2008, 04:01
  5 5
  Aici pe forum,la categoria astrologie,gasesti referire la rugaciuni si anume rugaciunea la sf Marta;eu iti recomand in paralel cu aceasta rugaciune sa citesti zilnic Paraclisul Maicii Domnului,40 zile.Oricum,intra acolo si ai sa vezi.
 •  
  • 9367 mesaje
  17 Sep 2008, 13:39
  2 0
  "Am auzit ca fete aflate in pragul casatoriei au urmat atsfel de rugaciuni si D-zeu le-a raspuns!Sigur ca si eu as vrea asa ceva mai ales ca in ziua de azi...totul e o inselatorie si doar cu calauzirea Lui putem face alegeri bune!"


  daca zici "in pragul casatoriei" nu inseamna ca deja nunta e stabilita, deci stii cu cine te?
 •  
  • 2 mesaje
  17 Sep 2008, 16:06
  6 0
  Draga mea,
  Eu te sfatuiesc cu incredere sa citesti timp de 40 de zile Acatistul Bunei Vestiri.Mie mi`a recomandat duhovnicul meu, D-zeu sa-l binecuvanteze, acest lucru si, te rog sa ma crezi, nu sunt "abureli" sau prosti habotnice, cum ar crede unii. Incearca sa faci acest lucru, rugandu`te ca Maica Domnului sa iti lumineze calea si asa se va intampla.
 •  
  • 20 mesaje
  18 Sep 2008, 08:32
  0 0
  Va multumesc ca ati raspuns; vreau sa zic ca nu m-am referit ca ar fi "abureli"...ceea ce e legat de acatiste si rugaciuni ci la faptul ca ne putem insela f usor vis-a-vis de persoana care o alegi ..
  Mi-ar fi placut sa aud cum D-zeu a raspuns rugaciunilor in acest sens!
  Va imbratisez!
 •  
  • 236 mesaje
  18 Sep 2008, 08:40
  8 1
  Eu am citit Paraclisul Maicii Domnului, tot la indemnul unui preot.
 •  
  • 9367 mesaje
  18 Sep 2008, 11:15
  6 2
  parerea mea personala: daca D-zeu are anumite planuri cu tine, bune sau rele, nu cred ca poti influenta prin rugaciuni acele planuri.
  nu cred ca rugaciunile iti pot schimba soarta, cu alte cuvinte.
 •  
  • 224 mesaje
  19 Sep 2008, 02:28
  2 1
  Carmen ,posibil sa ai dreptate intr`o oarecare masura,soarta nu se poate schimba radical,dar se poate atenua macar putin ceea ce putea fi cu aevarat greu,daca prin rugaciune,reusim sa oprim intentii de a raspunde cu rau la rau.Nu cred ca exista om care,atunci cand este provocat ,cand este jignit sau lovit intr`un fel sau altul,sa nu fie tentat sa raspunda la fel....doar un moment de gandire,o mica sau mare rugaciune ,poate schimba directia de reactie...si asta conteaza mai tarziu...parerea mea.
 •  
  • 2249 mesaje
  19 Sep 2008, 09:16
  5 1
  In dec 2006, trebuia sa avortez fetita, eram si programata pt avort...
  Cum ar veni ma prgramase de azi intr-o saptamana, caci erau sarbatorile si era dr-ita plecata si nu putea mai repede.
  M-am rugat zilnic, ca daca nu e cazul sa avortez si copilul este sanatos, D-zeu sa-mi dea un semn, ceva, incat sa nu ajung in ziua respectiva la spital. M-am rugat in fiecare zi...ajunsesem pana in ultima zi, dupaamiaza, mai erau mai putin de 24 h... Atunci a aparut ceva care a schimbat totul, am reusit sa vb cu un medic de laborator care m-a indrumat catre alt ginecolog, am facut amnio cu el si s-a rezolvat totul, iar copilul este sanatos...
  Cu dr acela de laborator, prin mail am luat legatura cu el, am trimis mail, pe office@.... de sarbatori, asa intr-o doara, ca nu prea lucrau laboratoarele in perioada aceea, cam toate reincepeau dupa anul nou...am ramas masca cand am gasit raspuns la 2 zile dupa ce am trimis... SI bine ca a raspuns in ziua aceea, daca imi raspundea cu o zi mai tarziu, era prea tarziu...
 •  
  • 91 mesaje
  21 Sep 2008, 14:19
  4 3
  Draga mea, rezolvarea problemelor noastre ,ale tuturor, se afla in mina Creatorului,credema
  Nu trebuie sa faci altceva decit sa te rogi si sa te sfatuiesti cu Stapinul destinelor noastre si vei vedea rezultate.Nu trebuie sa dai acatiste sa u sa apelezi la cineva care sa ti ia si bani .
  te pui pe genunchi, in Numele D li ISUS si te rogi cu credinta ,si EL este CREDINCIOS si DREPT.D zeu nu are nevoie de ajutoare sa u de stiu eu ce sfinti sa l ajute.
  D zeu este un D zeu gelos si nu accepta sa ne rugam altcuiva decit lui si eu iti spun ca am experimentat aceasta
  >e un pacat sa IL ignori ,mergind la cinestie ce sfinti sau icoane care nu au nici o putere
  Deavolul inseala pe oameni rezolvindule astfel problemele, ca sa i tina departe de adevarata inchinare si de adevaratul DUMNEZU
  Incredinteaza ti soarta in mina Domnului, increde te in el SI EL VA LUCRA ..Dumnezeu sa ti asculte rugaciunea .E FOARTE SIMLU
 •  
  • 91 mesaje
  21 Sep 2008, 14:34
  3 4
  Vreau sa ASIGUR ca daca te pui pe genunchi cu credinta inaintea lui DUMNEZEU in numele lui ISUS Hristos vei vedea raspunsuri la toate problemele tale.
  Nu trebuie sa faci nimic altceva.Sotul meu a aavut cancer cu metastaze, a fost operat, a facut citostatice si speranta noastra a fost doar in D zeu. ne am rugat mai multe persoane cu incredere deplina ca se vindeca si ntr o seara la rugaciune a simtit atingerea lui D otul meu este profesor la un liceu din Baia Mare, nu e sa zic asa un simplu muritor de rind
  Dar sa increzut pe deplin
  fara acatiste sa alti intermediari . Ia biblia, vezi la TIMOTEI cap. 2 versetul 5 unde spuneca>e un singur Dzeu si e un singur mijlocitor intre Dzeu si oameni, OMUL ISUS si nimeni altcineva
  am multe rugaciuni la care am primit raspunsuri CONCRETE .Deavolul vrea sa mergem cu acatiste, cu sfinti dar D zeu este ffff bunsi nu are nevoie de ajutoare sau de alti intermediari.
  CREDE MA. EXPERIMENTEAZA ce ti am spus.si vei gusta ce bun e DOMNUL. SA auzim de bine
 •  
  svf
  • 5173 mesaje
  22 Sep 2008, 10:11
  3 1
  Dna Marynary, doua intrebari am:

