Lipsa de fier sau trombocitemie esential

  •  
    • 68 mesaje
    8 Apr 2004, 10:26
    0 0
    Buna,
    Ma confrunt de un timp cu o problema, am mai multe trombocite (decit normal) in singe. Medicii sunt de parere ca este un sindrom mieloproliferativ (trombocitemie esentiala)dar eu cred ca este o carenta de fier veche si netratata. Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva va rog sa-mi dati de stire.
    Un Paste fericit tuturor!!!
  •  
    • 1530 mesaje
    8 Apr 2004, 13:35
    0 1
    larami, eu am talasemie minora, asta inseamna carenta de fier permanenta. Din fericire nu e majora, ca atunci era rau... Nu stiu in leg cu trombocitele, chiar n-am mai avut timpsa ma duc la dr pt analize. Insa eu zic sa ai incredere in dr hematologi. Eu ma duc la Institutul de hematologie din Buc , pe langa Pta Victoriei. De ex, acum 2 sapt, nepotica mea de 7 luni a trebuit sa faca analize si medicii se tot contraziceau in leg cu ce ar putea sa fie, cereau analize peste analize. Cum sora mea n-a vrut sa o mai tortureze cu alte analize pe bebita, s-a dus la dr de la hematologie, care s-a uitat la analize si i-a zis din prima ca este o infectie urinara sau o bacterie. A fost adevarat - are o bacterie .
    Ce e mai impoprant: nu lua medicamete sau vitamine din ce auzi la diferiti oameni. Simptomele pot sa fie asemanatoare, dar s-ar putea sa fie vorba despre diferite carente sau boli. Cere parerea unui specialist!
    Multa sanatate si tine-ne la curent!
  •  
    • 1105 mesaje
    8 Apr 2004, 14:01
    2 1
    Draga Larami,
    Din cite stiu eu(sunt medic de laborator) numarul trombocitelor nu are nici o legatura cu fierul.El intervine in cazul anemiilor.
    Anemiile se refera la scaderea nr. de hematii-globule rosii- din singe.Anemia feripriva apare datorita lipsei de fier.Trombocitele sunt celulele implicate in coagularea singelui.Ele pot scadea sau pot creste.In cazul tau este vorba de o crestere. Apropo: care este valoarea lor?Aceste variatii ale valorilor normale pot aparea si tranzitoriu.
    Trebuie sa ai grija!Du-te la un hematolog bun!
    Sanatate!!!
  •  
    • 65 mesaje
    8 Apr 2004, 17:23
    2 0
    Larami, eu ma confrunt cu aceasta problema
    Am nascut acum 2 ani jumatate primul bebe, acum 4 luni pe cel de-al doilea.
    Problema cu trombocitele mari (chiar si 930.000), a aparut dupa prima nastere, la niste analize... facut intamplator, fara sa ma fi deranjat ceva. Am consultat in Bucuresti 2 medici hematologi (amandoua luicreaza la sp. Coltea). Parerile lor au fost: ca am TROMBOCITEMIE ESENTIALA. O dr. ma baga pe Interferon injectii, cealalta mi-a zis ca nu este cazul... daca sunt sub 1.500.000. Disperata si stresata de atatea analize (faceam hemoleucograma lunar + ca am fact biopsie)... am inceput sa caut pe net. Asa am dat de un dr. roman, stabilit in SUA. In urma cu exact 1 an (de Paste, anul trecut), dansul a fost in Ro. Ne-am intalnit si i-am dat lamelele cu biopsia mea. Rezultatul lui a fost... carenta de fier. Si de atunci am luat fier.... la inceput am luat 3/zi... pe uirma cate 2, apoi 1... iar de vreo 2 luni nu mai iau deloc. Ce pot sa-ti spun este ca dupa ce am inceput sa iau fier, trombocitele au scazut de la 930.000 la 400.000 (deci in valore normala). DAR... ele au fost asa scazute si din cauza ca eram insarcinata cu bebe 2. Dupa ce am nascut, am repetat analizele cam la 6 sapt... (prin Ianuarie)... si mi-au mai crescut... la 595.000. Acum am de gand sa fac iar analizele de sange, dar dupa Paste... ca sa vad ce si cum. Oricum, sufletul meu imi zice ca NU am trombocitemie esentiala, ci doar o dereglare din cauza fierului (mai ales ca sarcinile mi-au tot papat fier). Acum sa vedem ce vor zice si analizele. De ce am intrerupt fierul? Fiindca feritina serica, isi revenise cat de cat... initial era aproape de limita de jos, adica 20 (normal intre 18 si 180, parca... nu mai retin exact).
