dureri rectale - povestea unei traume

  •  
    • 28 mesaje
    13 Iun 2017, 16:36
    17 27
    Ma numesc M., am 39 de ani si locuiesc in Bucuresti. M-am hotarat sa scriu despre trauma psihica si fizica prin care am trecut timp de 2 ani de zile si sa ofer totodata prin povestea mea, informatii utile si pretioase pe care eu nu le-am gasit in decursul cautarilor mele disperate pe parcursul acestor ani si pe care le-am capatat in urma nenumaratelor experiente cu medicii de specialitate din Bucuresti. De asemenea, stiu ca foarte multa lume se confrunta la ora actuala cu probleme proctologice (hemoroizi, fisuri anale etc) din cauza vietii pe care o traim marea majoritate dintre noi: ore intregi de stat pe scaun la serviciu, sport mai deloc.
    Sper ca administratorii forumului sa ma lase sa scriu in totalitate povestea mea.

    Totul a inceput in septembrie 2015, proaspat mutata in casa noua si cu o multime de probleme pe cap de la serviciu. Intr-o zi am inceput sa am niste scaune foarte ciudate (mari in dimensiuni si diametru) care m-au pus pe ganduri. Am facut o coprocultura, nu a iesit nimic. In urmatoarele zile am inceput sa am dureri in rect (in interior, pe partea stanga). 

    Mi-am facut programare la Regina Maria, la dr. Bogdan Barta, care m-a consultat, punandu-ma sa stau in pozitie capră(!!!) Si care mi-a spus ca nu simte nimic la tuseul rectal.Concluzie – nu am nimic, dar ca sa nu plec cu mana goala, mi-a dat o reteta cu unguent rectal, specificand la diagnostic – eroziune canal anal (!!!)

    Durerile mele se accentuau din zi in zi, desi foloseam tot felul de unguente si supozitoare. Nu prea mai aveam o viata normala, nici acasa nici la birou. Nu puteam sa stau in sezut pe scaun, aveam dureri. Fiecare zi era un calvar. M-am programat la un alt proctolog (la marele centru de excelenta in proctologie Medlife) – dl. Golia Ciprian, care mi-a vorbit frumos, m-a tratat elegant, mi-a facut videoanuscopie, dar.... N-a gasit nimic,... “poate doar o papila inflamata”, a spus dansul. Si uite asa am primit o alta reteta, cu alt diagnostic (papilita) si un alt tratament (cu antibiotic de data asta si supozitoare diclofenac). Am luat si tratamentul asta, fara rezultat.

    Trecusera deja trei luni cu dureri continue. Pe 24 decembrie 2015 cand toata lumea imopodobea bradul sau cumpara cadouri de craciun, eu aveam o alta programare tot la „centrul de excelenta”, de data aceasta la seful centrului – dl. Adrian Ghenea, un om care nu si-a insusit cei 7 ani de acasa, care m-a luat la per tu si m-a intrebat pe un ton de superioritate „da’tu de ce-ai mai venit si la mine? Ca vad ca ai fost si la colegul meu care ti-a zis ca nu ai nimic!” I-am explicat ca daca nu as fi avut nimic, nu aveam nici o durere si ca am venit la el pentru ca era seful clinicii si se presupunea ca era cel mai experimentat. Printre altele, m-a intrebat daca nu cumva mi-am bagat ceva in anus, daca am facut s...x  anal,...abia stapanindu-mi lacrimile de jena si de frustrare, i-am explicat ca nu e cazul de asa ceva, ca sunt o femeie serioasa. Mai de mila, mai de sila, m-a invitat pe pat sa-mi faca anuscopie. Bineinteles ca nu gasise nimic. L-am rugat sa-mi dea un indiciu unde anume sa merg sa ma investighez, daca durerea nu era din dos -  (urologie, neurologie, ginecologie etc) mi-a replicat intr-un mod persiflant ca „treaba cu doctorii e ca profesorii de limbi straine, unul stie engleza, altul franceza...” Si ca nu poate sa-mi zica el unde sa merg sa ma caut. Am plecat de acolo plangand. Nu fusesem niciodata mai umilita ca atunci. Ma intrebam cu ce am gresit sa suport durerile si umilintele alea.

    Craciunul a trecut... La fel si revelionul si toti sfintii de dupa... Cu aceleasi dureri.

    In ianuarie 2016, m-am hotarat sa merg la o clinica specializata pe asemenea afectiuni, clinica laurus medical, de data asta la o doamna (dna.dr. Mihaela Pintilie). Dansa, in urma videoanuscopiei, mi-a gasit intrarectal o fisura anala, 5 hemoroizi si o papila hipertrofica (!!!!)  Eram totalmente naucita! Cum e posibil ca ceilalti sa nu fi vazut nimic si aici sa se fi vazut atatea chestii... (oare asa o fi? Ma intrebam eu), dar nu am stat prea mult pe ganduri, fiind impinsa de atata suferinta, am acceptat propunerea de ligaturare a hemoroizilor, excizia prin cauterizare a papilei hipertrofice iar pt fisura mi-a dat o crema. La fiecare hemoroid ligaturat (se ligatureaza unul cate unul la diferenta de cel putin o saptamana intre interventii) aveam dureri cumplite. Faceam bai de sezut de 2/3 ori pe zi sa mai aline durerea si luam detralex si multe analgezice. Asa m-am petrecut perioada ianuarie- aprilie 2016, sperand la o vindecare .... Ca macar de pasti sa pot sta cu familia la masa..... Fisura s-a inchis in urma folosirii unguentului dat (o reteta facuta de ei), iar papila hipertrofica a cauterizat-o.

    Dupa ultima interventie facuta, eu tot acuzam dureri... Am revenit la dna doctor explicandu-i situatia. A ridicat din umeri spunand ca nu stie ce este si ca s-ar putea sa fie endometrioza rectala (dupa ce i-am comunicat istoricul meu medical de endometrioza operata  pe ovarul drept). Ma simteam de parca tot cerul cazuse pe mine.... Dupa atata suferinta, sa nu fi fost hemoroizii de vina?? Atunci de ce mi i-a scos? Oare era cazul sa-mi faca toate procedurile alea? Toate intrebarile/indoielile mi se invarteau in cap.

    Am inceput sa fac nenumarate analize/ investigatii: ginecologie – toate investigatiile posibile, ecografie abdomen, ecografie parti moi, dermatotogie, doua colonoscopii, 1 rmn coloana, 5 rmn de pelvis-zona rectala, analize complexe de sange, markeri tumorali etc. Toate erau in parametrii normali, nu se evidentia nimic. Pe masura ce veneau rezultatele, deveneam din ce in ce mai anxioasa ... Tot timpul imi repetam obsedant : de ce nu imi gasesc ce am??? De ce???

    Pe langa analize, am tot cautat cauza durerii mele mergand de la un doctor la altul, cu sau fara recomandare... Fiecare spunea si presupunea altceva .... Am ajuns si la dl dr. Gabriel Matei - chirurg la Medlife care, dupa ce a marturisit ca nu stie ce am (fizic) mi-a zis ca s-ar putea sa fie nervii din zona lezati ca urmare a ligaturarilor facute. Adica, cu alte cuvinte nu exista remedii, doar ceva terapii, dar nici alea cunoscute.am plecat si de aici plangand, am crezut ca viata mea normala se sfarsise in momentul ala.

    Am ajuns, prin recomandare, si la Mircea Beuran – seful sectiei de chirurgie de la spitalul Floreasca. I-am spus si dansului povestea si l-am rugat sa ma ajute. Nu m-a consultat si nu s-a uitat pe teancul de analize.Mi-a dat o hartiuta cu trimitere pentru colonoscopie la dl. Dr. Gabriel Constantinescu – seful sectiei de gastroenterologie de la spitalul Floreasca, o somitate in domeniu din cate am inteles. Dupa colooscopie (care nu a fost deloc dureroasa in comparatie cu prima, unde am simtit ca mor de durere, fiind facuta doar cu sedare), dl. dr. a venit la mine, s-a uitat fix in ochii mei de parca s-ar fi uitat la o nebuna cu dureri inchipuite, si mi-a spus: „tu nu ai nimic! Ai inteles?? Esti sanatoasa tun! Colonul tau e curat!” Mi-a recomandat psihoterapie si tratament cu spasmomen si gabaran pentru dureri rectale neuropate.