  1. ce ai vrut sa spui cu "D zeu este un D zeu gelos ..." ????
  si
  2.ce ai vrut sa spui cu : " sotul meu este profesor la un liceu din Baia Mare, nu e sa zic asa un simplu muritor de rind.." ????

  o simpla muritoare de rand...
 •  
  • 91 mesaje
  22 Sep 2008, 11:14
  4 1
  In nici un verset din biblie nu veti gasi indemn la rugaciune cu luminare aprinsa.Oare CEL ce a facu ochiul nu ne vede ca stam pe genunchi inaintea LUI????ba da ne vede si i place sa i cerem tot ce avem nevoie dupa voia lui .simplu, in numele D lui ISUS si el ne asculta.BIBLIA este cuvintul infailibil a lui DUMNEZEU +nimic-nimic.e asa de simplu dar oamenilor le place sa complice mereu lucrurile.Increde te in el si asteapta cu rabdare raspuns la rugaciuni.Sa auzim numai de bine
 •  
  • 91 mesaje
  22 Sep 2008, 11:28
  3 3
  luati va rog biblia si deschideti la EXOD la cele 10 porunci si vedeti ce spune Dzeu..sunt un D zeu gelos.Nu vrea sa dam atentie in inchinare altcuiva decit LUI prin ISUS.Este singurul care poate raspunde la rugaciunile oamenilor,ne iubeste si I place sa ne asculte,daca ne apropiem de EL cu zmerenie si cu incredere deplina,simplu fara sa apelam la alte ajutoare........................................

