Divort

  •  
    • 8 mesaje
    10 Feb 2017, 20:32
    0 1
    Am divorțat anul trecut după 20 de ani cu doi copii mari și o casă mare făcută împreună, care inca e pe numele socrilor. Am stat la părinți șase luni. După care sperând că se schimbă m.am întors. A fost bine puțin și totul de repetă. Am de gând să plec din nou problema este dacă îmi iau toate lucrurile în lipsa lui mă poate da la poliție fiind divorțați? Menționez cumpărate de mine. Și lui îi rămâne oricum casa.
  •  
    • 1841 mesaje
    10 Feb 2017, 22:34
    0 1
    EvaLuna imi pare rau sa aud ca treci din nou prin acelasi episod, nu poate fi usor. Cred ca este important ce fel de lucruri, pleci cu frigiderul in spate luat de el in timpul casniciei desi erau banii tai sau iti iei pantofii si o cuvertura de pat? Voi dupa divort ati facut partaj? Cine cu ce se alege?
  •  
    • 742 mesaje
    11 Feb 2017, 01:02
    0 0
    Eva.e foarte grea despartirea,numai cine trece prin asa ceva poate sti.Fiecare caz de despartire e unic,eu am trecut de hopul acela sii pot spune dupa ani si ani ca ma bucur ca am trecut cu bine.Gunoiul ramine gunoi,tu...trebuie sa ai incredre in D-zeu si nu te va parasi niciodata daca esti cinstita.Pleci cu hainele de pe tine si daca interiorul tau e puternic iti garantez ca te vei realiza.
  •  
    • 1841 mesaje
    11 Feb 2017, 03:21
    0 0
    Eu nu cred ca e deloc o idee buna sa plece numai cu hainele de pe ea. Bineinteles ca in caz de catastrofa in care pierzi totul poti sa reconstruiesti de la 0, insa daca nu cumva trebuie sa fuga de vreun abuz in miez de noapte in pijamale, de ce sa nu se uite in urma? De ce sa nu isi ia bunurile ei pentru care a muncit? Nu dovedesti nimanui nimic lasand in urma drepturile tale intr-un puseu de pseudo-demnitate, ci pici de fraier pentru ca un om care nu te apreciaza in niciun caz nu va fi impresionat de cum ai plecat tu fara sa-l lipsesti de bunurile tale. Asta-i culmea, sa fi nefericit intr-o relatie si sa ii mai lasi si cadou bunurile TALE materiale crezand ca esti 'deasupra' acestor lucruri.

    Nu draga mea, ce-i al tau e al tau si iti apartine. Apara-ti drepturile cu fermitate, ca nu esti la cheremul nimanui si nu-i nicio virtute sa pleci cu mana goala dupa o viata de munca lasand barbatul sa se lafaie in lucrurile tale.
  •  
    • 8 mesaje
    11 Feb 2017, 07:54
    0 0
    Oricum eu am avut serviciu continuu. Am 38 de ani și lucrez de la 18. Am 20 de ani pe cartea de munca. Și plec cu rata la banca făcută ptr casa de 1000 de lei. Nu m.am gândit niciodată ce se poate întâmpla. Toată problema e băutură. Pur și simplu se transforma intr.un demon. Am divorțat la notar. Nu putem face partaj deoarece casa e pe nicăieri, urma să o intabulam. Dar se poate doar prin proces în instanta care costa foarte mult și la urmă spune că nu are ce sa.mi de-a că nu o poate tăia in două.
    Acest mesaj a fost editat de către EvaLuna: 11 Feb 2017, 07:58
  •  
    • 742 mesaje
    11 Feb 2017, 09:08
    0 0
    Outofhere..iti dau foarte multa dreptate,asa e si normal,dupa cum spuneam fiecare caz de despartire e unic.Niciodata nu va fii un partaj echitabil,vreau sa-i transmit la Eva ca oricit de saraca va pleca ..prin munca si serozitate se poate ridica .Pe 10 februarie am sarbatorit despartirea de fosta..poot spune ca a fost greu ,dar a meritat efortul.
  •  
    • 8 mesaje
    11 Feb 2017, 12:05
    0 0
    Mă bucur că unii dintre voi a.ti reușit să treceți peste aceste lucruri urâte in viața unui om. Mulțumesc pentru sfaturi, o vorba buna face mult în astfel de momente. Și eu cred că important e sa fim sănătoși, să putem munci sa fim alaturi de copii că au nevoie.lucruri materiale mai găsim, problema e atunci când sufletul de lângă tine nu este cum ar trebui. Nu mai ai nevoie de nimic. Și nu e păcat să divortezi, e păcat ca, copiii să vadă lucruri greșite despre iubire. Va mulțumesc!
  •  
    • 2115 mesaje
    11 Feb 2017, 12:32
    0 0
    EvaLuna said:Am divorțat anul trecut după 20 de ani cu doi copii mari și o casă mare făcută împreună, care inca e pe numele socrilor. Am stat la părinți șase luni. După care sperând că se schimbă m.am întors. A fost bine puțin și totul de repetă. Am de gând să plec din nou problema este dacă îmi iau toate lucrurile în lipsa lui mă poate da la poliție fiind divorțați? Menționez cumpărate de mine. Și lui îi rămâne oricum casa.