    Mai era o saptamana pana la vacanta de vara, disperarea mea si deznadejdea ajunsese la cote maxime. Trebuia sa existe ceva, macar un calmant sa mi se faca.... Imi spuneam eu. M-am intors la Beuran rugandu-l sa-mi faca niste injectii cu calmant. Nici nu banuiam cat e de traumatizant... Mi-a facut 3 injectii in anus si pe langa anus... Oribil... Iar dureri.... Cand am intrebat cu ce substanta sunt si cat dureaza, mi-a spus ca sunt cu xillina (!!!) Si ca dureaza cateva ore (!!!). Si eu care crezusem ca imi face un calmant care sa ma tina macar o saptamana... Nici nu am apucat sa ajung la masina (impleticindu-ma putin) ca iar simteam durerea (durerea asta era de fapt un amestec de senzatie de corp strain undeva localizat inauntrul rectului, pe partea stanga, senzatii de arsuri, usturimi). Aceste senzatii/dureri le aveam tot timpul de cand ma trezeam si pana ma culcam. Noaptea nu simteam disconfort, deci macar ma puteam odihni, la scaun nu aveam dureri, ci un pic jena, nu aveam alte scurgeri rectale).

    Ma simteam singura in toata nebunia asta care mi se intampla. Eram convinsa ca era ceva de natura proctologica, dar dupa tot ce citisem, nu reuseam sa incadrez simptomele strict pe o anumita patologie. Doar mama ma credea (ca am ceva organic), sotul meu nu. Imi spunea de nenumarate ori ca am facut atatea analize si investigatii care nu au relevat nimic, ca a vazut cu ochii lui imaginile colonului meu pe monitor (a fost si el prezent la colonoscopie) care era curat si ca toti doctorii aceia nu erau nebuni. (deci eram eu nebuna? Ma gandeam in sinea mea)

    Toata nebuloasa asta ma innebunea. Durerea si cauza ei devenise o obsesie pentru mine. Zi de zi traiam pentru a citi, a descoperi, a gasi ceva asemantor cazului meu in speranta ca voi gasi cauza durerii si ma voi vindeca. Am citit tot ce se putea citi in lb. romana, engleza, franceza, italiana si un pic spaniola. Eram disperata. Se apropia vacanta de vara in grecia si eu de-abia puteam sta in picioare de durere (ca in fund nici nu se punea problema).

    Pe la inceputul lui iulie 2016 am plecat in vacanta. Incepusem sa iau tratamentul prescris de dr. Constantinescu pentru dureri neuropate. Eram zombi, dormeam pe mine si eram ametita, asta a fost tot efectul. Am dormit in masina aproape tot drumul, cu picioarele pe bordul masinii. Altfel nu puteam sta de durere. Am ajuns in grecia, starile mele erau foarte diferite, uneori ma lasa durerea, alteori revenea in forta. Doar in pozitie orizontala ma simteam mai bine. Asa ca stateam mai mult pe sezlong. In apa de la piscina nu puteam intra pentru ca ma ustura teribil (apa piscinei era o combinatie de apa de mare cu clor). Asta a inceput sa-l puna pe ganduri si pe sotul meu.

    Spre sfarsitul sejurului starea mi se agravase, nu mai puteam dormi nici noaptea, aveam frisoane, o stare de rau general, nu am mai putut iesi nici din hotel. M-am mobilizat si mi-am facut o alta programare la un proctolog cu recenzii f. bune pe internet, medic, conf. Univ.dr. la spitalul Fundeni – Sorin Andrei. In disperare de cauza, ma programasem si la un clarvazator.

    Pe 14 iulie ne-am intors in tara. Eram epuizata fizic si psihic dupa noptile nedormite, durere si drumul lung parcurs. A doua zi m-am prezentat la consultatie la dr. Sorin Andrei caruia ii multumesc pentru tot ajutorul. Cu lacrimile in ochi i-am povestit putin din ce simteam spunand-ui ca nu sunt nebuna. Acesta, dupa o simpla anuscopie, mi-a descoperit ca aveam o fistula perianala simpla oarba, (adica nu se putea vedea intrucat era ascunsa intre pliurile intestinului). In momentul ala eram fericita, (in sfarsit am gasit un doctor care mi-a descoperit cauza durerii), dar si intrigata (cum era posibil dupa atatea investigatii sa nu se fi observat????). Dr. mi-a spus ca o astfel de fistula nu este vizibila nici la rmn, nici la colonoscopie si ca trebuie sa fac operatie - fistulotomie. Nu mai puteam astepta, l-am rugat sa ma opereze cat se poate de repede. A doua zi m-a chemat la operatie.

    Nu ma prevenise nimeni ce inseamna fistulotomie si ce dureri ingrozitoare sunt dupa. Poate ca a fost mai bine ca nu am stiut dinainte ....

    M-a operat aproape „pe viu”, facandu-mi doar injectii locale cu xilina, ca sa imi verifice functia sfincterului si sa nu-l sectioneze. Toata operatia a durat in jur de  45 minute, dupa care mi-a bagat o mesa in rect si am asteptat undeva pe un pat in alt cabinet vreo ora jumate sa vada cum ma simt. Am plecat acasa, urmand sa ma intorc a doua zi pentru pansat.

    Au urmat 1 luna de zile de dureri suicidale. Durerile paroxistice erau mai ales la pansat. Urlam efectiv de durere. Primul scaun a fost horror, mi-era frica efectiv sa merg la toaleta, cred ca faceam atacuri de panica. Tremuram din toate incheieturile si ma lua cu transpiratii. Tot ce am trait in acele zile se poate rezuma in doua cuvinte durere si frica. Durere la pansat, durere la scaun, frica sa am scaun, frica sa nu ma constip sau invers, frica sa nu mananc prea mult sa nu am scaune dese/consistente, frica sa nu am scaun pana nu venea sotul acasa sa ma panseze, etc. Eu nu am putut singura sa ma pansez, el a fost cel care m-a ajutat, a fost langa mine in tot timpul ala, demonstrandu-mi pana la urma ca a gresit ca nu a crezut in mine.

    Pe 24 octombrie am primit verdictul: vindecata!  Desi... Eu inca simteam un disconfort. Am inceput sa citesc acatistul maicii domnului rugandu-ma sa imi treaca durerile. Au urmat 3 luni de zile in care m-am simtit ok – noiembrie, decembrie si ianuarie. In ianuarie 2017, am avut un nou un scaun de dimensiuni f. mari urmat de diaree, moment in care am simtit o usturime si o durere. M-am intors la medic, care mi-a spus ca am o iritatie a mucoasei anale, ca nu e grav, mi-a dat tratament cu supozitoare cu cicatridina 10 zile, bai de sezut cu bicarbonat. Dupa cele 10 zice de tratament, durerea persista (senzatiile erau similare cu cele pe care le avusesem inainte). M-am dus din nou la medic spunandu-i ca inca am dureri, atitudinea lui fiind de data asta destul de ciudata, facand o remarca de genul ca „astfel de oameni ca dvs o sa-si ingroape repede sotul”.

    Am plecat cu lacrimile in ochi, deznadajduita.

    Am ajuns din nou printr-o recomandare la un medic chirurg de la spitalul Floreasca – dl. Dr. Constantin Oprescu – un mare om, care si el a fost de parere ca oamenii nu vin degeaba la doctor, si ca la mine exista o suferinta. Mi-a facut o schema din nou cu investigatii necesare: din nou rmn, investigatii dermatologice si ginecologice. M-a ajutat sa fac rmn-ul in spital, apoi m-a trimis la o dermatoloaga care a fost socata de povestea mea, m-a consultat local si mi-a zis ca ce am eu nu e de natura dermatologica. Am fost la ginecologie, mi-am repetat toate analizele, nu a iesit nimic relevant.

    M-am programat din nou la clinica Laurus, de data asta la dr. George Pariza. M-a consultat, nimic. Mi-a dat un tratament prin excludere. Adica iar metronidazol cu diclofenac  si apoi, daca nu are efect, lyrica pentru dureri neuropate. Am urmat ambele tratamente, fara niciun rezultat, insa cu multe efecte adverse.