  2.Imi cer scuze pt.expresia muritor de rind.Ma gindeamla faptul ca Sotul meu este ffff citit,inteligent,si s ar putea crede ca astfel de oameni ,nu sar preta.sa zic asa... la a se increde in D ZEU ca un om simplu ,fara scoala, de la tara, care nu are alternativa. asta am vrut sa spun ,nu altceva. Toti sintem simpli muritori dar m am exprimat la ....viteza sa zic asa.Noi de cind am avut asa experiente grozave cu D zeu, ne simtim cei mai modesti,mai zmeriti si mai fericiti oameni de pe pamint. As dori ca fiecare om de pe TERA sa poata sa se apropie de CREATOR si sa guste putin din bunatatea LUI si fata lumi ar fi alta.Nu trebuie sa incercam sa ne rezolvam noi problemele,fara ajutorul Lui, ca cu siguranta nu vom avea izbinda. Cu dragoste, aceeasi pt voi MARYNARY
 •  
  • 69 mesaje
  10 Mar 2011, 04:40
  1 2

  Rugaciuni.RUGĂCIUNE ÎN CINSTEA SFINTEI RITA
  (Sfânta făcătoare de minuni imposibile 22 mai)

  Novenă care se face 9 sau 15 zile consecutiv sau în zilele de joi.

  Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul). Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere mă încredinţez ţie (se spune necazul).
  O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci.
  Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, de mulţumire şi de recunoştinţă. O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfânta Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Ca drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor. Amin

  Se spune de 3 ori Tatăl Nostru, Bucură-te Marie şi Slavă Tatălui.

 •  
  • 69 mesaje
  10 Mar 2011, 04:41
  3 2

  Rugaciune facatoare de minuni catre Fecioara Maria

  Rugaciunea trebuie rostita de 5 ori /zi timp de 10 zile, cu trei lumanari aprinse.  Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare spre tie imi indrept gandul, inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:
  Pina cand Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamant?
  Pina cand vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atat de puternice bietilor oameni?
  Pana cand vor pangari si vor necinsti trupurile, sufletele si vietile lor?
  Inselandu-i ca sa nu cunoasca adevarul, sa nu indeplineasca poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat: Tatal, Fiul si Duhul Sfant?
  Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului tau iubit Isus Hristos ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie indreptandu-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezue.
  Roaga-te Fecioara pentru Sfinta Biserica pentru propavaduirea evangheliei pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, pentru orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi, pentru cei prigoniti, pentru credinta, pentru salvarea celor care au ratacit la secte, pentru cei raposati.
  Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta.
  Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blandului tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele fiinte ranite atat de mult de vrajmas.
  Roaga-te Maicuta Sfinta si pentru aceste nevoi ale mele... (rostesti acum necazurile care le ai si dorintele pe care sa ti le implineasca Maica Domnului)
  Slava Tatului si Fiului si Sfantului Duh in vecii vecilor.
  Amin.  Acest mesaj a fost editat de către Ana026: 11 Mar 2011, 03:56
 •  
  • 69 mesaje
  10 Mar 2011, 04:42
  0 0

  Rugaciune catre sfinta cuvioasa Paraschiva-Se spune rugaciunea numai vinerea sau pt. o realizare 13 vineri la rand.

  Purtatoare de chinuri Sfinta Paraschiva roaga-te parintelui ceresc
  ca pe mine cel impovarat cu toate pacatele si infrinat sa ma ridice spre
  cuvintarea marirei Sale si ma indrepteze, ca totdeauna sa am sus inima,
  sa gindesc la cele ceresti, iar nu la cele pamintesti.

  Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga TA cea
  cucernica, ca si pe mine lenesul, cel ce ma trindavesc spre rugaciune si
  spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze sai sa-mi dea
  cuget, ca sa doresc a ma ruga lui neincetat. Cheama si pe Duhul Sfint-
  izvorul carele te-a intarit pe tine, Fecioara curata la lupta cea buna ca
  sa-mi zideasca mie inima curata si Duh drept sa innoaisca intru cele
  dinlauntru ale mele si mai virtos sa ma cheme si sa-mi dea osindie, ca
  sa ma nevoiasca in viata curata si sa ma intareasca in facerea faptelor
  bune. Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o Sfinta Paraschiva,
  la Sfinta treime si de vei vrea ai putinta a-mi ajuta mie, ca ceea ce ai
  preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. AMIN

  Cuvioasa Maica Paraschiva, in genunchi vin la tine sa ca sa te rogi
  Parintelui ceresc pentru iertarea pacatelor mele savirsite cu fapta sau cu
  gindul, cu vina sau fara vina mea si astfel cu sufletul curat vin si te rog
  ajuta-ma-----Se spune dorinta………
  Sterg din minte orice gind in afara de tine Doamne si unde esti tu
  acolo e si Harul Tau. Nici un lucru nu-mi este greu Doamne. AMIN


  Acest mesaj a fost editat de către Ana026: 11 Mar 2011, 05:04
 •  
  • 69 mesaje
  10 Mar 2011, 04:44
  7 1

  Aceasta rugaciune se spune in 9 zile de MARTI la rand, avand o lumanare sfintita aprinsa. Rugaciunea este atat de puternica, incat inainte de a termina novena, se va primi lucrul cerut oricat de greu ar parea.

   

  Rugaciunea catre Sfinta Marta

  Sfanta MARTA, ma indrept catre tine plin(a) de incredere, cerandu-ti ajutor. Cred cu tarie ca ma vei ajuta si ma vei sprijini cand mi-e greu. Spre a-ti arata recunostinta mea, iti fagaduiesc sa o fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune. Te rog cu umilinta sa-mi aduci alinare in suferintele si dorintele mele. In numele negraitei bucurii care ti-a cuprins inima cand i-ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa ta din Betania. Te implor, roaga-te pentru mine si familia mea ca sa-l pastram pe DUMNEZEU in inimi, astfel incat sa ne invrednicim a primi ajutor in nevoile noastre, mai ales in durerea care ma copleseste acum (aici spune-ti dorinta). Te implor ajutatoarea celor aflati in suferinta, infrange orice greutate, precum ai infrant balaurul care zace la picioarele tale. Tatal nostrum si Nascatoarea (de 3 ori). Sfanta MARTA, roaga-te pentru mine si familia mea. Amin!


  Acest mesaj a fost editat de către Ana026: 11 Mar 2011, 03:54
 •  
  • 69 mesaje
  10 Mar 2011, 04:54
  4 1

  Cartea Sfântului Anton 
  Marţi - ziua Sfântului Anton 

  Marţea este ziua Sfântului Anton, fiindcă în cea dintâi marţi după moarte i-a fost mutat sicriul cu rămăşiţele pământeşti din mănăstirea Arcella în biserica Preasfintei Fecioare din Padova. În acea zi au avut loc o mulţime de vindecări minunate. Toţi bolnavii care s-au atins de sicriu sau de mormântul Sfântului sau au cerut numai prin rugăciuni ajutorul lui s-au vindecat. De atunci a rămas obiceiul, care s-a răspândit în toată lumea, ca marţea să se facă rugăciuni către Sfântul Anton. Rugăciunile de nouă marţi se datoresc şi ele unei minuni. O doamnă din oraşul Bologna, născând un copil atât de pocit, încât avea mai mult formă de animal decât de om, a alergat şi ea la Sfântul Anton, rugându-l să o ajute în marea ei durere. Într-o noapte, Sfântul i se arătă în vis spunându-i să facă rugăciuni în nouă marţi, şi copilul se va schimba. A făcut cum i s-a spus, şi rugăciunile i-au fost ascultate, căci copilul a început să crească şi să-şi capete forma omenească.


  Rugăciune de începere:---Atentie,rugaciunea de incepere se va face in fiecare marti.

  Mărite Sfinte Antoane, cerescul meu ocrotitor, în cinstea ta încep eu, cel mai nevrednic dintre cinstitorii tăi, această novenă, având credinţa nestrămutată că mă vei ajuta şi pe mine, cum ai ajutat pe toţi cei care, cinstindu-te, au alergat cu credinţă şi evlavie la mijlocirea şi ocrotirea ta. Unind credinţa şi evlavia mea cu credinţa şi evlavia tuturor ce te iubesc, din adâncul inimii mele te rog, nu trece cu vederea rugăciunile mele din aceste nouă marţi, ci fă ca, prin mijlocirea ta, să se ridice la Tronul Celui mărit întru sfinţii Lui, la Dumnezeul şi Creatorul meu, să-şi reverse asupra mea mila şi harul Său. Ocroteşte-mă şi mă apără de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi şi mijloceşte-mi darul (aici aminteşti scopul pentru care faci novena) pentru care alerg la ajutorul tău.

