nu imi ies galustele pentru supa!!!!!!!!

  •  
    • 74 mesaje
    9 Feb 2006, 17:37
    12 5
    salutare!orice as face nu imi ies galustele din gris!am urmat sfatul mamei, al soacrei dar ele se incapataneaza sa iasa!ba le fac tari ca piatra,ba se risipesc!Cum sa fac?
  •  
    • 517 mesaje
    9 Feb 2006, 17:51
    6 4
    si eu m-am chinuit la inceput, dar pe urma au iesit si nu pot spune ca masor de fiecare data cantitatile.
    se spune ca la un ou de marime medie se pun 6 lingurite de gris.
    dar eu pana la urma le fac "din ochi", apoi pun una si daca se farama, mai pun putin gris.
  •  
    • 74 mesaje
    9 Feb 2006, 17:54
    2 9
    compozitia trebuie sa fie mai moale sau mai tare?
  •  
    • 517 mesaje
    9 Feb 2006, 17:58
    1 2
    nu foarte tare!
    nu ma pot gandi la ceva cu care sa compar consistenta acum, ti-am zis pui una, dac ase imprastie mai pui gris putin.
    incearca.
    si am inteles ca nu trebuie tinuta compozitia mult timp, le faci exact inainte sa le pui in supa.
    eu pun doar oua, sare si gris. nu ulei sau altceva.
    si alt secret, am auzit si eu, dupa ce le pui pe toate in supa care clocoteste, sa adaugi o jumatate de cana de apa rece, sau chiar o cana peste ele. se pare ca astfel se fac mai pufoase.
  •  
    • 74 mesaje
    9 Feb 2006, 18:06
    2 2
    merci mult,mikiela!Sper sa imi iasa!
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Feb 2006, 18:29
    2 1
    eu bat mai intai spuma albusul, cu sare si cateva picaturi de lamaie. bag mixerul si dau la viteza mare. pana nu iese spuma tare, nu ma las.

    dupa care pun grisul si galbenusul. amestec usor, ca sa nu se lase spuma.
    grisul il adaug treptat, in ploaie, nu-l pun pe tot odata, ca se batuceste compozitia.

    grisul il pun "dupa ochi", putin cate putin, cum am zis. ma opresc fix in momentul in care in compozitia inca moale incep sa se formeze un fel de goluri de aer, ca la o coca de cozonac bine framantata.

    in momentul ala trebuie sa am pe foc apa cu sare, care deja fierbe in clocote.
    cufund o lungurita in apa fierbinte, iau din compozitia de galuste si-i dau drumul usor in apa. daca galusca incepe sa se umfle repede si sa se desfaca, mai pun putin gris in compozitie (putin inseamna PUTIN, adica cca o jumatate de lingura, maximum o lingura - altfel risc sa dau in extrema cealalta si sa iasa galustele prea vartoase)

    apoi pun galustele la fiert (inainte de a lua cu lingurita din compozitie, o cufund in apa fierbinte, ca sa nu se lipeasca coca de ea)

    dupa care dau focul mic, pun capac si las sa fiarba cca 10-15 minute fara sa ridic capacul. dupa intervalul asta, verific galustele: daca nu s-au umflat cum trebuie, adaug in oala o cana de apa RECE, pun capacul la loc si las galustele sa mai fiarba o tura.