     Cum naiba sa ridici o casa cu banii tai si sa nu fie pe numele vostru? Mare greseala!!!
    Ia-ti strictul necesar si deschide partaj, da te poate reclama la politie, oficial sunteti doi straini acum. Parca va vad ca neavand act de proprietate pe casa va veti imparti masina de spalat o ia el , frigiderul tu, etc.
    Dar voi nu cumparati impreuna lucruri, cum poti spune ca sunt cumparate doar de tine?

  •  
    • 8 mesaje
    11 Feb 2017, 17:33
    0 0
    Așa este mare greșeală. Adică din banii mei, el nu a avut foarte mulți ani un loc de muncă. La asta m.am referit. Și mă gândeam că fiind divorțați mă poate da la poliție. Vroiam sa.mi și confirme cineva. Mulțumesc.
  •  
    • 2115 mesaje
    11 Feb 2017, 21:31
    0 0
    EvaLuna said:Așa este mare greșeală. Adică din banii mei, el nu a avut foarte mulți ani un loc de muncă. La asta m.am referit. Și mă gândeam că fiind divorțați mă poate da la poliție. Vroiam sa.mi și confirme cineva. Mulțumesc.

     Ca n-a avut un loc de munca stabil multi ani nu are prea multa relevanta, se ia in considerare munca lui in propria gospodarie si totodata faptul ca bunurile au fost achizitionate in timpul casatoriei. Vei putea totusi cere o sulta mai mare.
    Cat priveste casa consulta un avocat, pentru ca sunt multe de discutat, ingradeste-te de facturi si acte , daca ai pe numele tau. Daca sotul a cumparat diverse, dar cu banii tai insa pe numele lui... nu va fi usor!
    Bafta! 

  •  
    • 8 mesaje
    11 Feb 2017, 21:39
    0 0
    Mulțumesc din suflet pentru sfaturi.
  •  
    • 10065 mesaje
    12 Feb 2017, 18:38
    0 0
    outofhere said:
    Nu draga mea, ce-i al tau e al tau si iti apartine.

     

    Eu , parerea me, ce-i al ei i-al ei,  ce-i al lui e si a ei, ori ba ?

     

  •  
    • 742 mesaje
    12 Feb 2017, 20:23
    0 0
    Victor..in spatele acestei povestiri pot spune dragice ,poate fii cine stie ce poveste .Am observat in timp ca daca o femeie deschide un subiect in ideea ca barbatul bea..e curvar..e lenes..etc se recomanda despartirea.Daca un barbat se plinge ca femeia e veriga slaba ...toot barbatul e vinovat.Referitor la ultima fraza spusa de tine Victore,iti dau dreptate .
  •  
    • 10065 mesaje
    12 Feb 2017, 22:00
    0 0
    Absolut nimic anormal si e cit se poate de firesc, Aline, ca "el" , el , strigoiu' pamintului, "el" ii cheia tuturor nereusitelor, neajunsurilor, neputintelor ... si iarasi "el" ii vinovat ca mi ograda plina de copchii (ca nu fu acasa) . La modul general vorbind, fireste.