  Preamilostive Isuse, care ai învrednicit de ascultare atâtea rugăciuni ce s-au înălţat prin mjlocirea Sfântului Anton, nu trece cu vederea nici glasul inimii mele, ci mă ajută pentru vredniciile cerescului meu ocrotitor. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea întâi

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul meu, care ai înzestrat pe servitorul Tău, Sfântul Anton, cu atâtea daruri şi lumini cereşti, făcându-l să înţeleagă, din fragedă tinereţe, cât de deşarte şi trecătoare sunt bunurile şi plăcerile acestei lumi, prin mijlocirea lui, Te rog să reverşi şi în sufletul meu lumina Ta, pentru ca dezlipindu-mi inima de toate cele deşarte şi trecătoare, să Te caut pe Tine, binele cel veşnic şi nemărginit, şi să fac pururea numai voia Ta. Înflăcărează inima mea pentru tot ce este bine şi plăcut Ţie. Fă, Doamne, ca Tu să-mi fii ţinta spre care să tindă toate dorinţele şi năzuinţele mele. Pe Tine să te caute sufletul meu şi în pacea şi liniştea Ta să se odihnească inima mea. Iar tu, Sfinte Antoane, chip al dumnezeieştilor virtuţi, povăţuitor al sufletelor care năzuiesc spre Domnul, ascultă rugăciunea mea şi fă ca prin mijlocirea ta să dobândesc de la Preabunul Dumnezeu darul pentru care înalţ, din adâncul inimii mele, smerită rugăciune în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a doua

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul şi Creatorul meu, care ai destăinuit Sfântului Anton marea taină a iubirii Tale şi a jertfirii de sine, făcându-l să Te iubească pe Tine mai presus de toate, ajută-mă, ca să-Ţi dau Ţie inima mea, viaţa mea, fiinţa mea întreagă, urmând pilda sfântului meu mijlocitor. Îţi făgăduiesc, o, Dumnezeul meu, că mă voi strădui, din toată inima mea, să urmez calea poruncilor Tale, să ocolesc păcatul şi prilejul de a păcătui. Aprinde, Doamne, în inima mea, focul dragostei dumnezeieşti, care a înflăcărat inima Sfântului Tău slujitor, Anton. Trezeşte în sufletul meu ura şi scârba faţă de păcat. Întăreşte-mi voinţa, ca să mă pot împotrivi ispitelor, să pot stârpi din inima mea toate patimile şi pornirile păcătoase.

  Mărite Sfinte Antoane, care din iubire faţă de Dumnezeu ai adus Domnului jertfa vieţii tale, mijloceşte-mi şi mie darul de a oferi Răscumpărătorului meu jertfă de pocăinţă, inima mea şi viaţa mea îndreptată. Fă ca rugăciunile şi suspinele mele din aceste nouă marţi să fie învrednicite de ascultare, dobândind, pe lângă aceste daruri sufleteşti, şi pe acela pentru care fac această novenă. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a treia

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul meu, care ai înzestrat pe Sfântul Anton cu virtutea răbdării, prin mijlocirea lui Te rog să-mi dai tăria de a purta, cu creştinească răbdare, toate greutăţile, necazurile şi durerile acestei vieţi. Fă, Doamne, ca în faţa oricărei dureri şi suferinţe să am înaintea ochilor mei sufleteşti suferinţele şi Crucea lui Isus, care să mă întărească în purtarea Crucii mele, pentru ca în ziua judecăţii să nu fiu găsit nevrednic de răsplata făgăduită celor ce vor răbda până la sfârşit.