    Am plecat in Ungaria la un doctor chirurg – Ottlakan Aurel, la un un spital din Gyula, un medic foarte amabil. M-a consultat si a gasit ... O fisura anala! Mi-a dat tratament cu supozitoare 3 saptamani si mi-a spus sa-l sun daca nu trece sa-mi recomande un proctolog in Budapesta. Mi-a zis ca s-ar putea sa am boala Chron un faza incipienta.

    Intoarsa acasa, supozitoarele nu le-am putut folosi pentru ca ma ustura foarte tare de la ele. Am incercat in schimb cu unele de la plafar din 7 plante care mi-au ameliorat pe alocuri starea.

    Intre timp la analizele de fecale mi-au iesit anticorpii antinucleari pozitivi. Asta insemna o boala autoimuna si calprotectina usor pozitiva (insemnand boli inflamatorii intestinale - boala Chron, diverticulita sau colita ulcerativa). Am facut alte analize mai amanuntite, nu au iesit markerii pozitivi pentru boli autoimune. Intre timp, mi s-a descoperit ca am si helicobacter pylori. Mi s-a recomandat sa merg la un gastroenterolog. Acesta mi-a spus in esenta ca durerile mele rectale nu au nicio legatura cu h.b. si ca multa lume traieste cu acesta bacterie bine-mersi. Mi-a dat trimitere sa repet rmn-ul pentru zona rectala (al saselea!!) spunandu-mi ca nu toti medicii stiu sa interpreteze un rmn si ca persoana la care ma trimite este f. buna. L-am facut si p-asta,... Degeaba.... Nimic relevant.

    Eram disperata, nu stiam incotro s-o mai apuc. Am incercat sa mai merg la un proctolog, si asta renumit – dr. Gabriel Mitulescu, care dupa 1 ora jumate de asteptat la usa cabinetului sau particular, m-a tratat foarte expeditiv, nu a avut macar bunavointa sa ma asculte, avea un chestionar in fata si bifa raspunsurile. Or, simptomele mele nu se incadrau total in tipologia patologica. Mi-a facut control, nu a descoperit nimic,  diagnosticul lui fiind de durere cronica anala idiopatica. (adica nu se cunoaste care este cauza), recomandandu-mi psihoterapie, moment in care m-am enervat si i-am spus ca si alt dr. mi-a recomandat psihoterapie si dupa o luna de zile ma operam de fistula! Cum e posibil ca un doctor sa-ti spuna ca ai fisura rectala si altu sa-ti spuna ca ai durere idiopatica??? E strigator la cer!!! 

    Am inceput si psihoterapia, nu pentru ca mi-a spus nu stiu ce doctor, ci pentru ca am realizat ca psihicul meu a cedat. Toata nebunia asta dintr-un doctor in altul, toata suferinta si frica acumulate, disperarea si deznadejdea au pus amprenta intr-un mod evident. Nici eu nu ma mai recunosteam.
    In iunie 2017 am fost la alt doctor la Victor Babes - Bumbac Alexandru, care in urma anuscopiei mi-a spus ca as avea hemoroizi gradul II si III congestionati (!!!!)
    Mi-am facut o alta programare la clinica ok Medical, vorbind in acelasi timp cu sotul sa merg si la Cluj la o clinica si vorbisem in paralel si cu medicul din Ungaria sa ma ajute cu o programare la cel mai bun proctolog din Budapesta. Eram disperata, timpul trecea foarte repede si se apropia iar concediul. Plangeam aproape in fiecare zi, durerile erau permanente, numai noaptea ma mai lasau, ajunsesem sa nu mai am o viata normala: nu puteam sta la masa cu familia, nu puteam sta la birou, nu puteam sa am alte activitati, nu spectacole sau filme, nu restaurante, nu plimbari, nu sport. Abia asteptam sa ajung de la birou acasa sa pot sta in pat (lungita ma mai lasa uneori durerea). Nu se poate spune ca mai traiam .... eu existam si atat.
    Mi-am cumparat miere de Manuka si am inceput sa iau in fiecare dimineata cate o lingurita, mai mult gandindu-ma ca poate scap de helicobacter pylori si ma rugam incontinuu la Dzeu. Intre timp am facut si o infectie urinara urata pentru care am facut tratament cu antibiotice. Ma gandeam ca poate are vreo legatura infectia cu durerile mele, pentru ca ele erau asociate si cu senzatie de continua urinare.

    Inainte cu o zi de programarea la clinica ok Medical, am observat o usoara ameliorare a durerii, in ziua cu programarea chiar m-am simtit binisor, dar nu m-am entuziasmat, ca am mai avut anterior operatiei zile de falsa acalmie.
    Dupa ce si acest medic mi-a confirmat ca nu am nimic (nici macar acei hemoroizi pe care mi -i vazuse medicul anterior), aratandu-mi pe monitor (in urma videoanuscopiei) ca in zona nu mai erau decat cicatricile de la interventiile avute .... am avut un declic. Am zis GATA!! Nu mai fac nimic, nu ma mai caut niciunde, nu mai aplic nimic local (unguente sau supozitoare). Cum o vrea Dzeu! 
    Am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine, iar astazi pot sa spun ca sunt ok. Nu stiu ce mi-a facut bine. Cert este ca, din tot ce am studiat pana acum pe acest subiect, pot spune urmatoarele:
    - exista fistule perianale cu un singur orificiu (in rect) fara orificiu exterior, si fara puroi 
    - exista fistule (se numesc oarbe) care nu se vad la RMN sau colonoscopie 
    - exista probabilitatea (nu stiu cat la suta dintre cei operati) ca printre efectele adverse ale interventiilor chirurgicale in zona perineu-rect sa existe si dureri cronice postoperatorii de lunga durata; medicii nu prea avertizeaza asupra acestui pericol pentru ca procentul este, din cate am citit, destul de scazut.
    Sper sa foloseasca povestea mea. 

     

  •  
    • 5 mesaje
    2 Mar 2018, 21:35
    6 2
    sper ca sunteti bine. destui doctori au pacatul de a pune stampila de "anxios" unuia/uneia care intreaba mai multe, revine dupa tratament, isi face curaj sa spuna toate simptomele pe care le resimte, inclusiv temerile. nu-i vorba, poate influenta si starea emotionala anumite simptome dar ei ca medici trebuie sa se asigure ca pacientul nu sufera intr-adevar de o afectiune grava. din pacate mai toti doctorii au "scheletele lor in dulap".

    proctologia e o ramura pentru care nu sunt pregatiti toti cei care o "practica" mai mult sau mai putin. marii chirurgi din spitalele universitare poate ar fi bine sa nu se mai bage chiar la orice.. e pentru mine destul de socant sa citesc ca nume precum Mitulescu si Beuran s-au limitat in a bifa pe o hartie raspunsurile la niste intrebari.

    anyway, va rog sa aveti in vedere ca este esential sa aveti consulturi periodice de proctologie si sa efectuati periodic colonoscopie. va pot face si recomandari de medici cu care eu am intrat in contact si mi s-au parut profesionisti. 

    e dreptul fiecaruia "sa se caute" pana e impacat cu sine.
    sanatate!