    Cam atat, sper din tot sufletul sa NU ai trombocitemie esentiala.
    Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
    Sanatate multa, pa pa.
  •  
    • 68 mesaje
    10 Apr 2004, 21:17
    0 2
    Draga Mariana75,
    In primul rind vreau sa-ti urez un "Paste fericit" alaturi de familia ta si sa iti multumesc pentru mesaj. Problemele mele au inceput acum 4 ani cind am avut 1.200.000 de trombocite (nu stiu unitatea de masura) iar in februarie 2004 la niste analize de rutina am avut 700.000, in martie 560.000 si in aprilie 595.000. Acum 4 ani am facut punctie(la Fundeni) din care nu reiese ca am tr. esentiala, iar acum o saptamina am facut biopsie osoasa la Colentina (nu am inca rezultatul) dar din spusele tale nu cred ca mai pot sa am incredere totala intr-un singur medic (ca orice om este si el supus greselii) si eu nu am decit o viata. Simptomele mele sunt de oboseala la efort dar nu mereu si uneori dureri de incheieturi. Dupa tratamentul de acum 4 ani cu hidroxiuree mi s-a umflat obrazul sting in dreptul pometului obrazului (un medic mi-a zis ca e sinuzita maxilara = nu exista inca un tratament). Nu stiu ce sa mai fac!!! Cred ca o sa o las iar balta si o sa mai vad ce se mai intimpla. La tr. esentiala ar trebui ca la o extractie de masea sa am o hemoragie necontrolabila (vara trecuta mi-am extras o masea la fac. de stomatologie si totul a decurs cit se poate de normal, mi-a pus si 2 fire ca aveam un crater ramas in gingie). Nu va mai plictisesc cu problemele mele.
    Sarbatori fericite !!!
  •  
    • 65 mesaje
    13 Apr 2004, 22:48
    2 0
    Draga Larami, multumesc de urari, la fel iti doresc si tie.
    Spune-mi te rog, dupa ce ai facut tratamentul, au scazut repede trombocitele?
    Acum zici ca sunt la vreo 600.000... sa inteleg ca nu mai faci nici un tratament?
    De ce ai repetat punctia?
    Si la mine a fost neconcludenta... au scris ceva de genul: nu sunt suficiente argumente pt. diag. de trombo. esentiala.
    Sanatate multa, pupici.
  •  
    • 68 mesaje
    14 Apr 2004, 10:18
    1 0
    Cristos a inviat!!!
    Draga Mariana 75,
    Acum 4 ani la Fundeni mi-au dat Hydrea 5 luni si mi-au scazut tromb. de la 1.200.000 la 300.000 (nu au facut decit puctie pentru ca n-au putut sa ia bucatica de os). Acum mi-am facut si biopsie osoasa si nu iau decit Aspenter (aspirina). De acum 4 ani nu mi-au crescut decit inca o data fara nici un tratament. Nu stiu ce este asta, dar cred ca este o alta boala pe care am dus-o pe picioare si care s-a cronicizat. Cu drag Larami
  •  
    • 65 mesaje
    14 Apr 2004, 11:53
    1 1
    Adevarat a Inviat!