  Mărite Sfinte Antoane, care în viaţa ta pământească ai fost chip al răbdării, suferind fără murmur şi fără împotrivire toate necazurile şi toate prigoanele, toate durerile şi toate lipsurile, mulţumind Domnului că te-a învrednicit ca prin suferinţă să-ţi arăţi iubirea faţă de El, ajută-mă şi pe mine să-ţi urmez pilda, răbdând creştineşte toate durerile şi neplăcerile acestei veiţi. Învredniceşte-mă să obţin, prin mijlocirea ta, darul pe care îl cer în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a patra

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul meu, cel ce eşti mărit întru sfinţii Tăi, care ai înzestrat pe Sfântul Anton cu darul desăvârşitei smerenii, prin mijlocirea lui, Te rog să mă învredniceşti să alung din inima mea toată trufia, toată mărirea deşartă, toată pizma şi răutatea. Învredniceşte-mă, Doamne, ca în locul acestor buruieni păcătoase să cultiv în inima mea smerenia, evlavia, iubirea, blândeţea şi bunătatea. Luminează inima mea întunecată de scăderi şi patimi, ca să-mi văd toată nimicnicia şi netrebnicia mea, ca, ruşinându-mă de mine însumi, să deştept în sufletul meu o adevărată căinţă pentru păcatele cu care Te-am supărat. Revarsă în mintea mea lumina înţelepciunii Tale, ca să pot deosebi binele de rău, pentru ca, urând răutatea, să Te iubesc pe Tine, binele cel veşnic.

  Mărite Sfinte Antoane, cu adâncă umilinţă te rog, mijloceşte-mi darul de a urma pilda smereniei tale şi de a mă învrednici, cu ajutorul tău, să dobândesc de la Dumnezeu şi Creatorul meu darul pentru care înalţ rugăciuni în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a cincea

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul meu, Înţelepciune nemărginită, care în chip minunat luminezi pe toţi aceia care cu inimă înfrântă şi smerită aleargă la Tine şi Te caută pe Tine mai presus de toate, iată şi eu, sărman păcătos, mă prostern în faţa Atotputerniciei Tale şi, prin mijlocirea Sfântului Tău slujitor, Anton, Îţi cer, Doamne, să-mi luminezi mintea, ca să pot înţelege ce înseamnă a Te căuta pe Tine şi a urma poruncile Tale. Aprinde în inima mea flacăra iubirii pentru aproapele. Ajută-mă să alung din ea toată ura, pizma şi vicleşugul şi tot ceea ce ar putea să strice aproapelui meu şi să fie spre paguba mea sufletească. Întăreşte-mă în hotărârea mea de a ierta pe cei ce-mi greşesc, de a iubi pe cei care mă duşmănesc, de a mă împăca cu cei pe care i-am supărat, îndreptându-mi greşeala făcută. Învredniceşte-mă, Doamne, în fiecare zi, să pot rosti cu inimă liniştită: "Şi ne iartă nouă păcatele (greşelile) noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri".

  Mărite Sfinte Antoane, Apostol al iubirii, dragostei tale îmi încredinţez rugăciunea mea, ca să-mi mijloceşti prin ea, de la Dumnezeu şi Mântuitorul meu, Isus, darul de a-ţi urma pilda, făcând să încolţească şi să rodească în inima mea iubirea de aproapele, ajutându-mă să dobândesc odată cu aceasta şi darul pentru care îţi cer mijlocirea în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a şasea

  Rugăciune:

  Doamne, Dumnezeul meu, Dumnezeul nemărginitei îndurări, cel ce ai învrednicit pe slujitorul Tău, Anton, de o neţărmurită încredere în Tine, făcând ca toate rugăciunile lui să pătrundă înaintea Ta şi să găsească ascultare, prin mijlocirea lui Îţi cer darul de a mă întări în credinţa mea. Dă-mi, Doamne, o credinţă vie, o credinţă tare. Sădeşte în inima mea încrederea că rugăciunile mele vor găsi ascultare. Ajută-mă ca în timpul rugăciunii să alung din mintea mea toate gândurile străine, ca să mă gândesc numai la Tine.