     
  •  
    • 1 mesaje
    9 Mar 2018, 07:38
    9 3
    Buna ziua daca stie cineva un medic chirurg specializat in proctologie m-ar interesa foarte mult simptomele doamnei le am eu in acest moment la aceeasi medici am fost si degeaba ma confrunt cu aceasta problema de circa 5 ani am trecut prin operatii dar nici un rezultat nu am ajuns sa primesc un raspuns concret de la ce anume patesc acest lucru si ce trebuie sa fac pentru a nu mai ajunge la o perioada de timp la operatie. Daca cineva cunoaste un astfel de medic bun nu numai cu numele si atat va rog sa ma indrumati sa-mi dati un sfat , multumesc frumos
  •  
    • 2 mesaje
    15 Mar 2018, 13:42
    8 3
    Din pacate va dau dreptate in privinta lispei de doctori specializati pe proctologie in Romania. Chiar va rog sa-mi recomandati, daca stiti, specialisti buni la care sa merg, pentru ca nici acum nu-mi este bine.
    Voi relua povestea de unde am ramas. Asadar ramasesem la momentul la care am zis Stop! Nu ma mai caut pe la doctori. Am abordat si varianta administrarii unui tratament pentru dureri neuropate care era deopotriva si antidepresiv, nu pentru cu mi-a recomandat marele Mitulescu, ci pentru ca ajunsesem o epava, cazusem in depresie, nu mai dormeam noptile etc, si mi-am spus ca poate ajuta. Si chiar a ajutat. Tratamentul l-am inceput la sfarsitul lunii mai iar la inceputul lunii iulie 2017 nu mai aveam deloc dureri (durerile s-au estompat pe masura ce trecea timpul, adica aveam zile bune, zile proaste, o parte din zi ma durea, alta parte nu, apoi zilele cand imi era bine se adunau, pana cand nu m-a mai durut deloc). Ciudatenia la aceste dureri era ca nu simteam durere cand dormeam, in rest, imediat cum deschideam ochii simteam jena in anus care se amplifica pe perioada zilei. Dupa ce am vazut ca tratamentul pt dureri neuropate a functionat mi-am gasit explicatia durerilor mele: nervi lezati in urma operatiei de indepartare a fistulei, concluzia dureri neuropate. Am facut tratament pana in august 2017. (aproape 3 luni)
    Dupa incetarea durerilor, mi-am reluat viata normala sau mai bine spus am inceput o noua viata dupa 2 ani de suferinta. Totul a fost ok (am mai avut cateva zile de jena in locul cu pricina dar a doua zi trecea) pana anul acesta in februarie cand mi s-a intamplat din nou sa am un scaun voluminos, cu senzatia de parca eliminam coji de nuci. (este adevarat ca mancasem cu o zi inainte floricele de porumb). Se putea ca asta sa fi fost cauza, nu stiu. Ideea e ca dupa acest moment, am simtit o usturime ingrozitoare inauntru si din nou dureri. Am folosit din nou unguentele obistnuite de la plafar, supozitoare Cicatridina, mi-am bagat chiar si miere Manuka (m-a usturat groaznic). Pentru toti cei care vor citi si sunt interesati, SIMPTOMELE erau: sfincter intern contractat, durere/usturime/arsura simtita doar intr-un loc anume in interiorul anusului. (la mine coincide cu portiunea operata) Uneori simptomele se mai estompau pe timpul zilei alteori reveneau in forta. Cel mai tare le resimteam seara. cand stateam intinsa imi era mai bine, iar noaptea in timpul somnului nu simteam durerea. 
    Dupa 2 saptamani (adica saptamana trecuta) simtomele s-au estompat, am renuntat la unguente,supozitoare. Doua zile nu m-a durut nimic, ca apoi sa simt iar o jena permanenta de cand ma trezesc si pana ma culc. La medic nu am mai fost, am deja oroare, si apoi i-am epuizat cam pe toti, cel putin in Bucuresti. Sunt iar naucita si nu-mi explic ce mi se intampla. Singura explicatie logica este ca m-am iritat in interior urmare a acelui scaun si s-au declansat iar durerile de nervi/ale tesutului operat lezat. Acum am inceput sa ma interesez care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru durerile neuropate pentru ca nu as vrea sa mai iau antidepresive. (m-am simtit f rau dupa ce am renuntat).
    In legatura cu aceste scaune voluminoase si cauza lor nici un doctor nu a reusit sa-mi ofere o explicatie. Am facut o gramada de analize, teste, colonoscopii. Mi se spune ba ca e megacolon, ba ca as avea boala Chron in faza incipienta, (desi nu mi-a iesit la nici-o analiza), ba ca e colon iritabil. Precizez ca nu am avut niciodata probleme de constipatie in viata mea, sau cu hemoroizi, probleme gastrointestinale. Am dus si duc o viata pe cat posibil sanatoasa, mananc salate, legume, fructe, fac sport in timpul liber, toate analizele mi-au iesit perfect. Si atunci ma intreb eu, cum de am facut fistula anala? Hemoroizi? Fisuri? De trei ani de zile incerc sa-mi raspund singura  la aceste intrebari (doctorii din nou nu au fost in stare sa-mi dea o explicatie)

    Ceea ce as putea concluziona aici si totodata sa atentionez persoanele care recurg la operatia de indepartare a fistulei perianale, este ca doctorii (cel putin din Romania) habar n-au de toate efectele secundare care ar putea aparea dupa operatie. Sau daca au habar, nu vor sa recunoasca pacientilor ca prin operatie (cu laser) se mai ard si niste nervi p-acolo.
    Ma refer la DUREREA CRONICA ca urmare a lezarii nervoase. Din pacate tratamentul e lung si invaziv si nu stiu daca este recuperabil in totalitate.

    Draga Violeta, imi pare rau ca esti si tu in aceeasi situatie. Din pacate nu am pe cine sa-ti recomand dintre doctorii la care am fost. Ce pot sa-ti spun este ca doar dl. dr. Sorin Andrei mi-a gasit fistula, dupa un an de mers de la un medic la altul.
  •  
    • 5 mesaje
    18 Mar 2018, 13:25
    6 4
    v-am trimis prin mesaj privat numele dr. sa nu se considere ca fac vreo reclama..am trait si eu poate 10% din spaima avand niste dureri "suportabile" dar care ma bagau in tot sperietii (sa nu fie vreo tumora etc.). norocul a fost ca eram deja "in vizite" la o dr. gastroenterolog, avand probleme de ceva saptamani, care mi-a recomandat un proctolog priceput zic eu. mi se parea ca am mai toate simptomele de cancer fiind si in categorie de risc (antecendente in familie) nu m-am putut linisti decat dupa colonoscopie si anuscopie.

    sper sa va fie de folos recomandarile. sanatate!
  •  
    • 1 mesaje
    12 Mai 2018, 09:25
    6 0
    Buna,
    Si eu am aceeasi problema, insa nu am fost la doctor..marti am programare la medicul de familie pentru a imi lua trimitere la ginecolog, sper sa imi spuna ceva despre problema pe care o am sau sa ma trimita la un proctolog bun.. daca mai exista asa ceva la cate am auzit de la dvs.
    De o saptamana am dureri insuportabile si usturimi la fel de chinuitoare..lucrez la birou, toata ziua stau pe scaun.. nu mai reusesc sa imi gasesc o pozitie in care sa pot suporta durerea, cand merg este la fel de rau, cand stau in pat la fel.. am incercat cu tot felul de supozitoare, unguente.. Proctolog supozitoare, pastile Detralex, unguent procto-gyvenol, supozitoare Cortizon, nu mai stiu ce sa mai iau sa ma lase durerea..
    Nu mai spun ca nu mai am viata de o saptamana.. nu-mi gasesc locul, sunt irascibila, nu dorm noptile,nu ma pot concentra la nimic si plang continuu..
    Simt ca am si am si vazut ca am hemoroizi externi..am vazut ca s-a umflat ceva acolo si sunt mai multe umflaturi mici iesite in afara..pot sa spun ca ma doare sufletul de la usturimea asta, mi se ridica parul pe mine de la dureri.. nu stiu ce sa mai fac..
    Citind ce afi scris despre doctori.. nu mai am incredere, si mai ales mi-e f frica de operatie..
    Nu stiu ce sa fac..am 28 de ani si chiar daca spuneam pana acum ca cea mai groaznica durere este cea de dinti/masele.. acum am ajuns la concluzia ca asta e cea mai dureroasa durere si sper sa trec peste si sa imi treaca..
    Senpoate sa fac hemoroizi si de la antibiotice? Sa cauzeze si aceste antibiotice? Am luat 10 zile Augmentin pentru o masea.. si nu am luat probiotic..si intradevar scaun am la cateva zile.. dar asa este de cand ma stiu.. nu am avut un scaun regulat niciodata..
    Daca stie cineva vreo solutie.. pastile , calmante, supozitoare, unguente minune.. va rog sa imi spuneti
    Multumesc,
  •  
    • 2 mesaje
    22 Mai 2018, 13:13
    4 0
    Buna Mihaela, ai rezolvat ceva pana acum?
    Exclus sa faci hemoroizi de la antibiotice, poate doar ca efect al constipatiei. Incearca sa nu te mai constipi, regland totul prin dieta. Fa-ti urgent programare la un proctolog (daca nu ai fost pana acum), ginecologul nu are treaba cu fundul. Fa bai de sezut cu apa calduta cu bicarbonat de sodiu (o lingura). Calmeaza durerea.
    Multa sanatate!
  •  
    • 5 mesaje
    17 Iun 2018, 09:27
    11 2
    Ya ba ba da ba dooo. Am scapat de hemoroizi
  •  
    • 1 mesaje
    1 Iul 2018, 02:10
    11 6
    Buna, doresc si eu o recomandare a unui medic proctolog bun va rog..
  •  
    • 1 mesaje
    18 Sep 2018, 18:18
    2 2
    scrisulcaterapie said:v-am trimis prin mesaj privat numele dr. sa nu se considere ca fac vreo reclama..am trait si eu poate 10% din spaima avand niste dureri "suportabile" dar care ma bagau in tot sperietii (sa nu fie vreo tumora etc.). norocul a fost ca eram deja "in vizite" la o dr. gastroenterolog, avand probleme de ceva saptamani, care mi-a recomandat un proctolog priceput zic eu. mi se parea ca am mai toate simptomele de cancer fiind si in categorie de risc (antecendente in familie) nu m-am putut linisti decat dupa colonoscopie si anuscopie.