    Curiozitatea ce ma roade rau de tot e, de ce domnisoara tine/inclina a-i lasa de varuit sub semnatura lu' alexandrujula (dragu' meu tv-u, vii cu mine sau te ieu ) cind probabil pot ajunge pe un acord comun in ce priveste imparteala. Da' ma rog ...
    Acest mesaj a fost editat de către ViktorC: 12 Feb 2017, 22:02
  •  
    • 742 mesaje
    13 Feb 2017, 05:07
    0 0
    Ce poveste ..probabil barbatul timp de 20 de ani a stat cu mina la oua.Si 2 copii,si casa mare,ceva sa rupt. ...
  •  
    • 8 mesaje
    13 Feb 2017, 06:36
    0 0
    Nu am spus așa ceva. E un om bun și harnic nu am ce sa.i reproșez decât faptul că bea foarte mult, iar în momentul când a gustat ceva devine recalcitrant face scandal, urla, trântește, mă jignește nu ne lasă să dormim. Aici este problema. Alin, tu daca ai fi femeie ai accepta asta seara sa faci dragoste cu el și mâine seara sa fi făcut în toate felurile jignit, înjurat. Unde este iubirea? Tot timpul spune că mă iubește. Eu atât de mult l.am iubit că atâția ani l.am acoperit. Zis sa nu râdă satul, am o funcție importantă în sat. Sa fie bine... Am zis lasă că a fost beat, de trezește și e altfel. Mai nou e și gelos umbla cu tot felul de dispozitive sa asculte cu cine vorbesc la muncă în mașină. Nu am spus că nu a muncit că e curvar sau altceva. Întrebarea era dacă sunt divorțată pot sa.mi iau lucruri din casă fără știrea lui, ptr a evita alt circ, in ideea că eu sa iau din lucruri , lui rămânându.i casa. Că bani nu are de unde să.mi de-a, fără să fiu data la poliție? Atât. Sunt conștientă că lucrurile sunt ale amândurora. La fel și casa e și a mea. Dar știți cu toții cat costa un astfel de partaj cu casa neintabulata și etc.
    Acest mesaj a fost editat de către EvaLuna: 13 Feb 2017, 06:42
  •  
    • 3765 mesaje
    13 Feb 2017, 09:07
    0 0
    EvaLuna said:. La fel și casa e și a mea.

     

     

    Si dupa 20 de ani de munca la ea, pleci doar cu lucrurile tale?? Ntz Ntz Ntz!!

  •  
    • 2115 mesaje
    13 Feb 2017, 12:32
    0 0
    EvaLuna, daca ai un job bun, daca ai reusit numai dintr-un salariu (al tau) sa ridici o casa, nu poti aduna un 3% din masa partajabila, onorariul avocatului, suma pentru expertiza ce se va realiza si sa faceti partajul? Taxa de timbru si timbrul judiciar sunt sume simbolice. Te-ai adresat unui avocat macar sa intrebi cam cat te-ar costa? (De notar sau mediator nu poate fi vorba in cazul tau!)
     Cum adica ai divortat acum un an si acum "pleci cu rata la banca facuta pentru casa de 1000  lei"? Tu mai platesti rata pentru casa ?
    Acest mesaj a fost editat de către white_storm2: 13 Feb 2017, 12:38
  •  
    • 8 mesaje
    13 Feb 2017, 18:40
    0 0
    Da eu plătesc ptr casa rata, ptr că e pe numele meu. Nu accepta nicicum sa o împărțim măcar. A zis sa mi.o plătesc. Nu am făcut casa numai din salariul meu. Cu banii de la banca, el a muncit mai mult fizic la ea. Nu aveam cum singură. Eu cred că am fost înțeleasă greșit. Iar dacă eu am 20 de ani vechime in munca el are aproape cinci. Mă refeream la veniturile aduse în casă.
  •  
    • 8 mesaje
    13 Feb 2017, 18:42
    0 0
    Da eu plătesc ptr casa rata, ptr că e pe numele meu. Nu accepta nicicum sa o împărțim măcar. A zis sa mi.o plătesc. Nu am făcut casa numai din salariul meu. Cu banii de la banca, el a muncit mai mult fizic la ea. Nu aveam cum singură. Eu cred că am fost înțeleasă greșit. Iar dacă eu am 20 de ani vechime in munca el are aproape cinci. Mă refeream la veniturile aduse în casă.