    Draga Larami, cand vei avea rezultatul biopsiei osoase, sa-mi spui si mie rezultatul. Sper sa fie bine.
    Sanatate multa, pupici.
  •  
    • 68 mesaje
    6 Mai 2004, 12:04
    1 0
    Draga Mariana,
    A venit rezultatul punctiei osoase si diagnosticul este de trombocitemie esentiala. Am fost si la Fundeni pentru o a doua opinie si cu acelasi rezultat. Mai mult nu stiu ce sa fac. Medicul meu spune ca in urma unui tratament cu Interferon boala se vindeca!!! Oare asa sa fie!!! A aparut un tratament care da rezultate asa de bune? Daca este asa atunci sper din suflet sa ma vindec. Daca nu, nu!!!
    Mai mult nu stiu ce sa mai spun si ce sa mai fac si parca nu mai am incredere, tinind cont si de experienta ta. Peste tot imi spun sa fac tratamentul ca o sa fie bine (pentru cine?)
    Cu multumiri pentru cei ce ma inteleg, Larami
  •  
    • 65 mesaje
    6 Mai 2004, 13:43
    0 2
    Draga mea, injectii cu Interferon mi se propusesera si mie!
    Dar... le-am refuzat categoric.
    Medicul meu din SUA, mi-a spus clar... pana la 1.500.000 trombocite, nu este nevoie de tratament.
    Eu am repetat sapt. trecuta iar analizele, am 618.000 (fata de 595.000 acum 3 luni)... deci au cam stagnat... sper sa ramana valoarea undeva pe aici.
    Eu m-am consolat deja cu ideea ca am ceva dereglat in corp si ca NU este nevoie momentan de Interferon.
    Apropo de interferon, eu am inteles ca ele se fac toata viata, chiar daca trombocitele scad, se fac pt. "intretinerea" lor.
    Si am mai inteles de la dr. din SUA, ca da tot felul de reactii adverse ciudate.. printre care si depresii.
    Nu stiu ce sa-ti zic, in primul rand nu stiu cat de corect a fost pus diagnosticul
    Acum cat mai ai trombocitele?
    Sfatul meu este ca davca sunt sub 1 milion, sa stai linistita.
    Sanatate multa, fruntea sus.
    Nu ne lasam noi invinse, pt. o nimica toata
    Pupici, pa pa.
  •  
    • 68 mesaje
    6 Mai 2004, 20:57
    0 1
    Draga mea,
    Iti multumesc mult pentru raspuns. Din cite am citii si eu despre Interferon , in afara de depresii iti da si unele stari de rau, slabiciune si caderi de podoaba capilara. Sa nu crezi ca acest Interferon se da asa ca la piata. Din cite am inteles trebuie sa-ti faci un dosar, sa mergi cu el la Casa de sanatate si cred ca trebuie sa iei 1 milion de aprobari pina ajungi sa ti-l dea. Trombocitele mele in luna aprilie erau in jur de 600.000 mai exact 595.000 (cum or putea sa le numere asa exact eu nu pot sa inteleg, caci dupa cit stiu eu sunt niste globulete microscopice, "dar ce stiu eu"). Pe mine nu ma supara nimic legat de singe (hemoragii, ranile se inchid relativ repede) dar ma dor oasele din cind in cind si cind urc scarile simt ca niste furnici care se plimba prin ele (uneori mi se pun circei, mai ales cind mi-e frig). Poate ca si alte femei au aceleasi simptome dar nu si aceeasi boala. Cam atit,
    Te pup, Larami
  •  
    • 68 mesaje
    6 Mai 2004, 21:01
    0 0
    P.S. Am uitat sa te intreb, cum as putea lua legatura si eu cu medicul tau din America. De fapt nu vreau sa "vorbesc" cu el ci doar sa-i stiu parerea despre acest subiect. Apropo, ca sa-ti dea lamelele trebuie sa lasi buletinul acolo. Asa ca acum nu am nici lamelele (se mai holbeaza medicul meu la ele, si nici buletinul care a ramas la histopatologie), totul este "OK".