    sper sa va fie de folos recomandarile. sanatate!

     

  •  
    • 5 mesaje
    11 Nov 2018, 19:55
    0 0
    A iesit f bn controlul la 5 luni posttratament, e adevarat ca am respectat intocmai indicatiile. Acum mi s-a recomandat un nou control chiar la 1 an daca totul e in regula. Teoretic trebuie facut la 3 luni / 6 luni/ 1an etc. Multi pacienti - inevitabil programarile se decaleaza functie si de gravitatea cazurilor. Desi asteptarea poate fi deranjanta uneori, e totusi imbucurator ca sistemul privat incepe sa fie o reala alternativa la spitalele de stat unde deocamdata singurul tratament este operatie deschisa / temporizarea.
  •  
    14 Nov 2018, 06:27
    7 0
    scrisulcaterapie said:v-am trimis prin mesaj privat numele dr. sa nu se considere ca fac vreo reclama..am trait si eu poate 10% din spaima avand niste dureri "suportabile" dar care ma bagau in tot sperietii (sa nu fie vreo tumora etc.). norocul a fost ca eram deja "in vizite" la o dr. gastroenterolog, avand probleme de ceva saptamani, care mi-a recomandat un proctolog priceput zic eu. mi se parea ca am mai toate simptomele de cancer fiind si in categorie de risc (antecendente in familie) nu m-am putut linisti decat dupa colonoscopie si anuscopie.

    sper sa va fie de folos recomandarile. sanatate!

     

    Bună ziua, Ati putea pune numele acelui doctor aici? Am niste probleme similare si vad ca pana acum medicii mea trimit de la unul la altul. Am niste mici leziuni in rect pe lateral care nu se vindeca de aprox 6 luni. Multumesc mult!
  •  
    • 5 mesaje
    16 Nov 2018, 00:03
    4 1
    @ibrahim. v-am trimis pe msj privat
  •  
    • 1 mesaje
    2 Dec 2018, 13:19
    1 3
    Bonitta said:Ma numesc M., am 39 de ani si locuiesc in Bucuresti. M-am hotarat sa scriu despre trauma psihica si fizica prin care am trecut timp de 2 ani de zile si sa ofer totodata prin povestea mea, informatii utile si pretioase pe care eu nu le-am gasit in decursul cautarilor mele disperate pe parcursul acestor ani si pe care le-am capatat in urma nenumaratelor experiente cu medicii de specialitate din Bucuresti. De asemenea, stiu ca foarte multa lume se confrunta la ora actuala cu probleme proctologice (hemoroizi, fisuri anale etc) din cauza vietii pe care o traim marea majoritate dintre noi: ore intregi de stat pe scaun la serviciu, sport mai deloc.
    Sper ca administratorii forumului sa ma lase sa scriu in totalitate povestea mea.

    Totul a inceput in septembrie 2015, proaspat mutata in casa noua si cu o multime de probleme pe cap de la serviciu. Intr-o zi am inceput sa am niste scaune foarte ciudate (mari in dimensiuni si diametru) care m-au pus pe ganduri. Am facut o coprocultura, nu a iesit nimic. In urmatoarele zile am inceput sa am dureri in rect (in interior, pe partea stanga). 

    Mi-am facut programare la Regina Maria, la dr. Bogdan Barta, care m-a consultat, punandu-ma sa stau in pozitie capră(!!!) Si care mi-a spus ca nu simte nimic la tuseul rectal.Concluzie – nu am nimic, dar ca sa nu plec cu mana goala, mi-a dat o reteta cu unguent rectal, specificand la diagnostic – eroziune canal anal (!!!)

    Durerile mele se accentuau din zi in zi, desi foloseam tot felul de unguente si supozitoare. Nu prea mai aveam o viata normala, nici acasa nici la birou. Nu puteam sa stau in sezut pe scaun, aveam dureri. Fiecare zi era un calvar. M-am programat la un alt proctolog (la marele centru de excelenta in proctologie Medlife) – dl. Golia Ciprian, care mi-a vorbit frumos, m-a tratat elegant, mi-a facut videoanuscopie, dar.... N-a gasit nimic,... “poate doar o papila inflamata”, a spus dansul. Si uite asa am primit o alta reteta, cu alt diagnostic (papilita) si un alt tratament (cu antibiotic de data asta si supozitoare diclofenac). Am luat si tratamentul asta, fara rezultat.

    Trecusera deja trei luni cu dureri continue. Pe 24 decembrie 2015 cand toata lumea imopodobea bradul sau cumpara cadouri de craciun, eu aveam o alta programare tot la „centrul de excelenta”, de data aceasta la seful centrului – dl. Adrian Ghenea, un om care nu si-a insusit cei 7 ani de acasa, care m-a luat la per tu si m-a intrebat pe un ton de superioritate „da’tu de ce-ai mai venit si la mine? Ca vad ca ai fost si la colegul meu care ti-a zis ca nu ai nimic!” I-am explicat ca daca nu as fi avut nimic, nu aveam nici o durere si ca am venit la el pentru ca era seful clinicii si se presupunea ca era cel mai experimentat. Printre altele, m-a intrebat daca nu cumva mi-am bagat ceva in anus, daca am facut s...x  anal,...abia stapanindu-mi lacrimile de jena si de frustrare, i-am explicat ca nu e cazul de asa ceva, ca sunt o femeie serioasa. Mai de mila, mai de sila, m-a invitat pe pat sa-mi faca anuscopie. Bineinteles ca nu gasise nimic. L-am rugat sa-mi dea un indiciu unde anume sa merg sa ma investighez, daca durerea nu era din dos -  (urologie, neurologie, ginecologie etc) mi-a replicat intr-un mod persiflant ca „treaba cu doctorii e ca profesorii de limbi straine, unul stie engleza, altul franceza...” Si ca nu poate sa-mi zica el unde sa merg sa ma caut. Am plecat de acolo plangand. Nu fusesem niciodata mai umilita ca atunci. Ma intrebam cu ce am gresit sa suport durerile si umilintele alea.

    Craciunul a trecut... La fel si revelionul si toti sfintii de dupa... Cu aceleasi dureri.