    Dupa metoda asta, galustele mi-au iesit bine intotdeauna, mai putin o singura data, cand au iesit cam tari - dar asta numai pentru ca in ziua aia nu am avut chef de gatit si-am dat rasoleala.
  •  
    • 74 mesaje
    9 Feb 2006, 18:41
    0 0
    este interesanta chestia cu albusul batut spuma inainte;ce sa mai ,o sa incerc toate metodele,nu ma las;merci mult!
  •  
    • 75 mesaje
    9 Feb 2006, 21:08
    6 2
    Eu o sa scriu mai putin . Bat albusurile cu sare, nu neaparat spuma, dar destul de mult (cu furculita). Adaug apoi grisul, putin cate putin, astfel incat consistenta sa fie moale, dar nu lichida. Adaug galbenusurile si las aprox.15 min sa se umfle grisul. Compozitia n-ar trebui sa cada din lingura. Pun in supa care fierbe (neaparat, altfel grisul se imprastie), apoi dau focul la mic si adaug cate putina apa rece, din cand in cand.
  •  
    • 1005 mesaje
    10 Feb 2006, 16:53
    1 2
    Buna fetelor! Va spun si eu un secret ...mama mea pune putin bicarbonat de sodiu un varf de cutit cam asa si ies foarte pufoase ...am incercat si eu si intr-adevar are efect.
    Spor la gatit!
  •  
    • 49 mesaje
    13 Feb 2006, 10:03
    0 0
    eu pun 6 - 8 linguri de gris la 1 ou (functie de marimea oului si a lingurii) si imi ies. Dar din cauza vremurilor cand nu-mi ieseau, inca mai procedez in felul urmator: pun pe foc la clocotit un vas cu apa si ceva condiment universal si le fierb acolo, cu capacul pus. Daca imi ies, le transfer usor cu paleta in oala cu supa; daca nu, le mai fac o data si nici n-am stricat supa
  •  
    • 686 mesaje
    14 Feb 2006, 12:40
    1 3
    compozitie mai moale sau mai tare! hmmmmmmm : eu verific asa : "trec" cu lingura prin compozitie,astfel incat sa atinga "fundul" vasului! compozitia nu trebuie sa lase o dara absoluta,dar nici "dara" respectiva sa se "inchida" imediat! na,ce cuvinte! sper ca s-a priceput ceva le pun in supa clocotita! dupa ce fierb putin ,torn peste ele putina apa race! si ies exact cum trebuie
  •  
    • 389 mesaje
    14 Feb 2006, 14:26
    2 0
    sa nu fie ouale reci. eu le scot din frigider cam cu 1 h mai devreme
  •  
    • 1 mesaje
    17 Feb 2006, 13:43
    0 1
    eu bat 1-2 oua si un praf de sare cu furculita,adaug 1-2 linguri margarina,un varf de cutit bicarbonat sau praf de copt si gris pana iese compozitia ca o smantana mai groasa.Dupa ce le pui la fiert adaugi o cana cu apa rece.
  •  
    • 48 mesaje
    18 Feb 2006, 08:38
    2 1
    Este perfecta descrierea Maliziei. Un detaliu as adauga. Eu pun compozitia vreo 10/15 minute la frigider in timp ce supa fierbe. Apoi, cu lingurita trecuta prin supa fierbinte formez fiecare galusca. Astept la prima sa vad cum se formeaza si apoi continuu sau nu
  •  
    • 10 mesaje
    19 Feb 2006, 13:37
    0 2
    in primul rand cand pui galustele in supa, aceasta trebuie sa fiarba.Compozitia trebuie sa aibe consistenta unei budinci fierte.
  •  
    mab
    • 6 mesaje
    19 Feb 2006, 15:40
    1 3
    In primul rand bati ouale ffff bine cu putina sare. Le bati pana se spumeza bine (cam 2-3 min), apoi pui cam 3 linguri de gris pentru fiecare ou.Pentru inceput pui in supa care se afla pe foc (dar nu clocoteste)un pic (o lingurita) din compozitie.Daca nu se imprastie, compozitia este buna si poti sa pui galustile linistita. Daca se imprastie compozitia, mai adaugi o lingura de gris si reiei procedura. ATENTIE!!! Grisul se pune in ou in ploaie si apoi galustile se mai fierb in supa, fara ca aceasta sa clocotesca.
    Te pup, Monica
  •  
    • 4 mesaje
    20 Feb 2006, 12:45
    1 0
    lasa-le zece minute la dospit, apoi dupa ce le-ai pus in oala toarna din 10 in 10 minute putia apa rece,daca nu ai rabdare din 10 in 10,toarna imediat o ceasca de apa si te mai duci din cand in cand si nu se poate sa nu-ti iasa;bafta
  •  
    • 4 mesaje
    23 Feb 2006, 12:55
    0 0
    hai sa-ti zic cum le fac eu si crede-ma ca mi-au iesit din prima:la o oala de ciorba, bat 3 oua, pun sare si gris cat cuprinde, compozitia nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare,apoi o lasi la dospit 10 minute; dupa ce le-ai pus in oala torni din 10 in 10 minute putina apa rece sau eu pun de la inceput o jumate de cana de apa rece. spor la treaba
  •  
    • 517 mesaje
    23 Feb 2006, 17:10
    0 0
    donnaalba, pana la urma ai facut galuste? cum ti-au iesit?
    ca la cate sfaturi ai primit, ar fi trebuit sa iti iasa super!
  •  
    • 1259 mesaje
    24 Feb 2006, 14:08
    1 0
    Eu la fiecare ou pun si o ligura de ulei. Bat albusele cu putina sare . Uleiul il pun peste galbenusr si le frec pona se face o maioneza , pe care o pun peste albusele spuma . Le amestec incet de jos in sus pina se incorporeaza tot , apoi pun in ploaie grisul .Aici totul este dupa ochii imcit sa se poata fierbe si sa nu se desfaca in supa . Se incearca asa cum cred ca ai inteles de la celelalte eve. In cazul ca ti-au iesit tari incerci sa le tai pe dindoua,si mai pui apa rece. Le lasi sa mai fiarba .