  •  
    • 65 mesaje
    6 Mai 2004, 22:33
    4 1
    Da, se face dosar... mie mi-au aprobat anul trecut in Ianuarie... Interferon pt. 3 luni. Chiar sapt. viitoare ma duc sa le duc la o dr. din Coltea, ca sa le dea cui are nevoie, caci expira in August... iar eu nu am momentan nevoie.
    Eu lamelele le-am obtinut acum 1 an fara sa imi opreasca nimic (le-am luat de la Inst. Victor Babes, acolo fusesera citite lamelele).
    Acum sunt pierdute
    Dr. din SUA mi le-a trimis acum 2-3 luni, dar nici ca le-am primit.
    Da-mi adresa ta de email, ca sa-ti dau emailul dr. din SUA.
    Sanatate multa, pupici.
  •  
    • 68 mesaje
    6 Mai 2004, 22:53
    0 1
    Buna, buna,
    Iata ca mai exista si vesti bune pe lumea asta...
    Adresa mea de mail este luminita@comm.pub.ro sau luminita@radio.pub.ro. De curiozitate, cit dureaza "facerea" dosarului ? (cit a durat la tine? Am uitat sa-ti spun ca am 41 de ani si tu cred ca esti mai tinara si de aceea esti mai increzatoare (la tinerete altfel privesti problemele de sanatate). Sa nu crezi cumva ca eu ma simt batrina dar se spune ca daca inaintezi in virsta incep sa te lase toate, chiar si sanatatea hi,hi,hi, ha,ha,ha. Pupici, Larami
  •  
    • 68 mesaje
    7 Mai 2004, 22:40
    0 0
    Iti multumesc pentru adresa domnului doctor. O sa ii scriu chiar in momentul cind o sa am toate analizele strinse, inclusiv cele doua interpretari ale punctiei. Din cite am observat doar eu si cu tine am reusit sa spunem "ce ne doare". Sa fim singurele cazuri din Bucuresti? Mi-ar fi placut sa aud si alte pareri sau alte "dureri'.
    Multa sanatate, Larami
  •  
    • 1 mesaje
    12 Iun 2004, 12:15
    3 0
    draga mariana,

    Sotul meu a fost diagnosticat cu trombocitemie esentiala. Face tratament cu Hydrea si luni avem rezultatele punctiei. Numarul trombocitelor este de975.000 si ne-au zis si noua de Interferon. Tare as vrea sa imi recomandati un hematolog, eventual pe cel din America, cu care sa ne mai consultam.
    Exista ceva naturist pentru aceast boala?
    Voi nu ati slabit odata cu aceasta boala?
    Astept un semn de la voi,
    Stefania
  •  
    • 217 mesaje
    12 Iun 2004, 14:45
    0 1
    cum se manifeste "bolile " astea? cum v-ati dat seama ca ceva nu e in regula? mersi anticipat
  •  
    • 1222 mesaje
    3 Iul 2004, 14:45
    0 1
    `
  •  
    • 136 mesaje
    6 Iul 2004, 14:49
    0 0
    nu continuati subiectul??? era interesant...
    eu stiu ca daca trombocitele sunt foarte mici e mai rau decat daca sunt ft mari.....
  •  
    • 68 mesaje
    4 Oct 2004, 14:04
    0 1
    Dragele mele,
    Nu am mai scris de mult, am fost internata la Colentina - "un deliciu". Nu este nevoie sa va povestesc despre "etica si profesionalismul" medicilor de acolo, nu pot sa spun decit ca sunt fericita ca am scapat de acolo. De trei luni am depus dosarul ptr. Interferon si nimic. Daca nu ai "pile" totul merge foarte greu. As dori un tratament naturist, daca exista, sau discutii si sfaturi de la alte persoane care sufera de aceasta boala. Larami