  Mărite Sfinte Antoane, care ai biruit în chip atât de minunat deşertăciunea şi ai zădărnicit toate uneltirile diavolului, ajută-mă şi pe mine să înving toate ispitele, să dobândesc spiritul rugăciunii şi darul deosebit pe care îl cer, prin mijlocirea Ta, în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a şaptea

  Rugăciune:

  Atotputernice Doamne, Dumnezeul meu, care ai înzestrat pe Sfântul Anton cu tăria şi puterea de a învinge lumea cu toate deşertăciunile, patimile şi ispitele ei, făcând din el o stâncă neclintită a credinţei şi a statorniciei, un mijlocitor blând şi duios al celor slabi şi nevoiaşi care aleargă la ajutorul lui, prin el Te rog, Doamne, dă-mi şi mie tăria sufletească de a rămâne statornic în credinţa mea catolică, neşovăielnic în ispite, neclintit în încercări. Învredniceşte-mă, pentru vredniciile Sfântului Anton, să dobândesc tăria în credinţă, să ajung creştin cu fapta, apărător al credinţei mele şi să fiu pildă pentru aproapele meu. Ajută-mă, Doamne, ca prin statornicie să mă învrednicesc de răsplata făgăduită celor ce vor lupta până la sfârşit.

  Mărite Sfinte Antoane, care ai întors atâţia păcătoşi şi rătăciţi de pe căile pierzării şi rătăcirilor în credinţă, mijloceşte-mi şi mie darul unei depline întoarceri la Dumnezeu şi al unei neclintite statornicii în credinţa cea adevărată, de la care să nu mă poată abate nici o ademenire, nici o ameninţare, nici o furtună sau vânt al rătăcirii, şi mă ajută să mă învrednicesc, prin mijlocirea ta, şi de binefacerea deosebită ce o cer în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a opta

  Rugăciune:

  Doamne, Isuse Christoase, Dumnezeul meu, care ai învrednicit pe Sfântul Anton să Te urmeze în chip atât de minunat, prin desăvârşita lepădare de sine, ajută-mă şi pe mine ca în Tine să-mi găsesc toată mângâierea, toată bucuria şi plăcerea vieţii mele. Fii Doamne, ţinta vieţii mele, spre care să tind necontenit, lăsând la o parte toate grijile, toate bucuriile şi plăcerile deşarte şi trecătoare. Recunosc şi mă căiesc din adâncul inimii mele că până aici am dus o viaţă nevrednică de numele de creştin. Făgăduiesc însă şi mă hotărăsc ca de aici încolo să mă străduiesc să-mi stârpesc patimile, să-mi înfrânez pornirile, să-mi stăpânesc înclinările rele şi păcătoase, ca, murind lumii, să trăiesc doar pentru Tine, Doamne Isuse Christoase.

  Mărite Sfinte Antoane, care ai urmat cu credinţă lui Isus în lepădarea de sine, mijloceşte-mi de la dumnezeiescul meu Răscumpărător acest mare dar de a mă învinge pe mine însumi, ducând de aici încolo o pilduitoare viaţă creştinească. Cu o deosebită încredere îţi cerşesc sprijinul, pentru a primi prin tine aceste daruri sufleteşti şi îndeosebi pe acela pentru care fac această novenă. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!  Marţea a noua

  Rugăciune:

  Doamne, Isuse Christoase, care ai învrednicit pe Sfântul Anton ca în viaţa lui pământească să moară cu totul lumii, trăind numai pentru Tine, prin mijlocirea lui, Îţi cer harul de a mă pregăti pentru o moarte bună, creştinească. Ajută-mă, Doamne, să nu mă găsească nepregătit ceasul cel din urmă, împovărat cu sarcina vreunui păcat de moarte. Dă-mi harul ca de aici încolo să duc o viaţă curată. Învredniceşte-mă de o desăvârşită întoarcere şi căinţă pentru păcatele mele. Ceasul cel din urmă fă-l să nu fie pentru mine un ceas de groază, ci de o liniştită şi dornică aşteptare de a Te vedea pe Tine în Împărăţia veşnicei fericiri.

  Mărite Sfinte Antoane, cu adâncă încredere alerg la tine ca să-mi mijloceşti de la Isus, Mântuitorul meu preamilostiv, darul unei morţi bune, iar tu fii lângă mine în ceasul cel din urmă. Ajută-mă şi nu trece cu vederea nici intenţia pentru care cer mijlocirea ta în aceste nouă marţi. Amin.

  Tatăl nostru... Născătoare... Mărire... Şi acum... Sfinte Antoane, ajută-mă!


  Acest mesaj a fost editat de către Ana026: 11 Mar 2011, 05:03