    In ianuarie 2016, m-am hotarat sa merg la o clinica specializata pe asemenea afectiuni, clinica laurus medical, de data asta la o doamna (dna.dr. Mihaela Pintilie). Dansa, in urma videoanuscopiei, mi-a gasit intrarectal o fisura anala, 5 hemoroizi si o papila hipertrofica (!!!!)  Eram totalmente naucita! Cum e posibil ca ceilalti sa nu fi vazut nimic si aici sa se fi vazut atatea chestii... (oare asa o fi? Ma intrebam eu), dar nu am stat prea mult pe ganduri, fiind impinsa de atata suferinta, am acceptat propunerea de ligaturare a hemoroizilor, excizia prin cauterizare a papilei hipertrofice iar pt fisura mi-a dat o crema. La fiecare hemoroid ligaturat (se ligatureaza unul cate unul la diferenta de cel putin o saptamana intre interventii) aveam dureri cumplite. Faceam bai de sezut de 2/3 ori pe zi sa mai aline durerea si luam detralex si multe analgezice. Asa m-am petrecut perioada ianuarie- aprilie 2016, sperand la o vindecare .... Ca macar de pasti sa pot sta cu familia la masa..... Fisura s-a inchis in urma folosirii unguentului dat (o reteta facuta de ei), iar papila hipertrofica a cauterizat-o.

    Dupa ultima interventie facuta, eu tot acuzam dureri... Am revenit la dna doctor explicandu-i situatia. A ridicat din umeri spunand ca nu stie ce este si ca s-ar putea sa fie endometrioza rectala (dupa ce i-am comunicat istoricul meu medical de endometrioza operata  pe ovarul drept). Ma simteam de parca tot cerul cazuse pe mine.... Dupa atata suferinta, sa nu fi fost hemoroizii de vina?? Atunci de ce mi i-a scos? Oare era cazul sa-mi faca toate procedurile alea? Toate intrebarile/indoielile mi se invarteau in cap.

    Am inceput sa fac nenumarate analize/ investigatii: ginecologie – toate investigatiile posibile, ecografie abdomen, ecografie parti moi, dermatotogie, doua colonoscopii, 1 rmn coloana, 5 rmn de pelvis-zona rectala, analize complexe de sange, markeri tumorali etc. Toate erau in parametrii normali, nu se evidentia nimic. Pe masura ce veneau rezultatele, deveneam din ce in ce mai anxioasa ... Tot timpul imi repetam obsedant : de ce nu imi gasesc ce am??? De ce???

    Pe langa analize, am tot cautat cauza durerii mele mergand de la un doctor la altul, cu sau fara recomandare... Fiecare spunea si presupunea altceva .... Am ajuns si la dl dr. Gabriel Matei - chirurg la Medlife care, dupa ce a marturisit ca nu stie ce am (fizic) mi-a zis ca s-ar putea sa fie nervii din zona lezati ca urmare a ligaturarilor facute. Adica, cu alte cuvinte nu exista remedii, doar ceva terapii, dar nici alea cunoscute.am plecat si de aici plangand, am crezut ca viata mea normala se sfarsise in momentul ala.

    Am ajuns, prin recomandare, si la Mircea Beuran – seful sectiei de chirurgie de la spitalul Floreasca. I-am spus si dansului povestea si l-am rugat sa ma ajute. Nu m-a consultat si nu s-a uitat pe teancul de analize.Mi-a dat o hartiuta cu trimitere pentru colonoscopie la dl. Dr. Gabriel Constantinescu – seful sectiei de gastroenterologie de la spitalul Floreasca, o somitate in domeniu din cate am inteles. Dupa colooscopie (care nu a fost deloc dureroasa in comparatie cu prima, unde am simtit ca mor de durere, fiind facuta doar cu sedare), dl. dr. a venit la mine, s-a uitat fix in ochii mei de parca s-ar fi uitat la o nebuna cu dureri inchipuite, si mi-a spus: „tu nu ai nimic! Ai inteles?? Esti sanatoasa tun! Colonul tau e curat!” Mi-a recomandat psihoterapie si tratament cu spasmomen si gabaran pentru dureri rectale neuropate.

    Mai era o saptamana pana la vacanta de vara, disperarea mea si deznadejdea ajunsese la cote maxime. Trebuia sa existe ceva, macar un calmant sa mi se faca.... Imi spuneam eu. M-am intors la Beuran rugandu-l sa-mi faca niste injectii cu calmant. Nici nu banuiam cat e de traumatizant... Mi-a facut 3 injectii in anus si pe langa anus... Oribil... Iar dureri.... Cand am intrebat cu ce substanta sunt si cat dureaza, mi-a spus ca sunt cu xillina (!!!) Si ca dureaza cateva ore (!!!). Si eu care crezusem ca imi face un calmant care sa ma tina macar o saptamana... Nici nu am apucat sa ajung la masina (impleticindu-ma putin) ca iar simteam durerea (durerea asta era de fapt un amestec de senzatie de corp strain undeva localizat inauntrul rectului, pe partea stanga, senzatii de arsuri, usturimi). Aceste senzatii/dureri le aveam tot timpul de cand ma trezeam si pana ma culcam. Noaptea nu simteam disconfort, deci macar ma puteam odihni, la scaun nu aveam dureri, ci un pic jena, nu aveam alte scurgeri rectale).

    Ma simteam singura in toata nebunia asta care mi se intampla. Eram convinsa ca era ceva de natura proctologica, dar dupa tot ce citisem, nu reuseam sa incadrez simptomele strict pe o anumita patologie. Doar mama ma credea (ca am ceva organic), sotul meu nu. Imi spunea de nenumarate ori ca am facut atatea analize si investigatii care nu au relevat nimic, ca a vazut cu ochii lui imaginile colonului meu pe monitor (a fost si el prezent la colonoscopie) care era curat si ca toti doctorii aceia nu erau nebuni. (deci eram eu nebuna? Ma gandeam in sinea mea)

    Toata nebuloasa asta ma innebunea. Durerea si cauza ei devenise o obsesie pentru mine. Zi de zi traiam pentru a citi, a descoperi, a gasi ceva asemantor cazului meu in speranta ca voi gasi cauza durerii si ma voi vindeca. Am citit tot ce se putea citi in lb. romana, engleza, franceza, italiana si un pic spaniola. Eram disperata. Se apropia vacanta de vara in grecia si eu de-abia puteam sta in picioare de durere (ca in fund nici nu se punea problema).

    Pe la inceputul lui iulie 2016 am plecat in vacanta. Incepusem sa iau tratamentul prescris de dr. Constantinescu pentru dureri neuropate. Eram zombi, dormeam pe mine si eram ametita, asta a fost tot efectul. Am dormit in masina aproape tot drumul, cu picioarele pe bordul masinii. Altfel nu puteam sta de durere. Am ajuns in grecia, starile mele erau foarte diferite, uneori ma lasa durerea, alteori revenea in forta. Doar in pozitie orizontala ma simteam mai bine. Asa ca stateam mai mult pe sezlong. In apa de la piscina nu puteam intra pentru ca ma ustura teribil (apa piscinei era o combinatie de apa de mare cu clor). Asta a inceput sa-l puna pe ganduri si pe sotul meu.

    Spre sfarsitul sejurului starea mi se agravase, nu mai puteam dormi nici noaptea, aveam frisoane, o stare de rau general, nu am mai putut iesi nici din hotel. M-am mobilizat si mi-am facut o alta programare la un proctolog cu recenzii f. bune pe internet, medic, conf. Univ.dr. la spitalul Fundeni – Sorin Andrei. In disperare de cauza, ma programasem si la un clarvazator.

    Pe 14 iulie ne-am intors in tara. Eram epuizata fizic si psihic dupa noptile nedormite, durere si drumul lung parcurs. A doua zi m-am prezentat la consultatie la dr. Sorin Andrei caruia ii multumesc pentru tot ajutorul. Cu lacrimile in ochi i-am povestit putin din ce simteam spunand-ui ca nu sunt nebuna. Acesta, dupa o simpla anuscopie, mi-a descoperit ca aveam o fistula perianala simpla oarba, (adica nu se putea vedea intrucat era ascunsa intre pliurile intestinului). In momentul ala eram fericita, (in sfarsit am gasit un doctor care mi-a descoperit cauza durerii), dar si intrigata (cum era posibil dupa atatea investigatii sa nu se fi observat????). Dr. mi-a spus ca o astfel de fistula nu este vizibila nici la rmn, nici la colonoscopie si ca trebuie sa fac operatie - fistulotomie. Nu mai puteam astepta, l-am rugat sa ma opereze cat se poate de repede. A doua zi m-a chemat la operatie.

    Nu ma prevenise nimeni ce inseamna fistulotomie si ce dureri ingrozitoare sunt dupa. Poate ca a fost mai bine ca nu am stiut dinainte ....

    M-a operat aproape „pe viu”, facandu-mi doar injectii locale cu xilina, ca sa imi verifice functia sfincterului si sa nu-l sectioneze. Toata operatia a durat in jur de  45 minute, dupa care mi-a bagat o mesa in rect si am asteptat undeva pe un pat in alt cabinet vreo ora jumate sa vada cum ma simt. Am plecat acasa, urmand sa ma intorc a doua zi pentru pansat.

    Au urmat 1 luna de zile de dureri suicidale. Durerile paroxistice erau mai ales la pansat. Urlam efectiv de durere. Primul scaun a fost horror, mi-era frica efectiv sa merg la toaleta, cred ca faceam atacuri de panica. Tremuram din toate incheieturile si ma lua cu transpiratii. Tot ce am trait in acele zile se poate rezuma in doua cuvinte durere si frica. Durere la pansat, durere la scaun, frica sa am scaun, frica sa nu ma constip sau invers, frica sa nu mananc prea mult sa nu am scaune dese/consistente, frica sa nu am scaun pana nu venea sotul acasa sa ma panseze, etc. Eu nu am putut singura sa ma pansez, el a fost cel care m-a ajutat, a fost langa mine in tot timpul ala, demonstrandu-mi pana la urma ca a gresit ca nu a crezut in mine.

    Pe 24 octombrie am primit verdictul: vindecata!  Desi... Eu inca simteam un disconfort. Am inceput sa citesc acatistul maicii domnului rugandu-ma sa imi treaca durerile. Au urmat 3 luni de zile in care m-am simtit ok – noiembrie, decembrie si ianuarie. In ianuarie 2017, am avut un nou un scaun de dimensiuni f. mari urmat de diaree, moment in care am simtit o usturime si o durere. M-am intors la medic, care mi-a spus ca am o iritatie a mucoasei anale, ca nu e grav, mi-a dat tratament cu supozitoare cu cicatridina 10 zile, bai de sezut cu bicarbonat. Dupa cele 10 zice de tratament, durerea persista (senzatiile erau similare cu cele pe care le avusesem inainte). M-am dus din nou la medic spunandu-i ca inca am dureri, atitudinea lui fiind de data asta destul de ciudata, facand o remarca de genul ca „astfel de oameni ca dvs o sa-si ingroape repede sotul”.

    Am plecat cu lacrimile in ochi, deznadajduita.

    Am ajuns din nou printr-o recomandare la un medic chirurg de la spitalul Floreasca – dl. Dr. Constantin Oprescu – un mare om, care si el a fost de parere ca oamenii nu vin degeaba la doctor, si ca la mine exista o suferinta. Mi-a facut o schema din nou cu investigatii necesare: din nou rmn, investigatii dermatologice si ginecologice. M-a ajutat sa fac rmn-ul in spital, apoi m-a trimis la o dermatoloaga care a fost socata de povestea mea, m-a consultat local si mi-a zis ca ce am eu nu e de natura dermatologica. Am fost la ginecologie, mi-am repetat toate analizele, nu a iesit nimic relevant.

    M-am programat din nou la clinica Laurus, de data asta la dr. George Pariza. M-a consultat, nimic. Mi-a dat un tratament prin excludere. Adica iar metronidazol cu diclofenac  si apoi, daca nu are efect, lyrica pentru dureri neuropate. Am urmat ambele tratamente, fara niciun rezultat, insa cu multe efecte adverse.

    Am plecat in Ungaria la un doctor chirurg – Ottlakan Aurel, la un un spital din Gyula, un medic foarte amabil. M-a consultat si a gasit ... O fisura anala! Mi-a dat tratament cu supozitoare 3 saptamani si mi-a spus sa-l sun daca nu trece sa-mi recomande un proctolog in Budapesta. Mi-a zis ca s-ar putea sa am boala Chron un faza incipienta.

    Intoarsa acasa, supozitoarele nu le-am putut folosi pentru ca ma ustura foarte tare de la ele. Am incercat in schimb cu unele de la plafar din 7 plante care mi-au ameliorat pe alocuri starea.

    Intre timp la analizele de fecale mi-au iesit anticorpii antinucleari pozitivi. Asta insemna o boala autoimuna si calprotectina usor pozitiva (insemnand boli inflamatorii intestinale - boala Chron, diverticulita sau colita ulcerativa). Am facut alte analize mai amanuntite, nu au iesit markerii pozitivi pentru boli autoimune. Intre timp, mi s-a descoperit ca am si helicobacter pylori. Mi s-a recomandat sa merg la un gastroenterolog. Acesta mi-a spus in esenta ca durerile mele rectale nu au nicio legatura cu h.b. si ca multa lume traieste cu acesta bacterie bine-mersi. Mi-a dat trimitere sa repet rmn-ul pentru zona rectala (al saselea!!) spunandu-mi ca nu toti medicii stiu sa interpreteze un rmn si ca persoana la care ma trimite este f. buna. L-am facut si p-asta,... Degeaba.... Nimic relevant.

    Eram disperata, nu stiam incotro s-o mai apuc. Am incercat sa mai merg la un proctolog, si asta renumit – dr. Gabriel Mitulescu, care dupa 1 ora jumate de asteptat la usa cabinetului sau particular, m-a tratat foarte expeditiv, nu a avut macar bunavointa sa ma asculte, avea un chestionar in fata si bifa raspunsurile. Or, simptomele mele nu se incadrau total in tipologia patologica. Mi-a facut control, nu a descoperit nimic,  diagnosticul lui fiind de durere cronica anala idiopatica. (adica nu se cunoaste care este cauza), recomandandu-mi psihoterapie, moment in care m-am enervat si i-am spus ca si alt dr. mi-a recomandat psihoterapie si dupa o luna de zile ma operam de fistula! Cum e posibil ca un doctor sa-ti spuna ca ai fisura rectala si altu sa-ti spuna ca ai durere idiopatica??? E strigator la cer!!! 

    Am inceput si psihoterapia, nu pentru ca mi-a spus nu stiu ce doctor, ci pentru ca am realizat ca psihicul meu a cedat. Toata nebunia asta dintr-un doctor in altul, toata suferinta si frica acumulate, disperarea si deznadejdea au pus amprenta intr-un mod evident. Nici eu nu ma mai recunosteam.
    In iunie 2017 am fost la alt doctor la Victor Babes - Bumbac Alexandru, care in urma anuscopiei mi-a spus ca as avea hemoroizi gradul II si III congestionati (!!!!)
    Mi-am facut o alta programare la clinica ok Medical, vorbind in acelasi timp cu sotul sa merg si la Cluj la o clinica si vorbisem in paralel si cu medicul din Ungaria sa ma ajute cu o programare la cel mai bun proctolog din Budapesta. Eram disperata, timpul trecea foarte repede si se apropia iar concediul. Plangeam aproape in fiecare zi, durerile erau permanente, numai noaptea ma mai lasau, ajunsesem sa nu mai am o viata normala: nu puteam sta la masa cu familia, nu puteam sta la birou, nu puteam sa am alte activitati, nu spectacole sau filme, nu restaurante, nu plimbari, nu sport. Abia asteptam sa ajung de la birou acasa sa pot sta in pat (lungita ma mai lasa uneori durerea). Nu se poate spune ca mai traiam .... eu existam si atat.
    Mi-am cumparat miere de Manuka si am inceput sa iau in fiecare dimineata cate o lingurita, mai mult gandindu-ma ca poate scap de helicobacter pylori si ma rugam incontinuu la Dzeu. Intre timp am facut si o infectie urinara urata pentru care am facut tratament cu antibiotice. Ma gandeam ca poate are vreo legatura infectia cu durerile mele, pentru ca ele erau asociate si cu senzatie de continua urinare.

    Inainte cu o zi de programarea la clinica ok Medical, am observat o usoara ameliorare a durerii, in ziua cu programarea chiar m-am simtit binisor, dar nu m-am entuziasmat, ca am mai avut anterior operatiei zile de falsa acalmie.
    Dupa ce si acest medic mi-a confirmat ca nu am nimic (nici macar acei hemoroizi pe care mi -i vazuse medicul anterior), aratandu-mi pe monitor (in urma videoanuscopiei) ca in zona nu mai erau decat cicatricile de la interventiile avute .... am avut un declic. Am zis GATA!! Nu mai fac nimic, nu ma mai caut niciunde, nu mai aplic nimic local (unguente sau supozitoare). Cum o vrea Dzeu! 
    Am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine, iar astazi pot sa spun ca sunt ok. Nu stiu ce mi-a facut bine. Cert este ca, din tot ce am studiat pana acum pe acest subiect, pot spune urmatoarele:
    - exista fistule perianale cu un singur orificiu (in rect) fara orificiu exterior, si fara puroi 
    - exista fistule (se numesc oarbe) care nu se vad la RMN sau colonoscopie 
    - exista probabilitatea (nu stiu cat la suta dintre cei operati) ca printre efectele adverse ale interventiilor chirurgicale in zona perineu-rect sa existe si dureri cronice postoperatorii de lunga durata; medicii nu prea avertizeaza asupra acestui pericol pentru ca procentul este, din cate am citit, destul de scazut.
    Sper sa foloseasca povestea mea. 

     

     

  •  
    • 1 mesaje
    6 Apr 2019, 16:12
    2 0
    Din pacate si eu am trecut prin asa ceva si daca este cineva interesat de mai multe detalii ma poate suna oricand la nr. de tel 0742.232.020 deoarece am avut 5 operatii in tara la spitale diferite, va recomand sa nu faceti prostia pe care am facut-o eu....este sub orice critica sistemul nostru medical in privinta asta, eu m-am facut bine 100% dintr-o operatie in strainatate...pentru pers cu posibilitate si nu numai va recomand sa faceti acelasi lucru, daca nu ani o sa va chinuiti pe la noi...trist dar adevarat. In concluzie 5 ani m-am chinuit ca un vierme la noi in tara si in mai putin de o luna am fost alt om in strainatate cu costuri la vremea respectiva de pana in 3000€.
  •  
    • 1 mesaje
    2 Mai 2019, 23:09
    2 0
    Vreau si eu numele dr,daca se poate!
  •  
    • 5 mesaje
    26 Iul 2019, 22:48
    2 0
    CiprianTudor said:Din pacate si eu am trecut prin asa ceva si daca este cineva interesat de mai multe detalii ma poate suna oricand la nr. de tel 0742.232.020 deoarece am avut 5 operatii in tara la spitale diferite, va recomand sa nu faceti prostia pe care am facut-o eu....este sub orice critica sistemul nostru medical in privinta asta, eu m-am facut bine 100% dintr-o operatie in strainatate...pentru pers cu posibilitate si nu numai va recomand sa faceti acelasi lucru, daca nu ani o sa va chinuiti pe la noi...trist dar adevarat. In concluzie 5 ani m-am chinuit ca un vierme la noi in tara si in mai putin de o luna am fost alt om in strainatate cu costuri la vremea respectiva de pana in 3000€.

     

  •  
    • 5 mesaje
    26 Iul 2019, 23:11
    0 1
    CiprianTudor said:Din pacate si eu am trecut prin asa ceva si daca este cineva interesat de mai multe detalii ma poate suna oricand la nr. de tel 0742.232.020 deoarece am avut 5 operatii in tara la spitale diferite, va recomand sa nu faceti prostia pe care am facut-o eu....este sub orice critica sistemul nostru medical in privinta asta, eu m-am facut bine 100% dintr-o operatie in strainatate...pentru pers cu posibilitate si nu numai va recomand sa faceti acelasi lucru, daca nu ani o sa va chinuiti pe la noi...trist dar adevarat. In concluzie 5 ani m-am chinuit ca un vierme la noi in tara si in mai putin de o luna am fost alt om in strainatate cu costuri la vremea respectiva de pana in 3000€.

     

    Buna,as vrea sa stiu si eu unde ai fost operat in ce tara?Povestea mea a inceput in urma cu o luna,avand hemoroizii de cativa ani care nu mi-au facut mari probleme pana acum.Am avut sapt trecuta cateva zile de constipatie cronica, cu scaune ff mari (nu am avut in viata mea in halul acela)si am reusit sa fac o fisura anala ,de aici a inceput chinul numai puteam sa am scaune normale, in fiecare zi plângeam ma chinuiam fara nici un rezultat.Eram in Anglia si dupa o luna de asteptat aveam programare, la un spital pt a incepe tratamentul de legare al hemoroiziilor.M-am dus acolo cu frica pt ca nu stiam ce ma asteapta stiind ca am aceea durere si nu pot sa imi faca nimic,ma intrebam eu cum sa imi faca ceva fiind in suferinta.Mi-au dat o lista sa completez ,zicându-mi ca o sa imi faca un fel de colonoscopie dar doar jumatate,aceea flexibila recto...(nu stiu cum se chema) tremuram toata de frica.M-au pus sa astept cateva ore bune,pana sa intru in sala(arata groaznic ca o sala de operatii) m-am speriat si mai rau.I-am intrebat daca au ceva pt a imi calma durerea, inaintea de a face aceea colonoscopie,dar se uita unul la altul si intreba daca au gaz ceva pt durere,nu aveau nimic.Vroiau sa imi faca pe viu asa tot,ma consultat si am inceput sa tip de durere(doar cu degetul consultul),apoi a vazut ca doar de la consultatie fac asa si nu rezist,a zis ca nu continua si ca ma programeaza peste 2 sapt sa imi faca anestezie totala si sa o faca asa colonoscopia si ligatura.Acum cand am auzit am plecat din cabinet,si dupa cateva zile m-am hotarat sa vin in tara sa rezolv aici.Aici m-am dus la clinica Proctoline,mi-a facut consultatie si sau vazut acei nenorociți de hemoroizii aceea fisura care ma omora,chiar daca ies moale sau oricum.Si ce credeti, mi-a dat o crema saa o folosesc 2 sapt ,ziicand ca o sa scap de aceea fisura si dupa sa incepem tratanentul pt Hemoroizii.Am inceput sa folosesc aceea crema am 3 zile,dar eu sunt din ce in ce mai rau nu pot avea scaunele normale, am niste usturimi groaznice de numai stiu unde sa ma duc,am sunat-o sa o intreb daca este vre-o soluție mai rapida ca numai suport durerile astea.Si mi-a zis ca doar cauterizarea dar dupa aceea o sa am aceeasi problema cu durerile sau mai rau.Deci numai stiu ce sa fac unde sa ma duc,cred ca doar o sa imi ia bani si eu tot o sa raman cu durerile.Ce as putea face aveti vre-o recomandare,sa ma intorc in Anglia sa ii las sa imi faca cei de acolo cv..sau sa merg aici încontinuare????
  •  
    • 2 mesaje
    11 Nov 2019, 22:31
    2 1
    scrisulcaterapie said:v-am trimis prin mesaj privat numele dr. sa nu se considere ca fac vreo reclama..am trait si eu poate 10% din spaima avand niste dureri "suportabile" dar care ma bagau in tot sperietii (sa nu fie vreo tumora etc.). norocul a fost ca eram deja "in vizite" la o dr. gastroenterolog, avand probleme de ceva saptamani, care mi-a recomandat un proctolog priceput zic eu. mi se parea ca am mai toate simptomele de cancer fiind si in categorie de risc (antecendente in familie) nu m-am putut linisti decat dupa colonoscopie si anuscopie.

    sper sa va fie de folos recomandarile. sanatate!

     

  •  
    • 2 mesaje
    11 Nov 2019, 22:35
    0 4
    Buna ziua. Va rog din suflet, imi puteti recomanda un doctor bun? De un an de zile sotul meu se chinuie cu o fisura anala. Am fost la proctoclinic si dupa doua intervenții cu botox si un chiuretaj, nu se inchide rana. Doctorul a spus ca nu isi explica de ce nu i se inchide rana. Acum ii recomanda o operație numita lambou de mucoasa. Dar as vrea sa consult si un alt doctor.
    Acest mesaj a fost editat de către MihaelaBugiu: 11 Nov 2019, 22:35